به گزارش ایرنا پس از اعلام نتایج قطعی حوزه های ۱۳ گانه آذربایجان شرقی تکلیف ۱۸ کرسی مشخص و تنها یک کرسی استان در مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه شهرستان میانه به دور دوم کشیده شد که قرار است ۲۹ فرودین ماه ۹۹ برگزار شود.
مهمترین و بزرگترین حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی مربوط به تبریز، آذرشهر و اسکو بود که شاهد رقابت تعداد ۱۲۵ نامزد بود، از مجموع یک میلیون و ۵۸۱ هزار و ۲۳۷ نفر واجدین شرایط رای این حوزه، نفر اول تنها توانست ۱۱۲ هزار ۲۳۱ رای معادل حدود ۷ درصد آرای واجدین شرایط را به خود اختصاص دهد.
هر چند از ۱۶ نماینده دور گذشته مردم استان آذربایجان شرقی در خانه ملت که برای نشستن بر کرسی مجلس یازدهم ثبتنام کردند پنج نفر با اعتماد اکثریت مواجه شدند اما ۱۰ منتخب این دوره پیشینه نمایندگی مجلس دارند که هر کدام از آنها دارای سوابق و گرایشهای مختلف سیاسی و جناحی می باشند.
در این حوزه همچون دوره گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی رتبه های اول و دوم به ترتیب به "مسعود پزشکیان" از جریان اصلاح طلبی و " احمد علیرضابیگی" از جریان اصولگرایان طیف پایداری و استاندار دولت های نهم و دهم آذربایجان شرقی رسید که رقابت شانه به شانه ای داشتند تا در نهایت اختلاف ۲ هزار و ۲۶۱ رای منجر به صدرنشینی پزشکیان شود.
نقطه قابل توجه درباره رتبه های اول و دوم منتخبین حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به کاهش چشم گیر بیش از ۶۰ درصدی آرای آنها بر می گردد، به طوری که پزشکیان در انتخابات دوره دهم ۲۶۱ هزار و ۶۰۵ رای به دست آورده بود و علیرضابیگی نیز صاحب ۲۳۵ هزار و ۳۱۴ رای شده بود.
"روح الله متفکر آزاد" با ۳۷ سال سن که از او به عنوان پدیده یازدهمن دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در آذربایجان شرقی یاد می شود، توانست با ۱۰۵ هزار و ۴۴۹ رای، رتبه سوم حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را به دست آورد.
وی استادیار دانشگاه تبریز بوده، دارای مدرک دکترای زیست شناسی شاخه بیوشیمی از ژاپن است که در سال ۱۳۹۱ اخذ کرده است.
متفکرآزاد وابسته به جریان اصولگرا بوده و در لیست ائتلاف انقلاب، شیفتگان خدمت و نیز تعدادی از ائتلاف های کوچک کارگری، دانشگاهی، ورزشی و گروه های هویت طلب قرار داشت.
"حجت الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج الدینی" چهره مشهور جریان اصولگرایان نیز در این حوزه انتخابیه با ۱۰۳ هزار و ۶۷۲ رای رتبه چهارم اعتماد مردم این حوزه را کسب کرد که برخلاف سایر نامزدهای این جریان در انتخابات اخیر با رشد تعداد آرا نسبت به دوره گذشته برخوردار بود.
میرتاج الدینی ۵۹ ساله که در دوره دهم انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو نامزد شده بود با ۹۸ هزار و ۵۶۲ رای رتبه هشتم را کسب کرد اما به رغم حضور در مرحله دوم انتخابات، در این دور شکست خود و نتوانست به مجلس راه یابد.
وی که دارای مدرک دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه عالی دفاع ملی است، علاوه بر نمایندگی دوره هفتم و هشتم مجلس از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو ، سابقه معاونت پارلمانی دولت دهم و مدیرکلی تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی را در کارنامه خود دارد.
کرسی پنجم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به "محمدحسین فرهنگی" از جریان اصولگرایی و پرسابقه ترین نماینده این حوزه رسید که با ۵ بار انتخاب متوالی در سال های پس از انقلاب اسلامی، نام خود را در تاریخ سیاسی و انتخاباتی آذربایجان شرقی به ثبت رساند.
فرهنگی که در دوره قبلی انتخابات با ۱۴۳ هزار و ۳۷۹ رای به مرحله دوم راه یافته بود، در انتخابات اخیر ۹۹ هزار و ۷۰۳ رای به دست آورد و کاهش چشم گیر ۴۳ هزار و ۶۷۶ رای را تجربه کرد.
وی با ۵۸ سال سن سوابقی مانند نائب رئیسی و عضو کمیسیون قضائی و حقوقی، نائب رئیس و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و و عضویت در کمیسیون های شوراها و امور داخلی، عمران، و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد و در سال های گذشته نیز ریاست ستاد لشکر عاشورا در دوران دفاع مقدس، فرماندهی منطقه مقاومت بسیج آذربایجان شرقی و جانشینی سپاه عاشورا و فرمانده بسیج دانشجویی کل کشور را بر عهده داشته است.
فرهنگی دارای مدرک دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی است.
آخرین کرسی وکالت مردم تبریز، آذرشهر و اسکو به "علیرضا منادی سفیدان" رسید که توانست تعداد ۸۹ هزار و ۵۶۷ رای را کسب کند که سابقه نمایندگی در دوره های هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از همین حوزه را دارد.
وی که در دوره قبلی انتخابات نیز حضور داشت در مرحله اول با ۱۱۳ هزار و ۷۴۸ رای به مرحله دوم راه یافت که در این مرحله در مقابل رقیب سنتی خود محمداسماعیل سعیدی شکست خورد که این باخت را در این دوره از انتخابات جبران کرد.
منادی با ۵۰ سال سن دارای مدرک دکترای میکروبیولوژی است و هرچند از وی به عنوان نامزد مستقل یاد می شود، اما متمایل به جریان اصلاح طلبی است.
این منتخب مردم تبریز، آذرشهر و اسکو هم اکنون مشاور رییس دانشگاه آزاد اسلامی بوده و پیشتر ریاست دانشگاه های آزاد اسلامی آذربایجان شرقی و زنجان را بر عهده داشت.
حوزه انتخابیه میانه با ۲ کرسی در مجلس شورای اسلامی پس از تبریز، آذرشهر و اسکو دومین حوزه بزرگ آذبایجان شرقی است که در انتخابات اخیر تکلیف یکی از کرسی ها مشخص و کرسی دیگر به مرحله دوم کشیده شد.
"مهدی اسماعیلی" نامزد مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب آذربایجان شرقی با کسب ۱۶ هزار و ۸۶۶ رای از مجموع ۶۸ هزار و ۸۱۴ رای صحیح از حوزه انتخابیه میانه راهی بهارستان شد و تکلیف کرسی دوم با رقابت بین علی شامی با ۱۱ هزار و ۷۰۳ رای و بهنام صفائی با ۱۱ هزار و ۳۴ رای تعیین خواهد شد.
نامزد منتخب این حوزه از جریان اصولگرایی و از نیروهای آموزش و پرورش است و پیشتر در دولت دهم مدیرکلی امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی را بر عهده داشت.
" حسین حاتمی" دیگر نامزد مورد حمایت ائتلاف نیروهای انقلاب از حوزه انتخابیه کلیبر، خداآفرین و هوراند بود که توانست با کسب ۱۷ هزار و ۶۲۵ رای از مجموع ۵۷ هزار و ۸۵۸ رای این حوزه به مجلس شورای اسلامی راه یافت.
وی پیشتر فرمانده سپاه ناحیه کلیبر بود که درجه سرهنگ دومی داشت.
"غلامرضا نوری قزلجه" که سابقه نمایندگی مردم بستان آباد در دوره نهم مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود داشت بار دیگر از همین حوزه با کسب ۱۲ هزار و ۷۷۰ رای از مجموع ۴۷ هزار و ۶۶۴ رای ماخوذه به مجلس یازدهم راه یافت.
وی با ۴۹ سال سن، دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته کشاورزی است و منتسب به جریان اصلاح طلبی است که پیشتر ریاست جهادکشاورزی شهرستان بستان آباد را بر عهده داشت و هم اکنون معاون اجرایی ریاست مجلس شورای اسلامی است.
"علی علیزاده" نامزد مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب آذربایجان شرقی با کسب ۴۴ هزار و ۶۹۱ رای از مجموع ۱۲۰ هزار و ۷۵۰ رای نیز از حوزه انتخابیه مراغه و عجب شیر به مجلس یازدهم راه یافت که مورد حمایت ائتلاف شیفتگان خدمت قرار داشت و از جریان اصولگرایی به شمار می رود.
"حجت الاسلام رضا باقری بنابی" مشهور به شیخ رضا نیز از حوزه انتخابیه بناب با کسب ۲۳ هزار و ۵۴۴ رای از مجموع ۵۵ هزار و ۶۳۶ رای ماخوذه، در رقابتی تنکاتنگ با ضیاءالله اعزازی نماینده کنونی این حوزه در مجلس، منتخب مجلس یازدهم شد.
وی با ۴۸ سال سن که تا ۴ سالگی در نجف بود منتسب به جریان اصلاح طلبی است، در دوره نهم مجلس شورای اسلامی نیز وکالت مردم بناب را بر عهده داشت و در دوره دهم این انتخابات از رقیب خود اعزازی شکست خورده بود.
باقری بنابی دارای مدرک لیسانس علوم سیاسی از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) است و پیشتر مسئولیت ستاد اقامه نماز جمعه بناب را بر عهده داشت.
"یوسف داودی" نماینده فعلی مردم سراب و مهربان نیز در انتخابات اخیر از مجموع ۶۲ هزار و ۹۰۵ رای ماخوذه، با کسب ۲۰ هزار و ۲۰۸ رای بار دیگر به بهارستان راه یافت.
وی با ۵۵ سال سن دارای مدرک دکترای دامپزشکی است که به صورت مستقل وارد هرصه انتخابات شد اما منتسب به جریان اصولگرایی است.
"جعفر راستی" نامزد جریان اصولگرایی و مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب آذربایجان شرقی نیز از حوزه انتخابیه شبستر با کسب ۱۲ هزار و ۵۹۶ رای از مجموع ۵۱ هزار و ۸۷ رای به عنوان منتخب مردم این شهرستان برگزیده شد.
"احمد محرم زاده" از حوزه انتخابیه اهر و هریس با کسب ۲۹ هزار و ۸۲۶ رای از مجموع ۷۶ هزار و ۷۱۵ رای ماخوذه به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کرد.
وی، مدیر مسکن و شهرسازی شهرستان هریس در دولت نهم و معاون فرماندار شهرستان جلفا در دولت دهم بود که در انتخابات اخیر از سوی ائتلاف شیفتگان خدمت حمایت می شد.
" معصومه پاشایی بهرام" تنها نامزد زن پیروز انتخابات اخیر در آذربایجان شرقی است که توانست با کسب ۴۰ هزار و ۲۹۴ رای از مجموع ۱۲۵ هزار و ۸۳۰ آرای ماخوذه، به عنوان منتخب حوزه انتخابیه مرند و جلفا راهی مجلس یازدهم شود.
وی با ۳۴ سال سن جوان ترین منتخب مردم آذربایجان شرقی برای مجلس یازدهم است که تحصیلات خود را در رشته پزشکی به اتمام رسانده و از فعالان بسیج جامعه پزشکی آذربایجان شرقی محسوب می شود که از جریان اصولگرایی و طیف پایداری به بهارستان راه یافت.
"سیدعلی موسوی" دیگر نامزد جریان اصولگرایی است که با ۲۰ هزار و ۱۴۰ رای از مجموع ۶۱ هزار و ۱۶۴ رای ماخوذه از حوزه انتخابیه ملکان به مجلس یازدهم راه پیدا کرد.
"سیدحمزه امینی" نیز از جریان اصولگرایی و مورد حمایت لیست ائتلاف نیروهای انقلاب و شیفتگان خدمت از حوزه انتخابیه هشترود و چارایماق با کسب ۱۴ هزار و ۲۷۷ رای از مجموع ۴۰ هزار و ۹۴۳ رای ماخوذه به مجلس یازدهم راه یافت.
وی با ۵۰ سال سن دارای مدرک کارشناسی ارشد ادبیات فارسی است و از نیروهای آموزش و پرورش آذربایجان شرقی است که هم اکنون نیز در مجلس دهم وکالت مردم هشترود و چارایماق را بر عهده دارد.
" الهوردی دهقانی" نامزد مستقل از حوزه انتخابیه ورزقان و خاروانا که در مجلس نهم نیز حضور داشت، نیز از مجموع ۴۲ هزار و ۲۶۵ رای ماخوذه با کسب ۲۲ هزار و ۸۲۴ رای به مجلس یازدهم راه یافت.
وی با ۵۲ سال سن دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی است.
آذربایجان شرقی با جمعیت ۴ میلیون و ۸۰۰ نفر دارای ۲ میلیون و ۹۷۷ هزار و ۸۹۶ نفر واجد شرایط رای بود که از این تعداد یک میلیون و ۲۶۹ هزار و ۹۴۴ نفر معادل حدود ۴۳ درصد در پای صندوق های رای حاضر شدند و از این حیث رتبه ۲۳ کشور را به ثبت رساند.