به گزارش روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این نشست دو ساعته که با حضور بیش از ۵۰ تن از مدیران مسئول روزنامهها، خبرگزاریها و برخی پایگاههای خبری با علی ربیعی سخنگوی دولت، حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت و جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بیان جزئیاتی از شیوع ویروس کرونا در کشور، آخرین آمار و اطلاعات مربوطه و اقدامات انجام شده و پیش رو پرداختند.
در این نشست با تاکید بر افزایش مهارت خبرنگاران حوزه سلامت با برگزاری کارگاه های آموزشی توسط معاونت مطبوعاتی و دفتر مطالعات و برنامه ریزی رسانه ها، مقرر شد اتاق فکر خبرنگاران در وزارت بهداشت تشکیل تا ضمن پاسخگویی به سوالات و شبهات، روند اطلاع رسانی دقیق و صحیح «بهداشت و درمان» محقق شود.
براساس این گزارش شرح اقدامات پیشگیرانه در هفتههای گذشته، آخرین وضعیت شیوع ویروس در شهرهای مطرح شده در اخبار، اقدامات اورژانسی و زیرساختی در این شهرها، آماده باش کامل وزارت بهداشت و تمامی دانشگاههای مرتبط در تهران و سراسر کشور، هماهنگی برای توزیع اقلام مورد نیاز به میزان لازم و بیش از حد نیاز جهت جلوگیری از سوداگری، آمادگی کامل از نظر تجهیزات مورد نیاز این ویروس و تامین موارد مورد درخواست به میزان کافی، تولید داروهای تقویتی در کارخانههای داروسازی، انتشار پروتکلهای رعایت ایمنی و پیشگیری برای مجموعههای مختلف کشوری و...از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.
در این جلسه که مدیران رسانهها سوالات و شبهات خود را مطرح و پاسخ آن را دریافت کردند، با تاکید بر اینکه جای نگرانی برای کنترل این ویروس در کشور وجود ندارد، بر این نکات رسانهای تاکید شد: مرجع رسمی انتشار اخبار مرتبط، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و انتشار و بازنشر اخبار و مطالب مرتبط با چهرهها و برخی دستگاههای غیر تخصصی، روند اطلاعرسانی و آرامش روانی مردم را مخدوش می کند.
آمار تلفات این ویروس در بدترین شرایط، حداکثر ۱,۵ تا ۳ درصد مبتلایان است و بیشتر برای افرادی که دارای بیماریهای خاص هستند، خطرناک است. روند کنترل و بهبود افراد مبتلا در کشور رضایتبخش و تحت کنترل است و تجربه ویروسهای خطرناکتری که در کشور تجربه شده مانند ویروس H۱N۱ نشان میدهد این بیماری قابل کنترل است و جای نگرانی برای مردم وجود ندارد اگرچه با توجه به سرعت انتشار این ویروس، همه باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.
ویروس کرونا
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا از دی ماه گذشته تاکنون بیش از دو هزار قربانی گرفته است. تقریبا تمام جانباختگان از چین، کشوری که ویروس از آنجا شیوع پیدا کرد، هستند. تاکنون هشت نفر نیز در ایران بر اثر ابتلا به این بیماری جان باخته اند. ایران بعد از چین دومین آمار فوتی کرونا در جهان را دارد. بیماری جدید کرونا با نام «کووید-۱۹» از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در شهر ووهان استان هوبی چین شیوع یافت و تاکنون ۷۵ هزار نفر را در این کشور مبتلا کرده و جان ۲ هزار و ۲۳۳ تن را گرفته است. کرونا همان آنفلوآنزای معمولی است و حداقل ۵۰ سال است که این ویروس در دانشگاه های علوم پزشکی شناخته شده و چند سال قبل نیز با عنوان ویروس سارس گسترش یافت.
وزارتخانه ها و نهادهای مختلف اقدامات پیشگیرانه متفاوتی از جمله لغو برنامه ها، کنسرت ها و تعطیلی سینماها و تئاترها، تعطیلی دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی و مدارس را برای جلوگیری از سرایت بیشتر این بیماری در دستور کار قرار داده اند.