اسلام‌آباد - ایرنا - دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا قرار است از فردا دوشنبه سفر رسمی دو روزه به هند داشته باشد این درحالی است که وی مدعی کمک به حل اختلافات دیرینه میان دو رقیب سنتی در جنوب آسیا است اما این ابتکار در هند و پاکستان طرفدار خاصی ندارد.

ترامپ در ماه‌های اخیر طی دیدار با نخست وزیر پاکستان پیشنهاد خود برای میانجیگری بین دهلی‌نو و اسلام‌آباد را تکرار کرد، تنش‌هایی که طی یکسال اخیر به طور بی‌سابقه‌ای تشدید شد و دو همسایه در شبه‌قاره را تا جنگ‌ تمام عیار به جلو برد. 

براساس گزارش امروز (یکشنبه) رسانه‌های پاکستان، ترامپ در نظر دارد تا ابتکار به اصطلاح صلح خود جهت تنش‌زدایی میان پاکستان و هند را به کار بگیرد، اما این موضوع از سوی ذی‌نفعان سیاسی دو کشور جنوب آسیا مورد استقبال قرار نگرفت.

رسانه پاکستانی "داون" از واشنگتن گزارش داد: ترامپ در جریان سفر به دهلی‌نو از هند و پاکستان خواهد خواست تا با اجتناب از اظهارات تند و تهاجمی، تن به مذاکرات سازنده داده تا از تنش‌ها حاکم در شبه قاره کاسته شود.

آخرین اظهارات رییس جمهوری آمریکا درخصوص میانجیگری در شبه قاره طی دیدار با عمران خان در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس عنوان شد، که مانند همیشه طرف هندی در واکنش به آن، طرح ترامپ را رد کرد.

هند به شدت با جهانی شدن مساله کشمیر مخالف است و نقش هیچ کشور یا سازمان سومی را برای حل این مساله نمی پذیرد.

برخلاف هند، پاکستان با ورود سایر کشورها جهت حل مساله کشمیر مخالفت نمی کند و تاکنون چندین بار در مجامع بین المللی مساله کشمیر را مطرح کرده و خواستار میانجی گری کشورها شده است.

رهبران سیاسی نیز در پاکستان نه‌تنها اعتقادی به میانجیگری ترامپ بر سر کشمیر و حل اختلافات میان پاکستان و هند ندارند، بله از عمران‌خان نخست وزیر پاکستان خواسته‌اند تا وقت خود را صرف سخنانی بی تاثیر آمریکایی‌ها نکند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روزهای اخیر با اشاره به ادعای رییس جمهوری آمریکا برای میانجیگری در ماجرای کشمیر، گفت: زمان آن رسیده که پیشنهاد «دونالد ترامپ» وارد مرحله عملی شود و ما از طرف آمریکایی می خواهیم که در سفر آتی خود به هند موضوع کشمیر را مطرح و مورد بررسی قرار دهد.

این سفر در حالی انجام می‌شود که اسلام‌آباد همواره از آنچه که دوگانگی در روابط آمریکا با هند و پاکستان می‌داند، انتقاد کرده و انتظار دارد تا واشنگتن رفتار بی‌طرفانه درخصوص تحولات شبه‌قاره از خود نشان دهد.

دولت پاکستان اواخر بهمن‌ماه امسال و در آستانه سفر «دونالد ترامپ» به هند، گفت: معامله‌های تسلیحاتی آمریکا در سطح منطقه نه تنها مزاحم و مانع وضعیت صلح و ثبات، بلکه پیامدهای امنیتی منفی برای پاکستان به دنبال خواهد داشت.