محمد محمدزاده روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قیمت مصوب خرید هر کیلوگرم شیر خام ۲۳ هزار و ۹۰۰ ریال است که از سال ۹۷ تغییری نداشته است.
وی افزود: اکنون دامداران دارای واحدهای صنعتی و نیز آنان که شیر تولیدی واحد آنان کیفیت بالاتر و بار میکروبی پایین تری دارد، محصول خود را بیش از قیمت مصوب، عرضه می کنند.
محمدزاده اظهار داشت: یکی از علل کاهش قیمت شیر، خودداری کارخانه های لبنیات از خرید این محصول با قیمت پیشین از دامداران، به دلیل کاهش میزان فروش محصولاتشان است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: پیش از این، کارخانه ها شیر تولیدی دامداران را به ازای هر کیلوگرم ۲۸ هزار ریال خریداری می کردند اما اکنون این رقم به ۲۵ هزار ریال رسیده است.
وی گفت: کارخانه های لبنی اعلام کرده اند که محصول تولیدی شان به فروش نرفته و انباشته شده است، از این رو نمی توانند با قیمت های قبل، شیر خام را خریداری کنند.
محمدزاده اظهار داشت: صادرات محصولات لبنی به خارج کشور هم محدود شده است و کشور عراق هم که پیش از این از بازارهای هدف صادرات محصولات لبنی بود، خرید این محصولات را محدود کرده است.
وی خاطرنشان کرد: از ۹ کارخانه لبنی ایجاد شده در استان، پنج واحد فعال است و سالانه ۱۰۱ هزار تن شیر در این استان تولید می شود که بر اساس برآوردهای انجام شده، نیمی از آن از استان خارج می شود، البته برخی از کارخانه های لبنی استان هم شیر مورد نیاز را از خارج استان تامین می کنند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه البته دامداران واحدهای سنتی، بیش از تولیدکنندگان در واحدهای صنعتی از کاهش قیمت شیر نگران و گلایه مند هستند، گفت: شیر تولیدی در دامداری های سنتی هر کیلوگرم ۲۱ تا ۲۲ هزار ریال خریداری می شود.
بر اساس اعلام مسوولان، سرانه مصرف شیر در کشور ۱۰۲ کیلوگرم و در خراسان شمالی ۱۴۰ کیلوگرم است.
خراسان شمالی از قطب های دامپروری و تولید شیر و گوشت در کشور است.
پنج هزار و ۲۸۷ راس دام سنگین در ۱۱۱ گاوداری صنعتی استان نگهداری و پرورش داده می شود.