یزد- ایرنا - امام جمعه مهریز گفت: برای رعایت مقررات و پیشگیری از هرگونه حوادث احتمالی باید تمام ساخت و سازها مطابق استانداردهای صنعت ساختمان در شهرها و روستاهای شهرستان اجرا شود.

حجت‌الاسلام عبدالرضا محی‌الدینی روز دوشنبه در جمع تعدادی از مهندسان ساختمان شهرستان افزود: بی‌توجهی به مقررات در ساخت و ساز مکان‌ها ، خسارت‌های زیاد مادی و انسانی به همراه دارد.

وی ادامه داد: اگر تمام فعالیت‌ها  در ساختمان‌سازی طبق مقررات کشور و استانداردها انجام شود از بسیاری مشکلات احتمالی به خصوص در زلزله و سایر موارد پیشگیری می‌کند.

امام جمعه مهریز گفت: نظام مهندسی باید طبق مقررات در راستای خدمت به مردم کار نظارت عالیه خود را در ساختمان‌سازی انجام دهد تا شاهد آرامش همگان باشیم .

همچنین رییس نظام مهندسی ساختمان مهریز گفت:  نظارت بر نحوه هرگونه ساخت و ساز واحدهای تجاری ، مسکونی و غیره جزو اهداف و برنامه محوری این سازمان است. 

رضا محسن‌الحسینی افزود: برای رعایت مقررات باید فرهنگ‌سازی شود و این امر در گرو همکاری رسانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در شهر و مناطق روستایی است .

وی تاکید کرد: احترام به مقررات در ساخت و سازها به نفع  همه است و نظام مهندسی وظایف خود را با همکاری مسوولان انجام می‌دهد .  

پنجم اسفندماه زادروز تولد دانشمند و مهندس برجسته ایرانی، خواجه نصیرالدین طوسی است.

وی در قرن هفتم هجری قمری رصد خانه مراغه را با ویژگی‌های بی نظیر مهندسی در محکم‌ترین سازه و زیباترین معماری بنا کرد و با به کارگیری ابزارهای مهندسی توانست طول و عرض شهرها، جهت‌گیری و اندازه‌گیری شیب و فرازها و تعیین افق در جهات مختلف را دقیق محاسبه نماید.

روز مهندس روز گرامیداشت پیشگامان پیشرفت و سازندگی در کشور است، همان‌ها که از با استعدادترین و باهوش‌ترین افراد جامعه محسوب شده و خودباوری، خلاقیت، ابتکار، نوآوری و ابداع در عرصه اندیشه و عمل را معنا می بخشند.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

همچنین محمدعلی طالبی استاندار یزدیکشنبه شب به مناسبت پنجم اسفند ( روز مهندس) در نشستی  با مهندسان صنعت ساختمان و اعضای سازمان نظام مهندسی استان گفت: اصلاح فرهنگ ساخت و سازهای بدون پروانه و غیرمجاز که سال‌ها به یک رویه عادی و اجتماعی در استان تبدیل شده است نیازمند فرهنگ سازی و گذشت زمان است تا به مرور زمان تغییر کند.

وی اضافه کرد:  اصلاح رویه و فرهنگ غلط ساخت و سازهای غیرمجاز که به عادت تبدیل شده، یک شبه و یک سال هم  از بین نخواهد رفت اما می‌توان باورهای جامعه را اصلاح کرد.
وی ادامه داد: در حکمرانی خوب تعامل بخش خصوصی جامعه و دولت بسیار اثرگذار است و مسوولیت‌هایی را می‌توان به عهده تشکل‌های غیردولتی قرار داد تا همکاری کنند، سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد نیز در این زمینه همکاری‌های بسیار خوبی دارد.
همچنین رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان یزد عصر یکشنبه به خبرنگاران گفته بود: اگر امروز در صنعت ساختمان استان با مشکل روبرو هستیم ، دلیل عمده آن اهمال کاری‌ برخی نهادها و سازمان‌هایی است که در خارج از حیطه این سازمان کارها را انجام می دهند.

مهدی سالاری تاکید کرد که این موضوع سبب کاهش کیفیت مصالح و ساختمان سازی در استان شده  و  سالانه ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمربع ساخت و ساز در استان انجام می شود که تنها ۵۶۸ هزار مترمربع آن مربوط به چرخه سازمان نظام مهندسی است.

وی اظهارداشت: مطابق قانون زمانی می‌توان به حوزه ساخت و سازها ورود پیدا کرد که شهرداری پروانه ملک مورد نظر را صادر کرده باشد  در غیر این صورت، نمی‌توانیم به آن ورود کنیم.

پارسال ۳۳۵ هزار مترمربع مجوز ساخت اخذ شد که شهرداری ها تنها ۶۱۳ فقره پروانه صادر کرد در حالی که در همین مدت ۱۳ هزار پرونده در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مورد رسیدگی قرار گرفت.

 خروجی چنین صنعتی، ساختمان‌هایی از نسل ۲ و سه است که از پایداری لازم برخوردار نیست و مصرف انرژی بسیار بالا است در حالی که امروزه در دنیا تکنولوژی ساختمان‌های نسل چهار و پنج که بناهای سبز و هوشمند است، وجود دارد.

هم اکنون در استان هفت هزار مهندس در هفت رشته فعالیت دارند که از این تعداد ۲ هزار و ۶۵۰ نفر پروانه کار دارند که هزار و ۱۷۰ نفر آنها خانم هستند.

جمعیت استان یزد حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که ۸۷ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی  ها و مناطق عشایری زندگی می کنند..