دانشگاه پیام نور بعد از ظهر امروز (شنبه) با برگزاری نشست فوق العاده و سراسری روسای استانی و هیات رییسه دانشگاه این دانشگاه به صورت ویدیو کنفرانس، در گام اول تمامی همایش ها، نشست ها و کنفرانس های خود در سراسر کشور را لغو کرد.
همچنین به منظور پیشگیری از گسترش کرونا و بر اساس نشست هیات رییسه دانشگاه پیام نور با روسای استانی بخشنامه حذف موقت ثبت اثر انگشت جهت حضور و غیاب تا پایان اسفند ماه نیز به استان ها ابلاغ خواهد شد.
مدیرکل روابط عمومی دانشگاه پیام نور گفت: باتوجه به لزوم پیش بینی تمهیدات لازم به منظور جلوگیری از گسترش کرونا ویروس نشست فوق العاده هیات رئیسه دانشگاه پیام نور امروز برگزار شد که موارد تصویب شده به منظور اجرایی شدن در مراکز و واحدهای سطح کشور طی نشست با روسای استانی این دانشگاه از طریق ویدئوکنفرانس، بررسی و ابلاغ شد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی دانشگاه پیام نور، امیرحسین بهروز افزود: طبق مصوبه هیات رئیسه موارد متعددی به منظور پیشگیری هرچه بهتر از گسترش بیماری درنظر گرفته شد که از آن جمله می توان به ؛ لغو کلیه همایش ها، کارگاه ها و سمینارهای علمی تا پایان اسفندماه سال جاری در کلیه مراکز و واحدها، لغو هرگونه ماموریت اداری همکاران به سازمان مرکزی و مراکز و واحدها، الزام به برگزاری کلیه نشست های گروه های آموزشی، شورای دانشگاه و دیگر نشست های اداری که از پیش برنامه ریزی شده بود به صورت ویدئوکنفرانس اشاره نمود.
وی با عنوان اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلای دانشجویان این دانشگاه اعلام نشده است، در خصوص تعطیلی بخش های آموزشی و یا اداری دانشگاه نیز افزود: کلاس های آموزشی دایر می باشد و هرگونه تعطیلی احتمالی، بر اساس اطلاعیه های استانداری ها خواهد بود، همچنین تمهیدات کامل جهت ضدعفونی نمودن و تجهیز مراکز به لوازم مورد نیاز برای پیشگیری از بیماری طی ابلاغیه ای به تمام استانها نیز ارسال شده است.
ساختار ویروس های کرونا به گونه ای است که افرادی را که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و یا کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی را بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار می دهد. با این که ویروس های کرونا بیشتر در حیوانات دیده میشود، اما هفت نوع از آنها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تأثیر قرار میدهد. تشخیص اینکه علت بیماری فردی ویروس کرونا باشد یا خیر کمی مشکل است، چرا که بسختی در آزمایشگاه رشد و نمو میکنند.
با توجه به نوع ویروس کرونا ، علایم آن می تواند از نشانههای سرماخوردگی عادی تا تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی باشد. همچنین بیمار ممکن است سرفههای چند روزه ظاهرا بدون دلیل نیز داشته باشد.
کرونا بسته به نوع ویروس ، روشهای انتقال متفاوتی دارد ؛ در برخی از موارد روشهای انتقال بیماری از انسان به انسان شبیه بیماری آنفلوآنزا از طریق سرفه و عطسه است. با این حال احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود بوده و موارد انتقال انسان به انسان در مواردی رخ داده است که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بودهاند مانند افرادی که در بیمارستانها با بیماران در ارتباط هستند.
دانشمندان تاکنون موفق شده اند زمان کمی پس از شیوع هر نوع ویروس کرونا راه های درمان آن را پیدا کنند.
بنابر اعلام رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در ایران به ۲۸ نفر و تعداد افراد فوت شده به ۵ نفر رسید. تا این لحظه ۷۸۵ فرد مشکوک به ویروس کرونا از بین هزاران فرد مراجعه کننده از مطب ها و کلینیک ها به مراکز وزارت بهداشت تحت آزمایش قرار گرفته اند و ظرف روز گذشته تعداد ۱۰ فرد مبتلای جدید به ویروس کرونا تشخیص قطعی شد که با توجه به آمار ۱۸ نفر روز گذشته مجموع این مبتلایان به ۲۸ نفر رسید.
بر اساس اعلام سخنگو قرارگاه مبارزه با کرونا از بین ۱۰ نفر فرد بیمار جدید شناسایی شده، هشت نفر در شهر قم بوده اند و دو نفر بیماران بستری در تهران هستند که از قم ارجاع شده اند. ۱۸ مورد مبتلای قبلی که تا روز گذشته شناسایی شده بودند نیز شامل دو مورد در استان گیلان، چهار مورد در تهران و ۱۲ مورد در استان قم است بنابراین اغلب مبتلایانی که تاکنون شناسایی شده اند و ابتلای آنها به ویروس کرونای جدید و بیماری کووید ۱۹ ثابت شده ساکن قم بوده یا طی روزها و هفته های گذشته به قم سفر داشته اند.
یادآور می شود، از زمان شروع ویروس کرونا در چین تا کنون ۲ هزار و ۳۶۲ نفر جان خود را در این کشور از دست دادند و گسترش این ویروس به ۳۰ کشور جهان، ۱۹ کشته بر جای گذاشته است.