تهران- ایرنا- منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی روز یکشنبه چهارم اسفند ۱۳۹۸ لرزید که این رویداد علاوه بر صدمات جانی، خسارات قابل‌توجهی هم به بارآورد.

تهران- ایرنا- منطقه «قطور» و سپس «زرآباد» شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی روز یکشنبه چهارم اسفند ۱۳۹۸ لرزید که این رویداد علاوه بر صدمات جانی، خسارات قابل‌توجهی هم به بارآورد.

قطور با زمین‌لرزه‌ای با شدت ۵.۷ ریشتر دچار خسارت‌هایی شد. همزمان زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی ۵.۹ ریشتر «زرآباد» را که از روستاهای همجوار با قطور است لرزاند و خسارت‌های زلزله اول را دوچندان کرد. علاوه بر این دو بخش، در «فیروق» نیز که از دیگر توابع شهرستان خوی است روز پنجشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۹ زلزله‌ای در عمق ۱۰ کیلومتری زمین به وقوع پیوست، اما خوشبختانه خسارتی نداشت.

«محمود بدلی» مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی در خصوص ارزیابی میزان خسارت‌های وارد شده، اظهار داشت: در زلزله اول یک هزار و ۷۰۰ واحد و در زلزله دوم نیز به همین میزان واحد مسکونی در مناطقی از بخش قطور خوی و کوهسار سلماس دچار خسارت شدند.

علاوه بر تخریب خانه‌های مسکونی تلفات دام های این مناطق نیز خبر ساز بود. «غلامرضا ملکی» معاون فنی و سلامت اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی با استناد به بررسی های میدانی اعلام کرد که ۲ هزار و ۲۰۰ راس دام در زمین‌لرزه‌های هفته گذشته خوی تلف شدند. وی افزود: ۶۴ مورد دفن بهداشتی هم انجام شد که اغلب گوسفند بودند.

اولین مساله‌ای که پس از زلزله قطور مطرح شد، چالش امدادرسانی بود. از آنجا که پس از وقوع زلزله نخست، امدادگران در قطور حضور یافتند، زلزله دیگری در شامگاه همان روز اتفاق افتاد که سبب شد توجه امدادگران به زرآباد معطوف شود در حالی که زلزله‌زدگان قطور انتظار داشتند ابتدا به آنها امدادرسانی شود. به همین منظور در جهت رفع ابهامات و حواشی مربوط به امدادرسانی، «محمدمهدی شهریاری» استاندار آذربایجان غربی گفت: برخلاف برخی ادعاها تیم‌های ارزیاب پس از زلزله به تمام روستاهای منطقه رفتند و امدادرسانی روستایی را بر حسب میزان خسارت‌ها اولویت‌بندی کردند.

با این حال استاندار آذربایجان غربی درباره کمک نقدی برای ترمیم و مرمت خانه‌ها نیز توضیح داد: ۵۰ میلیارد ریال خسارت از طریق بیمه اماکن روستایی به زلزله‌زدگان قطور پرداخت شد.

«حامد سجادی» معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در خصوص فعالیت‌های امدادرسانی گفت: حدود سه هزار و ۵۵۰ دستگاه چادر، یک هزار و ۸۲۰ تخته پتو، ۶ هزار و ۳۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته، یک هزار بسته غذایی یک ماهه، چهار هزار و ۵۰۰ شعله و الور، ۲ هزار و ۸۰۰ کیلوگرم قند و شکر، ۲ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم حبوبات و ۱۰ هزار قوطی کنسروجات و سایر اقلام ضروری به این مناطق ارسال شد تا در اختیار آسیب‌دیدگان این زلزله قرار بگیرد.

توزیع اقلام فرهنگی نیز از دیگر اقداماتی بود که در میان زلزله‌زدگان صورت گرفت. «خدیجه معصومی» مدیر کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی در این خصوص گفت: بیش از ۱۵۰ بسته فرهنگی شامل کتاب، دفتر، نقاشی، مدادرنگی و برگه‌های نقاشی در بین کودکان و نوجوانان توزیع شد زیرا کودکان و نوجوانان در چنین شرایطی بیش از پیش نیازمند تغذیه روحی برای کاهش آسیب‌های ناشی از زلزله هستند.

از دیگر اقدامات برای کمک به زلزله‌زدگان تشکیل پویش مهربانی به منظور کمک مالی به این افراد بود؛‌به طوری که ۳۲۰ میلیون ریال از سوی پزشکان، پرستاران و دانشجویان دانشکده پزشکی خوی جمع‌آوری شد.

سازمان بهزیستی نیز از کمک‌های بلاعوض خود به مبلغ  ۱۵ میلیون تومان به منظور ساخت منزل برای معلولین و مددجویان تحت پوشش خبر داد.