کرمان - ایرنا- استاندار کرمان حفظ آرامش و جلوگیری از ایجاد نگرانی در جامعه را مورد تاکید قرار داد و گفت: حفظ آرامش و جلوگیری از شایعات فقط با اطلاع رسانی صحیح و افزایش آگاهی های جامعه ممکن می شود.

به گزارش ایرنا، محمدجواد فدائی روز شنبه در جلسه ستاد استانی مدیریت پیشگیری از آلودگی به ویروس کرونا خطاب به روسای دستگاه های اجرایی استان، افزود: ارگان ها و دستگاه ها بحث آموزش به پرسنل خود را بر اساس محتواهایی که توسط دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان تهیه شده است مورد توجه قرار دهند.
وی همچنین خواستار استفاده از ظرفیت صدا و سیما و رسانه ها برای آموزش و اطلاع رسانی به مردم شد و ظرفیت شهرداری ها را در آموزشها مورد تاکید قرار داد.
استاندار کرمان اظهارداشت: ستادهای شهرستانی مدیریت پیشگیری از آلودگی به ویروس کرونا متناظر با ستاد استانی با محوریت فرمانداری ها و دبیری روسای شبکه های بهداشت و درمان در شهرستان ها تشکیل و مصوبات مربوطه را در سطح شهرستان ها اجرایی می کنند.

 معاون‌ سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان نیز در این نشست با اشاره به بخشنامه وزارت کشور در خصوص کرونا ویروس، وظایف و انتظارات از ارگان ها و دستگاه های مربوطه را در مقابله با این بیماری مورد تاکید قرار داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این ستاد ضمن تشریح روند گسترش کرونا ویروس در جهان و ایران، مهمترین عامل موثر در پیشگیری و جلوگیری از ابتلا به این بیماری را رعایت بهداشت فردی دانست و گفت: اقداماتی از جمله شست شوی دست ها با آب و صابون، پرهیز از دست دادن و روبوسی کردن و پوشاندن جلوی بینی و دهان هنگام عطسه و سرفه با گودی آرنج از انتقال بیماری جلوگیری می کند.
حمیدرضا رشیدی‌نژاد هدف اصلی تشکیل ستاد استانی مدیریت پیشگیری از آلودگی به ویروس کرونا را آمادگی برای مقابله با وقوع اپیدمی کرونا ویروس جدید و کاهش موارد ابتلا، عوارض و مرگ و میر ناشی از این بیماری عنوان کرد وی ادامه داد: بیماری کرونا ویروس از چین شروع شد و دیگر کشور ها نیز آلوده شده اند یا احتمالاً خواهند شد اما مهم این است که آمادگی مقابله و پیشگیری را داشته باشیم و برنامه ریزی مناسب کنیم.
وی بیان کرد: بیماری کرونا ویروس نسبت به دو اپیدمی گذشته بیماری های سارس و مرس، درصد مرگ و میر کمتری دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: ۸۰ درصد بیمارانی که به کرونا مبتلا می شوند بیماریشان خفیف است، ۲۰ درصد ممکن است شدید باشد و نیاز به توجه ویژه پزشکی داشته باشند ۵ درصد شدیدتر است که دچار عوارض جدی می شوند و زیر دو درصد ممکن است مرگ و میری رخ دهد.
رشیدی نژادخاطرنشان کرد:خوشبختانه بر اساس تجارب کشور چین این ویروس بسیار به ندرت کودکان را دچار بیماری جدی و نیازمند بستری می کند و در گزارش بیماران  بستری شده در ووهان چین دامنه سنی افراد بستری بین ۲۲ تا ۹۲ سال بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، آموزش شهروندان و افزایش آگاهی جامعه نسبت به راه های انتقال این بیماری یکی از راه های  مهم مبارزه با شایعات دانست و گفت: کمیته تخصصی فنی دانشگاه علوم کرمان مرتب تشکیل و توصیه های بهداشتی و آموزشی متعددی در این زمینه تهیه شده است.
رشیدی نژاد با اشاره به جو روانی ایجاد شده در جامعه و نگرانی مردم راجع به این بیماری، گفت: لازم است جو روانی را آرام نمود و برای جلوگیری از انتشار این بیماری از تجمعات و همایش ها و مسافرت های غیر ضروری باید تا حد ممکن پرهیز شود.
وی تقویت نظام مراقبت بیمارستانی، حفاظت‌های فردی در بخش عمومی و بهداشتی درمانی، پشتیبانی و تدارک لوازم و اقلام حفاظتی را از دیگر اقدامات انجام شده برای مقابله با این بیماری دانست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: مردم اخبار و اطلاعات علمی را  از مراجع موثق و رسمی دریافت کنند و به راحتی به هر مطلب منتشر شده در شبکه های مجازی اعتماد نکنند.
رشیدی نژاد در مورد تعطیلی مراکز آموزشی گفت: هنوز دلیلی منطقی برای ما احساس نشده که جایی را تعطیل کنیم، روند عادی زندگی باید طی شود اما در عین حال توجه جدی به این موضوع باید داشته باشیم تا دچار بحران نشویم.
وی ادامه داد: بخش عفونی بیمارستان افضلی پور کرمان به عنوان محل بیماران ارجاعی که نیاز به مراقبت ویژه داشته باشند در نظر گرفته شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیه کرد: مردم بهتر است شست و شوی دست به مدت ۲۰ ثانیه، فاصله گرفتن از بیماران مبتلا و پاکسازی اشیای آلوده با مواد ضد عفونی کننده و الکل را مورد توجه قرار دهند.
رشیدی نژاد در مورد استفاده از ماسک گفت: استفاده از ماسک فقط برای فرد بیمار و کسانی که با وی در تماس می‌باشند هست و استفاده برای مردم عادی اثر ندارد و صرفا هدر دادن پول است.
وی از حمایت های استاندار کرمان و اقدامات و همکاری هایی که تاکنون دستگاه های استان در مورد مقابله و پیشگیری از بیماری کرونا ویروس جدید انجام داده اند، قدردانی کرد. 
در این نشست  که با حضور روسا و معاونان دانشگاه های علوم‌پزشکی استان، ارگان های نظارتی و مسئولان سایر دستگاه ها تشکیل شد، موارد مربوط به آمادگی و اقدامات انجام‌شده توسط دانشگاه های علوم پزشکی استان کرمان برای مقابله و پیشگیری از بیماری مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تصمیم گیری برای لغو همایش ها و مراسم ها را خود مسئولان استانی تعین تکلیف کنند.