تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۳

تهران - ایرنا- ویروس کرونا که از روزهای گذشته افرادی ناقل آن در تهران نیز شناسایی شده اند، برخی رفتارهای شهروندان تهرانی را تغییر داده است؛ آنها از هر فضایی برای اطلاع رسانی و تبادل نظر در این خصوص استفاده می کنند.

شهروندان تهرانی که این روزها نگران مبتلا شدن به ویروس کرونا هستند، تلاش دارند تا پیشگیری را جدی بگیرند.

بسیاری از افراد با ماسک و دستکش های یکبار مصرف در سطح شهر حضور می یابند.

آنها ویروس کرونا را نزدیک می دانند؛ عده ای معتقدند باید اماکن عمومی تعطیل شود.

این روزها تاکسی های درون شهری به محلی برای تبادل نظر و اطلاعات تبدیل شده است؛ کمتر تاکسی ای را می بینید که سرنشینان آن برای مقابله با کرونا تبادل نظر نداشته باشند.

 مکالمات و تبادل نظر مسافران را در یکی از تاکسی های تهران، مرور می کنیم.

آقای مومنی که راننده تاکسی خط تهران پارس به میدان انقلاب است، می گوید: با ماسک نمی‌توانم نفس بکشم اما چون از صبح با افراد بسیاری مواجه می شوم، مجبور به استفاده از ماسک هستم.

او دستکش خود را به ما نشان می دهد؛ ۲ دستکش در دست دارد، یک دستکش سفید نخی و زیر آن یک دستکش یکبار مصرف پلاستیکی.

می‌گوید : می ترسم از این ویروس، اما شرایط زندگی ام سخت است و نمی‌توانم کار را تعطیل کنم.

آقای مومنی می‌گوید: صبح امروز برای خرید ماسک به چند داروخانه رفتم‌ اما نتوانستم ماسک تهیه کنم.

مسافر دیگر تاکسی که خانم‌ مسنی است، می گوید: افراد مسن بیشتر در معرض این بیماری هستند و باید از خانه خارج نشوند، اما شرایط زندگی سخت است؛ نمی توانیم در خانه بمانیم.

او که ظاهرا اطلاعات بهداشتی خوبی دارد، از راننده تاکسی می‌خواهد که هر سه ساعت یکبار ماسکش را عوض کند. در غیر اینصورت استفاده از ماسک برای جلوگیری از بیماری بی فایده خواهد بود.

مسافر جوانی که کارمند بانک است؛ سری به نشانه تاسف تکان می دهد و می گوید: آماری که از تعداد مبتلایان به بیماری کرونا منتشر شده، چندان واقعی نیست.

به عقیده او، مسئولان هنوز کرونا را جدی نگرفته اند و در آگاهی دهی به مردم، عقب مانده اند.

او می گوید: مردم همین اطلاعات اندک درباره بیماری را از شبکه های مجازی و رسانه های خارجی دریافت کرده‌ اند و کار جدی و اطلاع رسانی جدی در رسانه های داخلی انجام نشده است.

این‌ کارمند بانک اعتقاد دارد شهروندان نباید در این زمینه منتظر کمک دولت باشند، بلکه باید خود حرکت کنند و اطلاعات خود را در اختیار دوستان و آشنایان قرار دهند.

خانم محجبه و جوان دیگری که در حال رفتن به منزل مادربزرگ خود است تا از او مراقبت کند، پیشنهاد مرد کارمند را می پذیرد و می‌گوید: پیشنهاد خوبی است. هر خانواده ای یک گروه مجازی در یکی از شبکه های اجتماعی راه اندازی کند و اهل فامیل دانسته ها و اطلاعات خود را برای یکدیگر به اشتراک بگذارند.

در میانه راه، خانم مسن پیاده می شود و مرد کارگری سوار می شود.

او هم پس از دقایقی وارد بحث می شود و می‌گوید: شما نگران نباشید، ویروس کرونا هم مثل چیزهای بد دیگر سهم فقرا است.

او که از شرایط کنونی دلخور است، ادامه می دهد: غذاهای خوب، استراحت و تفریح سهم بالای شهری ها و سرماخوردگی و بدبختی برای ماست.

اما آقای مومنی به او می گوید: همه همین شرایط را داریم، رعایت بهداشت فقیر و غنی نمی شناسد؛ این به تربیت انسانها بر می گردد نه به شرایط مالی آنها.

سایر مسافران نیز هریک تلاش دارند تا آن کارگر را مجاب کنند که رعایت بهداشت ربطی به وضعیت مالی ندارد.

به نظر می رسد مردم تهران کم کم ویروس کرونا را  بسیار جدی می گیرند و هر یک به دنبال راهکاری برای پیشگیری از آن در شهر هستند.

تعطیلی مدارس ، دانشگاهها ، سینماها، مسابقات ورزشی و دیگر برنامه های عمومی تا پایان هفته حالا بسیاری از شهروندان را به این نتیجه رسانده است که باید همه شهر را تعطیل کنند.

در این میان، عده ای می گویند تعطیلی شهر موجب خواهد شد تهرانی ها به دیگر شهرها و مناطق کشور بروند؛ جاهایی که یا ویروس کرونا زودتر به آنجا رسیده است یا آنکه ممکن است تهرانی ها آن را منتقل کنند.

از آن سو، آیا می توان تا پایان هفته در آپارتمان های کوچک با اهل و عیال و فرزندان خردسال ماند و جایی نرفت؟!

همه این هیاهوها و نگرانی ها در حالی است که طبق آخرین آمار رسمی که روز گذشته منتشر شد،  تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در ایران ۲۸ نفر و تعداد افراد فوت شده ۵ نفر بوده است.

«کیانوش جهانپور» رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ظهر دیروز گفت: تا این لحظه، ۷۸۵ فرد مشکوک به ویروس کرونا از بین هزاران فرد مراجعه کننده از مطب ها و کلینیک ها به مراکز وزارت بهداشت تحت آزمایش قرار گرفته اند که روز گذشته تعداد ۱۰ فرد مبتلای جدید به ویروس کرونا تشخیص قطعی شد و مجموع مبتلایان به ۲۸ نفر رسید.

وی افزود: از بین ۱۰ نفر فرد بیمار جدید شناسایی شده، ۸ نفر در شهر قم بوده اند و دو نفر بیماران بستری در تهران هستند که از قم ارجاع شده اند.

اما به نظر می رسد ظهر امروز او آمار بیشتری اعلام خواهد کرد. باید منتظر باشیم.