ساری - ایرنا - دانشگاه علوم پزشکی مازندران از شهروندان این استان خواست تا برای حفظ سلامتی خود و جلوگیری از شیوع احتمالی بیماری کرونا تا اطلاع بعدی به ملاقات بیماران بستری در بیمارستان‌ها نروند.

روابط عمومی این دانشگاه روز دوشنبه اعلام کرد که تصمیم گیری ایجاد محدودیت و یا ممنوعیت ملاقات عمومی در بیمارستان ها بر عهده روسای بیمارستان ها است ولی بهتر است شهروندان برای حفظ سلامتی خود ملاقات با بیماران بستری در بیمارستان را از برنامه خود خارج کنند.

ویروس کرونا به خاطر ضریب شیوع بالا و نداشتن علایم بالینی به مدت تقریبا ۲ هفته کار شناسایی بیماران احتمالی مبتلا را سخت کرده است و در نتیجه بهترین راه برای سرکوب این ویروس رعایت نکات بهداشتی توسط تک تک شهروندان است.

مراکز تجمع و ازدحام جمعیت مانند بیمارستان ها در ساعات ملاقات عمومی یکی از مهم ترین مکانهای شیوع احتمالی بیماری های واگیر از جمله کرونا محسوب می شود که هم برای جمعیت ملاقات کننده و هم بیماران که سیستم ایمنی بدنشان باید از هرگونه شوک جدید مصون بماند ، خطرساز است و به همین دلیل هم دانشگاه علوم پزشکی مازندران از شهروندان خواسته است در شرایط کنونی به ملاقات بیماران نروند.

در حال حاضر بیمارستان امام خمینی ( ره ) ساری به صورت رسمی  با نصب بنر در جلوی درب وردی بیمارستان تعطیلی ملاقات عمومی بیمارستان را اعلام کرده است و برخی مراکز درمانی مازندران هم که بیمار بستری ندارند از مراجعه کنندگان خود می خواهند تا با ماسک وارد محیط شوند.

اگر چه ماسک زدن یکی از اقدامات لازم پیشگیرانه محسوب می شود که پزشکان عمدتا برای بیماران مبتلا به بیماری های ویروسی تجویز می کنند تا از پخش شدن ویروس جلوگیری کنند، ولی در مراکز درمانی و مطب پزشکان که با بیماران سر و کار دارند احتمال وجود ویروس های واگیر از جمله کرونا وجود دارد و لازم است افراد غیربیمار هم ماسک استفاده کنند.

دانشگاه علوم پزشکی مازندران در اطلاعیه خود از شهروندان خواسته است تا از طریق تماس تلفنی جویای احوال بستگان بیمار خود در بیمارستن ها شوند.

در مازندران ۴۰ بیمارستان با افزون بر چهار هزار و ۱۰۰ تختخواب وجود دارد که ۲۵ بیمارستان مربوط به دانشگاه علوم پزشکی است و بقیه در تملک بخش خصوصی و تامین اجتماعی و نیروهای مسلح قرار دارد.

قرارگاه پدافند زیستی مازندران پس از آن که احتمال ورود بیماری کرونا به این استان در هفته گذشته مطرح شد تا زمان حاضر به برگزاری ۲ نشست در این باره اقدام و تدابیر لازم را اتخاذ کرد.

تعطیلی مدارس ، آموزشگاههای ، مهدهای کودک ، مراکز توانبخشی و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از جمله تصمیم های این قرارگاه بوده که تاکنون توانسته است به همراه همکاری شهروندان ، استان مازندران را از بحران شیوع کرونا حفظ کند.

زنگ خطر ورود احتمالی کرونا به مازندران با قرنطینه ۲ فرد مشکوک در بابل از پنجشنبه هفته گذشته به صدا درآمد ولی بعدا مشخص شد که این افراد در سفری که به قم داشتند دچار علایمی از بیماری سرماخوردگی شدند و به همین دلیل در برگشت از سفر خود را به مراکز درمانی رساندند.

علاوه بر قرنطینه ۲ مسافر بازگشتی از قم در بابل به خاطر مشکوک شدن به بیماری کرونا ، دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان مراجعه چهار نفر دیگر با علایم مشابه را تایید و اعلام کرد که ۲ تن از آنها قرنطینه شده تا مراحل نمونه گیری و مراقبت های لازم را طی کنند و ۲ نفر دیگر به خاطر حاد نبودن علائم به صورت سرپایی در منزل تحت مراقبت قرار گرفتند.

تایید مرگ یک مسافر تهرانی در تنکابن در روز یکشنبه  (دیروز) همزمان با اعلام دانشگاه علوم پزشکی بابل مبنی بر بهبود و ترخیص یک بانوی ۵۳ ساله مشکوک به کرونا ، موضوع شیوع این بیماری در مازندران را وارد مرحله تازه ای کرده است.

با توجه به این که جمعی از پزشکان کشور در نامه جمعی تنها راه جلوگیری از شیوع ویروس کرونا را انجام اقدامات پیشگیرانه دانستند ، مسئولان مازندران مدارس این استان را از روز شنبه به مدت سه روز تعطیل کردند و قرار است در صورت نیاز باز هم به صورت مقطعی تمدید شود.

همچنین دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ، مراکز توانبخشی و مهدهای کودک مازندران هم تا پایان هفته تعطیل شدند تا ضریب شیوع احتمالی این بیماری در استان کاهش یابد.

اداره کل اوقاف مازندران هم پخش هرگونه غذای نذری در بقاع متبرکه را تا اطلاع بعدی ممنوع کرد و سایر مراکز تجمع مردم مانند فرودگاههای استان و دیگر اماکن عمومی هم قرار شد به صورت مرتب ضدعفونی شوند.

بر خلاف برخی مناطق کشور که شناسایی افراد مشکوک به بیماری کرونا سبب ایجاد تنش روانی در شهروندان شده ، در استان مازندران با وجود گردشگرپذیر بودن ، به خاطر اقدامات پیشگیرانه و اطلاع رسانی به مردم جو روانی آرام است و شهروندان به خاطر آگاهی نسبی از چگونگی پیشگیری ، راسا اقدامات لازم را انجام می دهند.