به گزارش خبرگزاری ملی لبنان، معترضان دیروز (شنبه) در میان حضور گسترده نیروهای امنیتی با در دست داشتن پلاکاردهایی که روی آن نوشته شده بود: کرونا خطرناک تر از فقر نیست، بله به انتخابات پارلمانی زودهنگام، مخالفت خود را با سیاست های مالی لبنان اعلام و این اقدامات را به معنای مصادره اموال سپرده گذاران و هدف قرار دادن سپرده گذاران خرد دانستند.
لبنانی هاپنجشنبه و جمعه گذشته نیز در اعتراض به سیاست های بانکی و اقدام های مالی، مقابل بانک مرکزی لبنان در خیابان «الحمراء» در غرب بیروت تجمع و تظاهرات کردند و علیه «ریاض سلامه» رییس کل این بانک شعار دادند و با طرفداران او از حزب «سوسیالیست ترقی خواه» درگیر شدند.
سیاست های بانک مرکزی لبنان، اقدام برخی بانک های خصوصی در انتقال دارایی های تعدادی از مسوولان به خارج، کاهش سپرده های ارزی و نیز خودداری بانک ها در پرداخت سپرده های دلاری شهروندان موجب افزایش نارضایتی آنان و تنش در این کشور شده است.
لبنان ۹۰ میلیارد دلار بدهی خارجی و عمومی دارد که ۳۰ میلیارد دلار آن مربوط به بدهی اسناد قرضه یا اوراق بهادار به یورو و پوند است که باید در ماه های مارس، آوریل و ژوئن سال جاری میلادی پرداخت کند اما توانایی بازپرداخت را ندارد.
افزون بر این، ظرف سال های گذشته دهها میلیارد دلار از اموال نقدی که به لبنان کمک شده ، هدر رفته است.
هزاران کارگر، کارمند، جوانان حزبی و فعالان مدنی، دانشجویان و معلمان دانشگاه ها و مدارس خصوصی و دولتی از ۲۵ مهر تا ۲۵ بهمن ماه ۹۸ با تظاهرات و تجمع و تحصن در شهرهای مختلف لبنان خواستار اصلاح ساختار سیاسی، پایان دادن به سوء مدیریت و فساد، رفع بیکاری، گرانی و تورم، کمبود سوخت و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی (لیره) و افزایش حقوق و مزایا، شدند.