استان سیستان و بلوچستان با وجود داشتن هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرززمینی با کشورهای پاکستان و افغانستان و بیش از ۳۱۰ کیلومتر مرز دریایی در دریای عمان به سبب فعالیت گسترده دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز بهداشتی درمانی زیر پوشش آنها و ایجاد پست های قرنطینه خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به کرونا ویروس وجود نداشته است و این تلاش ها با جدیت ادامه دارد.
این در حالیست که علاوه بر استقرار پست های قرنطینه به گفته یک منبع آگاه در دانشگاه علوم پزشکی؛ مرزهای مسافری این استان به مدت دو هفته بسته شده است.
دانشگاه علوم پزشکی زابل
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل در شمال سیستان وبلوچستان گفت: ایران بعنوان سی و یکمین کشور درگیر کروناویروس شناخته شده اما تاکنون در شهرهای شمالی سیستان و بلوچستان هیچ موردی از این ویروس مشاهده نشده و آمار مبتلایان به آن صفر است.
دکتر هادی میرزایی روز یکشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: پس از اعلام ورود این بیماری از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زابل در حالت آماده باش کامل قرار گرفت و بخش ویژه ای در بیمارستان تنفسی این منطقه برای کنترل ویروس کرونا ایجاد شده است.
وی بااشاره به شایعات بی اساس و غیر واقعی در منطقه سیستان در خصوص ویروس کرونا اظهارداشت: پایگاه سلامت دانشگاه علوم پزشکی زابل به صورت دائم در مرز مشترک ایران و افغانستان برای کنترل بیماری ها مستقر است و در شرایط فعلی با توجه به شیوع ویروس کرونا هر تبعه خارجی هنگام ورود به کشور باید سلامت آن بررسی و تایید شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل ادامه داد: چندی پیش یک تبعه کشور افغانستان وارد ایران شد که پس از بررسی سلامت وی با علائم تب در بخش ویژه کرونا بستری شد اما پس از آزمایشات لازم بدلیل اینکه این فرد به ویروس کرونا مبتلا نبود به بخش عمومی منتقل شد.
وی تاکید کرد: با توجه به بحران جهانی کروناویروس و نگرانی مردم متاسفانه برخی افراد مغرض در داخل و خارج آمار غیرواقعی در جامعه منتشر می کنند به همین سبب از هموطنان عزیز بویژه ساکنان شهرستانهای شمالی سیستان و بلوچستان درخواست می شود اخبار مربوط به ویروس کرونا را تنها از طریق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رسانه های رسمی پیگیری کنند.
دکتر میرزایی سالمندان، کودکان زیر پنج سال، بیماران ریوی و سرطانی را از جمله افراد در معرض خطر ویروس کرونا عنوان کرد و شست و شوی مرتب دست و صورت با آب و صابون، استفاده از مواد ضدعفونی و استریل کننده، دوری از محیط های پرتجمع را خواستار شد.
وی گفت: افراد پس از مشاهده علائم ویروس کرونا به نزدیکترین مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه و از هر گونه خود درمانی پرهیز کنند چرا که خود درمانی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن آنان می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زابل میزان مرگ و میر در ویروس کرونا را سه درصد عنوان کرد و افزود: مرگ و میر در ویروس کرونا نسبت به سایر بیماری های واگیردار خیلی کم است اما بدلیل سرایت، انتقال و واگیری بالا تعداد مبتلایان به آن سریع رو به افزایش است.
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
هیچ مورد ابتلا به کرونا در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشاهده نشده است
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان با اشاره به اینکه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به بیماری کروناویروس در حوزه زیر پوشش این دانشگاه مشاهده نشده است، گفت: در ساعات گذشته فیلم کوتاهی با عنوان بستری کودکان مبتلا به کرونا در بیمارستان بوعلی زاهدان در فضای مجازی منتشر شده است که صحت ندارد.
دکتر محمد هاشمیشهری روز یکشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این فیلم مربوط به بیمارستان بوعلی نیست و قبل از آن به اسم شهرهای دیگر هم منتشر شده است.
وی ادامه داد: همانگونه که روز گذشته هم اعلام شد، بستری بیماران تنفسی در بیمارستان تخصصی بوعلی امری عادی و همیشگی است و بیماری کسانی که اخیرا در این بیمارستان بستری شده اند هم سرماخوردگی و یا آنفلوآنزای نوع B بوده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: مهمترین سرمایه وزارت بهداشت و همکاران ما در بیمارستان ها و مراکز ارائه خدمات بهداشتی درمانی، صداقت با مردم و متقابلا، اعتماد مردم به فرزندانشان در این حوزه است و این اعتماد دو طرفه را در هیچ شرایطی از دست نخواهیم داد.
وی افزود: در صورت شناسایی مواردی از بیماری کرونا در هر نقطه از کشور، اطلاع رسانی لازم از سوی وزارت بهداشت انجام می شود و اقدامات لازم توسط دانشگاه های علوم پزشکی هم طبق دستورالعمل انجام خواهد شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هموطنان به این نکته توجه داشته باشند که تنها منبع معتبر برای ارائه اطلاعات آموزشی و اخبار مربوط به کرونا متخصصان و مسوولان وزارت بهداشت هستند و این اطلاعات تنها از طریق سایت ها و کانال های رسمی دانشگاه های علوم پزشکی و شبکه های صدا و سیما و خبرگزاری های رسمی کشور منتشر می شود.
دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر
موردی از کرونا در جنوب سیستان و بلوچستان مشاهده نشده است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ایرانشهر گفت: تاکنون هیچ موردی از بیماری کروناویروس در حوزه این دانشگاه مشاهده نشده است.
دکتر فرهاد دادگر روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مردم باید آرامش داشته باشند اظهار داشت: رعایت نکات بهداشت فردی از جمله پرهیز از حضور در اجتماعات، شستشوی مرتب دستها با آب و صابون و پرهیز از تماس دست با دهان، بینی و چشم و همچنین دست دادن و روبوسی نقش بسیار مهمی در جلوگیری از ابتلا به بیماری کروناویروس دارد.
وی افزود: انتشار ویروس کرونا مانند سایر ویروس ها از جمله سرماخوردگی و آنفلوآنزا و از طریق پخش قطرات سرفه و عطسه است. همچنین لمس سطح آلوده در خودروها و اماکن عمومی می تواند سبب انتقال ویروس شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر (جنوب سیستان و بلوچستان) با تاکید بر شستن مرتب دست ها گفت: از دست زدن به چشم ، بینی یا دهان و تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری شود، هنگام سرفه یا عطسه دهان خود را با یک دستمال پوشانده و سپس دستمال را درون سطل زباله در دار بیندازید.
دکتر دادگر گفت: کرونا با علائمی شبیه به سرماخوردگی مانند آبریزش بینی، سرفه، عطسه، لرزش دستان، گلودرد و معمولاً سردرد و تب همراه است و باعث ایجاد عفونت و مشکلات خفیف تا متوسط در دستگاه تنفسی فوقانی میشود.
وی تصریح کرد: افراد مبتلا به سرطان، اماس، افراد داری مشکلات ریوی، کلیوی و افرادی که پیوند عضو داشته اند بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار دارند. کودکان نیز مبتلا به این ویروس میشوند اما آمار نشان میدهد افراد بالای ۶۰ سال ۸۰ درصد مبتلایان به این بیماری را شامل شدهاند.
موردی از کرونا در چابهار گزارش نشده است
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان چابهار در نشستی با خبرنگاران گفت: هیچ مورد مشکوکی از ابتلا به کرونا ویروس در هیچ یک از نقاط شهرستان چابهار و حومه گزارش نشده است.
محمود حسینبر روز یکشنبه اظهار داشت: با توجه به تشدید نگرانی ها تلاش میکنیم علاوه بر کنترل بر شهرستان، مرز زمینی و جادهای نیز کنترل شود.
وی همچنین از برگزاری کلاس های آموزشی برای نیروهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان به منظور آشنایی کامل آنان با بیماری کرونا و راه های پیشگیری از سرایت این بیماری خبر داد.
وی بیان کرد: توزیع تراکت آموزشی کرونا ویروس در مساجد و همچنین آموزش از طریق تریبون های عمومی مانند مساجد و آموزش چهره به چهره در چابهار، بریس، نگور، روستای سنگان و سایر مناطق زیرپوشش این شبکه از دیگر اقدامات درحال انجام است.
استان سیستان و بلوچستان به سبب گستردگی و پراکندگی در حوزه بهداشت و درمان به سه منطقه تقسیم شده است که شهرستانهای شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل، شهرستانهای مرکزی شامل زاهدان، خاش، سراوان، سیب سوران و میرجاوه زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستانهای جنوبی شامل ایرانشهر،؛ دلگان، بمپور، مهرستان، سرباز، فنوج، قصرقند، نیکشهر، کنارک و چابهار زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارند.