سنندج - ایرنا - بسیاری از مردم استان کردستان در حالی دوم اسفند همپای هموطنان خود در پای صندوق‌های رای حاضر شدند که در گزینش منتخبان خود از بین ۹۴ داوطلب نمایندگی مجلس شورای، علاوه بر حضور خود شگفتی‌ها و پدیده‌های مختلفی را رقم زدند.

۲۸۱ نفر از مردم کردستان از احزاب،  طیف‌ها و گروه‌های سیاسی و تشکل‌های مختلف مردمی و مستقل در مهلت ۶ روزه ثبت نام از ۱۰ تا ۱۶ آذر برای نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی داوطلب شدند که از این بین در نهایت با انصراف ۷۱ نفر و رد و عدم احراز صلاحیت ۱۱۶ نفر، ۹۴ نفر شامل ۸۶ داوطلب مرد و هشت زن در گوی داوری مردم برای ورود به مجلس شورای اسلامی قرار گرفتند.

استان کردستان دارای پنج حوزه انتخابیه و ۶ کرسی در مجلس شورای اسلامی است که در انتخابات دوم اسفند تکلیف پنج کرسی‌ شامل ۲ کرسی حوزه سنندج، کامیاران و دیواندره، یک کرسی سقز و بانه، یک کرسی قروه و دهگلان و یک کرسی مریوان و سروآباد مشخص شد اما تکلیف کرسی نمایندگی حوزه انتخابیه بیجار به علت عدم کسب آرای لازم از سوی کاندیداها به دور دوم یعنی ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ موکول شد.

در این انتخابات ۳۸۸ هزار و ۳۳۷ نفر از کمتر از یک میلیون و ۲۰۰ نفر واجدان شرایط رای دادن در استان کردستان در انتخابات شرکت کردند که ۳۵۳ هزار و ۴۲۵ فقره از آرای شمارش شده صحیح شناخته شد.

عنوان: سید مهدی فرشادان منتخب مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی

تنها منتخبی که تکرار شد

در جریان ثبت نام داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هر ۶ نماینده دور دهم ثبت نام کرده بودند که ۲ تن از آنان شامل نمایندگان حوزه انتخابیه قروه و دهگلان و حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد موفق به عبور از تایید صلاحیت هیات نظارت استانی و شورای نگهبان نشدند اما چهار تن دیگر شامل ۲ نفر از نمایندگان حوزه های انتخابیه سنندج، دیواندره، کامیاران، حوزه بیجار و حوزه سقز و بانه به مرحله داوری مردم راه یافتند.

از بین این چهار تن سید مهدی فرشادان منتخب مردم حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره تنها فردی بود که در این دوره از سوی مردم انتخاب شد و با ۳۵ هزار و ۷۱۶ رای نخستین و بیشترین آرا را در حوزه انتخابیه به خود اختصاص داد.

فرشادان متولد سال ۱۳۵۳ در محله بردشت سنندج و دارای مدرک پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز بوده و سوابقی همچون مدیر کل بهزیستی کردستان، رییس سازمان نظام پزشکی مریوان، مدیر شبکه بهداشت و درمان مریوان، مدیر، معاون و پزشک کاروان‌های حج عمره و تمتع، رییس دانشگاه علمی کاربردی بهزیستی کردستان،  رییس هیات ورزش‌های جانبازان و معلولین استان را در کارنامه کاری خود دارد.

همچنین وی در چهار ساله نمایندگی خود در دور دهم مجلس شورای اسلامی در کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات، گروه دوستی چک، اسلواکی، لهستان، بورکینافاسو و نیجر و فراکسیون‌هایی همچون اشتغال و تولید، ایثارگران، توسعه روستایی، توسعه صادرات، خانواده، مرزنشینان، مناطق کمتر توسعه یافته، میراث فرهنگی، گردشگری و مناطق آزاد و وحدت و تقریب مذاهب اسلامی عضویت داشته است.

عنوان: محسن فتحی منتخب مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی

جوانگرایی، در کانون توجه مردم حوزه انتخابیه مرکز کردستان

سنندج، کامیاران و دیواندره با ۶۸۴ هزار نفر پرجمعیت‌ترین و بزرگترین حوزه انتخابیه استان کردستان است که در مجلس شورای اسلامی از ۲ کرسی برخوردار است مردم این حوزه یکی از این کرسی‌ها را به یک جوان ۳۲ ساله پزشک دارو ساز سپردند.

محسن فتحی متولد ۱۳۶۶ در کامیاران دانش آموخته رشته دکترا حرفه‌ای داروسازی و دانشجوی کارشناسی ارشد کارآفرینی است که با ۳۲ هزار و ۵۱۸ رای پس از سید مهدی فرشادان منتخب مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شده است.

فتحی علاوه بر اینکه یکی از جوانترین نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است بلکه جوان‌ترین منتخبان نمایندگان ادوار این استان از مجلس اول تاکنون نیز هست و به گفته خودش هشت سال سابقه کار در رشته تحصیلی خود یعنی داروسازی در یکی از بیمارستان‌های سنندج دارد.

وی تلاش برای توسعه حوزه بهداشت و درمان کشور، استان و حوزه انتخابیه به ویژه مناطق محروم آن را مهمترین برنامه کاری خود اعلام کرد و افزود: همدلی و اتحاد بین نمایندگان مردم کردستان، پیگیری منافع مردم استان در مجلس و سطح ملی، دست‌یابی به جایگاه واقعی نمایندگان همان قانوگذاری از دیگر برنامه‌های من است.

عنوان: بهزاد رحیمی منتخب مردم سقز و بانه در دوره یازدهم مجلس

مسن‌ترین نماینده کردستان

پنج منتخب استان کردستان در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از میانگین سنی ۳۹ سال برخوردار هستند که در این بین بهزاد رحیمی منتخب حوزه انتخابیه ۳۸۵ هزار نفری سقز و بانه با ۴۶ سال مسن ترین نماینده مردم کردستان در مجلس یازدهم خواهد بود.

رحیمی متولد ۱۳۵۲ بوده که ۲۷ سال در سنگر تعلیم و تربیت سابقه کاری داشته و توانسته با کسب ۳۴ هزار و ۴۳۹ رای از ۸۳ هزار و ۵۱۳ رای صحیح حوزه انتخابیه موفق به راهیابی به دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی شد.

وی در سابقه ۲۷ ساله معلمی خود رییس اداره بازرگانی بانه و مدیرعامل شرکت تعاونی اعتبار فرهنگیان بانه را در کارنامه کاری دارد و مهمترین هدف خود در دوران نمایندگی را تلاش برای توسعه ایران، حوزه انتخابیه سقز و بانه و استان کردستان اعلام کرده است.

عنوان: شیوا قاسمی پور منتخب مردم مریوان و سروآباد در مجلس یازدهم

پدیده‌ای از جنس زنان

شاید بتوان گفت که مردم استان کردستان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با انتخاب‌های خود ۲ پدیده را رقم زدند که نخستین و پر توجه ترین آن انتخاب شیوا قاسم پور منتخب مردم ۲۴۰ هزار نفری مریوان و سروآباد به عنوان نخستین بانوی راه یافته از استان کردستان به مجلس شورای اسلامی بود.

قاسمی پور متولد ۱۳۵۹ دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی از دانشگاه آزاد اسلامی ساوه و دانشجوی دکترا این رشته تحصیلی در دانشگاه آزاد اسلامی سنندج است که یکی از هشت بانوی داوطلب استان کردستان و تک بانوی داوطلب حوزه انتخابیه خود برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی بود.

قاسمی پور در این رقابت تنها با اختلاف ۳۳ رای از عثمان باقدم رقیب انتخاباتی‌اش پیروز میدان شد و ۱۲ رقیب خود را پشت سر گذاشت و امسال دوازدهمین سال تجربه خود در کسوت معلمی را می‌گذارند و پس از این باید به عنوان نماینده مردم حوزه انتخابیه خود و بانوان استان کردستان و ایران زمین در امر خطیر قانونگذاری انجام وظیفه کند.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مهمترین هدف خود در دوران چهار ساله نمایندگی را توجه به مشکلات مردم اعلام کرد و افزود: سعی می‌کنم در رسالت نمایندگی ابتدا مشکلات و چالش‌های پیش روی مردم را ببینم بعد در تدوین قوانین تصمیم گیری کنم.


 

عنوان: پرویز اوسطی منتخب مردم قروه و دهگلان در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی

نماینده‌ای از جنس کشاورزان

۲۷ درصد ارزش ناخالص داخلی استان یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفری کردستان وابسته به بخش کشاورزی است از این رو انتظار می‌رفت یک نماینده‌ای که در این حوزه متخصص باشد به عنوان منتخب یکی از پنج حوزه انتخابیه وارد مجلس شود و با اشرافیک کامل مطالبات این حوزه را پیگیری کند.

این مهم بدست مردم قروه و دهگلان به تحقق پیوست و پرویز اوسطی که از کارمندان و مدیران جهاد کشاوزی توانست با کسب ۱۷ هزار و ۱۶۹ رای از ۶۷ هزار و ۵۹ رای صحیح حوزه انتخابیه قدم به مجلس شورای اسلامی بگذارد.

اوسطی متولد ۱۳۵۳ بوده و کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی با گرایش گیاه‌پزشکی است و مدیریت جهاد کشاورزی قروه و معاون برنامه ریزی و عمرانی فرمانداری این شهرستان را در کارنامه کاری خود دارد و از مدیران نمونه جشنواره شهید رجایی است.

وی در خصوص برنامه کاری خود به خبرنگار ایرنا گفت: ۱۵ حوزه راهبری با ۵۰ هدف طبق نیاز حوزه انتخابیه را تدوین کرده ام تا با اتکا به مشاوره نخبگان حوزه با هر گرایش سیاسی بتوانم در مجلس شورای علاوه بر انجام وظایف قانونگذاری و نظارت بر حسن اجرای آن به اهداف خود را اجرایی کنم.

استان کردستان دارای یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی بوده که تنها ۱۰ درصد از این میزان آبی بوده و بقیه آن به صورت دیم است هرچند در دولت تدبیر و امید گام‌های مهمی برای افزایش این سهم برداشته شد و حقابه ۹۶ هزار هکتار از سدهای استان تامین شده اما مطالباتی همچون افزایش سطح اراضی آبی، توسعه صنایع فرآوری کشاورزی، توسعه صادرات بخش کشاورزی از جمله انتظارات مردم کردستان از نمایندگان منتخب خود برای توسعه این بخش است.

مستقل از هر حزب

پنج منتخب چهار حوزه انتخابیه استان کردستان شامل سید مهدی فرشادان، محسن فتحی، شیوا قاسمی‌پور، پرویز اوسطی و بهزاد رحیمی که تکلیف آنان در دوم اسفند ماه مشخص شده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گرایش‌های سیاسی خود را مستقل اعلام کرده اند.

اما حجت الاسلام محمد سادات رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان کردستان پیشتر در گفت و گو با یکی از خبرگزاری‌ها پرویز اوسطی را کاندیدای مورد حمایت این ائتلاف در حوزه انتخابیه قروه و دهگلان و بهزاد رحیمی را نامزد مورد حمایت این ائتلاف در حوزه انتخابیه سقز و بانه معرفی کرده بود.

محبوب ترین منتخب

با مراجعه به نسبت آرای صحیح و درصد آرای منتخبان حوزه انتخابیه می توان گفت که بهزاد رحیمی منتخب حوزه انتخابیه سقز و بانه با ۴۱.۲ درصد شامل ۳۴ هزار و ۴۳۹ رای از ۸۳ هزار و ۵۱۳ رای صحیح به عنوان محبوب‌ترین انتخاب در دوم اسفند قرار گرفته است.

سید مهدی فرشادان با ۲۸ درصد شامل ۳۵ هزار و ۷۱۶ رای از ۱۲۷ هزار و ۸۳۸ رای صحیح حوزه انتخابیه و پرویز اوسطی با ۲۵.۷ درصد شامل ۱۷ هزار و ۱۶۹ رای از ۶۷ هزار و ۵۹ رای صحیح حوزه انتخابیه در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.

محسن فتحی با ۲۵.۵ درصد شامل ۳۲ هزار و ۵۱۸ رای از ۱۲۷ هزار و ۸۳۸ رای صحیح حوزه انتخابیه و شیوا قاسمی پور با ۲۲.۶ درصد شامل هشت هزار و ۵۲۸ رای از ۳۷ هزار و ۷۵۱ رای صحیح حوزه انتخابیه در رتبه های چهارم و پنج قرار گرفته‌اند.

بیجار در انتظار ۲۹ فروردین

بر اساس نتایج شمارش آراء حوزه انتخابیه شهرستان بیجار ۳۷ هزار و ۲۷۴ رای صحیح داشت که حمدالله کریمی (نماینده فعلی) با کسب ۶ هزار و ۸۴۷ رای و علیرضا زندیان با پنج هزار و ۸۳۴ رای نتوانستند آرای لازم را کسب کنند در نتیجه انتخابات در این حوزه به مرحله دوم کشیده شد.

بیجار به عنوان تنها حوزه تک شهرستانی استان کردستان در مرحله اول انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی دارای ۲۷ کاندیدا بود که مردم روز گذشته جمعه دوم اسفند همزمان با سراسر کشور با حضور در ۱۱۲ شعب اخذ رای در انتخابات شرکت کردند.

بر اساس ماده ۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی چنانچه در مرحله اول برای یک یا چند نفر از داوطلبان اکثریت حداقل یک پنجم (۲۰ درصد) آرای صحیح حاصل نگردید، انتخابات دو مرحله‌ای خواهد شد.

دست‌اندرکاران انتخابات برای جمع آوری آرای مردم این استان یک هزار و ۲۳۴ شعبه پیش بینی کردند که ۵۲۹ مورد از این شعبات شهری و ۷۰۵ مورد نیز روستایی بود.

نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی شامل سید مهدی فرشادان و سید احسن علوی در حوزه انتخابیه سنندج، دیواندره و کامیاران، محسن بیگلری در حوزه انتخابیه سقز و بانه، علی‌محمد مرادی در حوزه قروه و دهگلان، منصور مرادی در حوزه انتخابیه مریوان و سروآباد و حمدالله کریمی در حوزه انتخابیه بیجار بودند.