این روزها در هر محفلی صحبت از ویروس کرونا می باشد، صحبتی که نه تنها باعث عدم امید می شود بلکه دستورات عجیب و غریب تایید نشده پزشکی را به دنبال دارد و مردم را مجاب کرده است تا به رسانه های معتبر روی آورند.
در تاکسی همه با اکراه کنار هم می نشینند و یا مسافر سعی در انتخاب خودرویی دارد که خالی باشد، زمانی هم که سوار می شوند بدون هرگونه تکلم ادامه مسیر می دهند.
در خیابان همه وقتی از کنار یکدیگر رد می شوند به مدت چند ثانیه نفس های خود را حبس می کند که مبادا به ویروس احتمالی کرونا مبتلا شوند.
افرادی که ماسک بر دهان و بینی خود دارند تا حدودی خیالشان از بابت مبتلا شدن راحت است اما پزشکان معتقدند ذرات ویروس کرونا به قدری ریز است که می تواند از ماسک هم عبور کند.
داروخانه ها در روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا یا خالی از هرگونه تجهیزات بهداشتی مانند دستکش، مایع ضدعفونی کننده و ماسک بودند یا قیمت هر کالایی را چند برابر بفروش می رساندند.
مردم که ناچار از خرید بودند حتی یک ماسک را تا بیش از ۲۰ هزار تومان خریداری کردند، مایع های ضدعفونی کننده هم به ۲ یا سه برابر قیمت روی جلد بفروش می رسید.
اکنون که به بسیاری از داروخانه مراجعه می کنی تنها با "نداریم" روی شیشه مواجه می شوی که می تواند بر استرس ناشی از ابتلا کرونا بیافزاید.
در اجتماعات خانوادگی یا محفل های دوستانه هرکدام برای پیشگیری از ابتلای ویروس کرونا یک راهکار می دهند، راهکاری که فقط کافیست با یک جست و جوی ساده در اینترنت متوجه شوی خیلی اثر گذار نیست.
یکی می گوید این مواد غذایی می توانند خوب باشد یکی دیگر می گوید آن مواد غذایی اثرش بیشتر است.
دوستی از سر دلسوزی خوردن مکرر ویتامین سی را پیشنهاد می کند، دیگری با دلهره می پرسد؟ ویروس کرونا پس از ورود به بدن دقیقا به کدام اندامهای داخلی حمله میکند؟ عواقب این حمله برای بدن بیمار چیست؟
سوالاتی که اگر اطلاعات کافی نداشته باشی تنها می تواند استرس به همنوعان خود را بیشتر کند.
پزشکان بر این باورند شستن دست ها با آب و صابون همچنین عدم روبوسی و عدم تماس دست های آلوده با چشم، بینی و دهان می توانند بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا باشد همچنین عدم حضور در تجمعات راهکاری دیگر برای پیشگیری است.
کارشناسان معتقدند: تاکنون ۶ نوع ویروس کرونا در جهان داشتهایم و الان نوع هفتم آن بروز کرده ، بنابراین ممکن است هر کدام از ما یک بار در عمرمان به کرونا مبتلا شده باشیم و به شکل یک سرماخوردگی خفیف یا شدید بوده باشد.
همچنین کارشناسان با تاکید بر اینکه ناشناخته بودن کرونا ویروس ۲۰۱۹ باعث شده مردم نگران شوند می گویند: در بدترین حالت این بیماری یک تا سه درصد مرگ و میر دارد، در حالی که در آنفلوانزای نوع A میزان مرگ و میر در افراد مبتلا، بالای سه درصد است.
تمام مراکز درمانی استان در حال آماده باش هستند.
مسئول برنامه پیشگیری از کرونا در لرستان گفت: اگر چه تاکنون مورد مثبتی از کرونا ویروس گزارش نشده اما تمام مراکز درمانی استان در حال آماده باش هستند.
مریم کوشکی اضافه کرد: مراکز بهداشتی، همه پزشکان، کارمندان و پرستاران در حالت آماده باش هستند و بیمارستان شهدای عشایر در مرکز لرستان به عنوان بیمارستان مرجع کرونا ویروس در نظر گرفته شده است.
کوشکی عنوان کرد: وزارت بهداشت چهار بیمارستان دیگر را در استان به عنوان مرجع مشخص کرده و پیش بینی شده در صورت نیاز به تخلیه یک بیمارستان و در صورت اپیدمی شدن بیماری، این بیمارستانها مورد استفاده قرار گیرند و بیمارستان امام خمینی الشتر، یک بیمارستان در دوره چگنی، بیمارستان ارتش و یک بیمارستان در الیگودرز برای این منظور در نظر گرفته شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه متخصصان عفونی، پزشکان و پرستاران آموزشهای لازم را در خصوص کرونا ویروس دیدهاند، افزود: یک پروتکل کشوری برای پیشگیری از شیوع بیماریها داریم، بر این اساس هر بیماری که با علائم تنفسی، آبریزش بینی و سرفه وارد بیمارستان شود به اتاقی هدایت شده و یک ماسک در اختیار فرد گذاشته و معاینه میشود در صورت مشکوک شدن پزشک به احتمال ابتلای بیمار به کرونا این فرد قرنطینه شده، نمونه گیری از ترشحات حلق و بینی گرفته و پاسخ آزمایشگاه در خصوص این نمونه ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد ارائه میشود.
مسئول برنامه پیشگیری از کرونا در لرستان با اشاره به اینکه این قرنطینه در حد همان ۲۴ تا ۴۸ ساعت انجام میشود و اگر نمونه گرفته شده مثبت اعلام شود فرد به اتاق ایزوله منتقل میشود، اظهار داشت: مواردی از قرنطینه افراد را در استان داشتهایم اما تا این لحظه جواب نمونههای ارسالی منفی بوده است.
کوشکی تاکید کرد: در برخورد با حیوانات، موارد بهداشتی رعایت شود و افراد مسن، دچار نقص سیستم ایمنی، بیمار سرطانی، قلبی و ریوی، افراد دیابتی و خانم های باردار ریسک ابتلاء و خطر را دارند.
وی افزود: فعالیت ویروسهای سرماخوردگی و کرونا با گرمتر شدن هوا کم و همچنین در صورت رعایت موارد بهداشتی شیوع بیماری کمتر خواهد شد.
اماکن ورزشی لرستان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
مدیرکل ورزش و جوانان لرستان گفت: به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تمام اماکن ورزشی استان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد.
سید علی کریمی افزود: با توجه به اعلام وزارت ورزش و جوانان تمامی مسابقات ورزشی در سطح کشور به علت پیشگیری از شیوع ویروس کرونا به مدت ۱۰ روز لغو میگردد که در صورت ادامه متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی اظهار داشت: بنابراین مقتضی است از برگزاری هر گونه مسابقه ورزشی خودداری شود.
وی افزود: به همین منظور تمام اماکن ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان لرستان تا اطلاع ثانوی تعطیل میباشد.
تعطیلی تمام مراکز آموزش عالی لرستان تا پایان هفته
رییس دانشگاه لرستان گفت: تمام مراکز آموزشی عالی استان به منظور نظافت و ضد عفونی تا پایان هفته جاری تعطیل است.
خسرو عزیزی بیان کرد: به استناد مصوبات جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان و به دستور استاندار لرستان با توجه به اینکه مدارس و مراکز آموزش عالی جهت برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد استفاده قرار گرفته اند بنابراین به منظور نظافت و ضد عفونی تعطیل شدند.
وی اظهار داشت: همچنین با توجه به اخطاریه های هواشناسی و پیش بینی وقوع سیل در استان، روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه (۵ و۶ و۷ اسفندماه) تمامی مقاطع تحصیلی و مراکز آموزش عالی نیز تعطیل اعلام می شود.
عزیزی گفت: بخش اداری دانشگاه لرستان تعطیل نیست و مصوبه تعطیلی، تنها شامل کلاس های دانشگاه می شود و تصمیمات در این خصوص، متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد.
مدارس لرستان تا پایان هفته تعطیل شدند
روابط عمومی آموزش و پرورش لرستان اعلام کرد: تمام مدارس استان تا پایان هفته جاری تعطیل هستند.
در این اطلاعیه آمده است: بنا به تصمیم دکتر خادمی استاندار و رئیس شورای تامین لرستان، بمنظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ، تمامی مدارس روستایی و شهری لرستان تا پایان هفته تعطیل اعلام می شود.
این تصمیم به منظور حفظ سلامت دانشآموزان و ضدعفونی کامل مراکز آموزشی اتخاذ شده و تمامی مدارس شهری و روستایی استان در هر دو نوبت صبح و بعد از ظهر تعطیل هستند.
تعطیلی مراکز توانبخشی و مهدکودک های بهزیستی لرستان
مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: تمامی مهدهای کودک و مراکز روزانه آموزشی- توانبخشی استان به دلیل پیشگیری از شیوع بیماری کرونا به مدت پنج روز تعطیل است.
کرم یاری افزود: با توجه به دستورالعمل ارسالی از سوی سازمان بهزیستی کشور از پذیرش موارد جدید در مراکز خودداری شده و مراقبت های عمومی به شکل جدی تری دنبال شود.
کروناویروس (Coronaviruses)، خانواده گستردهای از ویروسها و زیرمجموعۀ «کروناویریده» هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ را شامل میشود.
کروناویروسها نخستینبار در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه روی آنها بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
این ویروس به طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکند. با این حال تاکنون هفت کروناویروس انسانی کشف شده که آخرین نوع آن در دسامبر(آذر-دی) ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد.