تهران- ایرنا- نایب رییس زنان فدراسیون کشتی گفت: بدنبال حضور کشتی‌گیران کلاسیک در مسابقات بین‌المللی هستیم و امیدوارم بتوانیم که چنین فضایی را برای زنان این عرصه ایجاد کنیم.

«فاطمه درخشانی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: برنامهریزی‌هایی را برای سال بعد برای کشتی آلیش در نظر گرفتیم. مسیر خوبی را برای زنان این رشته می‌بینم که جزو سبک‌های اتحادیه جهانی کشتی است و راه ما برای پیشرفت در این عرصه باز است. در زمینه کشتی کلاسیک زنان هم در تلاش هستیم تا شرایط حضور آنان را در مسابقات بین‌المللی فراهم کنیم و امیدوارم چنین فضایی برای آنان فراهم شود.

وی افزود: پس از آنکه ریاست فدراسیون کشتی به «علیرضا دبیر» رسید، کشتی کلاسیک با چالش‌ها و حواشی زیادی روبرو شد. قرار بود این سبک جمع شود اما بدنبال استقبال علاقه‌مندان به این رشته، دبیر هم از آن حمایت کرد و اجازه داد تا کشتی کلاسیک تنها در سطح مسابقات قهرمانی کشوری برگزار شود. با توجه به حواشی زیاد این رشته تصور می‌کردیم که تعداد شرکتکنندگان در مسابقات قهرمانی کشور کاهش یابد اما با این وجود از ۱۶ استان ۹۰ کشتی‌گیر در این رقابت‌ها شرکت کردند.

نایب رییس زنان فدراسیون کشتی عنوان کرد: با توجه به  اینکه آخرین مسابقات قهرمانی کشوری کشتی کلاسیک در سال ۹۷ برگزار شد و فاصله زیادی برای برپایی مسابقات این رشته را شاهد بودیم، تصور می‌کردیم که کشتی‌گیران دلسرد شده‌اند اما مسابقات قهرمانی کشوری امسال با شور و حرارت بسیار خوبی برگزار شد.

وی یادآور شد: برای سال آینده در نظر داریم تا کلاس‌های ارتقای مربیگری را برگزار کنیم تا کشتی‌گیران راحت‌تر  و تکنیکی‌تر این مسابقات را ادامه دهند. برنامه‌‎های کشتی آلیش را نیز طبق برنامه‌های اتحادیه جهانی کشتی انجام میدهیم. کشتی‌گیران اواخر فروردین ماه در مسابقات آسیایی باید حضور یابند اما هنوز زمان آن قطعی نیست به همین دلیل مجبور شدیم مسابقه‌های قهرمانی کشوری آلیش را ۱۷ و ۱۸ اسفند در یزد برگزار کنیم تا ترکیب تیم ملی مشخص شود و برای رقابت‌های جهانی و آسیایی  آماده شویم. گرچه هنوز تعداد کشتی‌گیران اعزامی به این مسابقات مشخص نیست.

درخشانی خاطرنشان کرد: علاقه‌مندان به کشتی آلیش بیشتر از کلاسیک هستند. تصور نمی‌کردم زنان ما در مسابقات قهرمانی کشور تکنیکی عمل کنند. به زنان این عرصه امیدوار شدم. باید کلاس‌های ارتقای مربیگری را هر چه زودتر برگزار و مربیان را به روزتر کنیم، زیرا در زنان ظرفیت پیشرفت در کشتی را می‌بینم. همچنین زنان ما قدرت بدنی خوبی دارند. همواره تصور می‌کردم که کشتی یک ورزش مردانه است و تصور نمی‌کردم زنان بتوانند در این عرصه خوش بدرخشند.

وی گفت:  برخی از زنان ورزشکار در این رشته قدرت بدنی خیلی خوبی دارند و اگر روی آنان کار شود سرمایه‌های بسیار ارزشمندی هستند. گرچه نقطه ضعف زنان ما آسیب پذیری آنان محسوب می‌شود، زیرا فیزیک زنان به گونه‌ای است که نسبت به مردان خیلی ضعیف‌تر است. با بالا بردن آگاهی و تصحیح تکنیک‌های کشتی‌گیران، آسیب آنان نیز کمتر می‌شود.  

نایب رییس کشتی زنان ادامه داد: دبیر همه چیز را دست ما سپرده است و می‌گوید باید در کشتی زنان چارچوب‌ها و موازین اسلامی رعایت شود  و ما هم به نظرات او احترام می‌گذاریم.