تهران- ایرنا- بیماری‌های قلبی در افراد مبتلا به دیابت ۲ تا چهار برابر شایع‌تر است و سکته قلبی در این بیماران بدون علامت رخ می‌دهد.

 محمد رضا مهاجر تهرانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران روز یکشنبه در همایش انسولین‌تراپی که در هتل پارسیان آزادی برگزار شد، افزود:  رژیم غذایی ممنوعه برای افراد دیابتی وجود ندارد و  این افراد می‌توانند همه چیز بخورند، اما باید حجم و مقدار آن کم باشد.

این فوق تخصص غدد اظهار داشت: بیماران دیابتی باید نسبت به کنترل کربوهیدرات غذایی دقت کرده و از نان، برنج و ماکارونی را در برنامه غذایی روزانه خود کمتر استفاده کنند.

مهاجر تهرانی با بیان این که باید حداقل هر سه ماه یک بار نسبت به کنترل بیماری خود نزد پزشک بروند، افزود: باید هر ۳ تا شش ماه برای کنترل قند خون خود نزد پزشک رفته و از خوددرمانی پرهیز کنند.

وی در ارتباط با وضعیت روند دارو و درمان بیماران دیابتی با توجه به وجود مشکلات تحریمی موجود، گفت: درمان‌های روز دنیا در ایران وجود دارد و اغلب داروهای مورد نیاز بیماران دیابتی در داخل تولید می‌شود و  حمایت بیمه‌ای از داروهای این افراد نیز در حد قابل قبولی است به طوری که کمترین قیمت انسولین نسبت به اروپا و آمریکا در ایران وجود دارد.

یماران مبتلا به دیابت در ایران تا هشت میلیون نفر نیز برآورد می شود. بیماران مبتلا به دیابت بین دو تا شش برابر بیشتر از سایر افراد بستری می شوند و با توجه به اینکه ۱۰ درصد جمعیت کشور هر سال بستری می شوند، هر سال ۶۴۰ هزار مورد بستری افراد دیابتی را در کشور وجود دارد.

 متوسط هزینه بستری هر بیمار مبتلا به دیابت، در سال دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است، بنابراین بیماران مبتلا به دیابت هر سال هزار  و ۴۷۲ میلیارد تومان برای بستری به کشور هزینه تحمیل می کنند. با احتساب هزینه های دارو و خدمات سرپایی بیماران دیابت هر سال ۳۰۰۰ میلیارد تومان هزینه به کشور تحمیل می کنند.