تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگل ها با اشاره به اهمیت مشارکت مردم در اجرای طرح های منابع طبیعی گفت: حضور تسهیلگران اجتماعی بین مردم باعث تقویت ارتباط موثر با مردم و افزایش سرمایه اجتماعی وسیع مردم در مدیریت پایدار حوضه آبخیز می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، هوشنگ جزی در ادامه افزود: از الزامات اجرای موفق مدیریت جامع حوضه آبخیز، مشارکت فعال مردم و دستگاه های اجرایی در تصمیم سازی و تصمیم گیری، برنامه ریزی، اجرا، پایش و ارزشیابی می باشد. 

دبیر ستاد هماهنگی اجرای پروژه های آبخیزداری و آبخوان‌داری کشور با تأکید بر اینکه اجرای پروژه ها بر اساس تصمیم شخصی نیستند، افزود: چنانچه پروژه های ملی با نگاه ملی دیده شوند، باعث ایجاد تغییر در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری ها خواهند شد. 

جزی افزود: در اجرای برنامه های ملی در انتخاب یک روستا، باید براساس بررسی ها و مطالعات انجام شود. بهره برداری و حفاظت پایدار از منابع طبیعی در حوضه آبخیز کارون بزرگ وابستگی مستقیم با مشارکت موثر مردم دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان نیز در این کارگاه آموزشی، گزارشی از وضعیت سیمای طبیعی استان خوزستان ارایه داد و گفت: خوزستان با مساحت ۴/۶ میلیون هکتار که ۷۴ درصد آن منابع تجدید شونده که شامل جنگل‌ها، مراتع و بیابان است و از شمال شرق به سلسله جبال زاگرس محصور شده و دو پنجم مساحت آن که حدود ۹۸۰ هزار هکتار جنگل طبیعی تشکیل می‌دهد که با وجود شش رودخانه مهم در خوزستان معادل ۳۰ درصد آبهای کشور را در خود جاری دارد.

علیرضا جمشیدیان همچنین گفت: خوزستان هم تنوع اقلیمی دارد و هم ظرفیت بسیار بالایی دارد و از نظر تنوع آب و هوایی می توان گفت خوزستان ایران کوچک است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کارگاه آموزشی بررسی طرح های اجرایی تسهیلگران (پروژه های ظرفیت سازی برای اجرای مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع در بالا دست حوضه کارون بزرگ) با حضور ۴ استان لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و خوزستان به میزبانی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ایذه برگزار شد.