به گزارش شبکه خبری الجزیره، سخنگوی نیروهای واکنش سریع سودان افزود: این افراد ماه ژانویه (دی/بهمن) در حال رفتن به لیبی بودند که دستگیر شدند.
جمعه همچنین گفت: ۱۰۰۰ سودانی در مقابل دریافت پول، در درگیریهای لیبی مشارکت دارند.
همچنین «عامر محمد حسن» سخنگوی ارتش سودان گفت: قاچاق انسان از مسائلی است که امنیت ملی ما را تهدید می کند و تقض حقوق بشر محسوب می شود.
پیش از این رسانه ها گزارش کرده بودند که امارات متحده عربی در قبال پرداخت پول به مزدوران سودانی، آنها را به جنگ در کنار نیروهای «خلیفه حفتر» در لیبی اعزام می کند.
از آغاز تنشها میان دولت وفاق ملی و نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی (تحت فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر)، کشورهای مصر، عربستان، امارات و روسیه از ارتش ملی لیبی و کشورهای ترکیه و قطر نیز از دولت وفاق ملی حمایت میکنند.
لیبی از زمان سرنگونی "معمر قذافی" دیکتاتور پیشین این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است. دولت وفاق ملی به ریاست السراج در طرابلس در غرب لیبی تشکیل شد و مورد حمایت جامعه جهانی است.
همزمان دولت موازی دیگری در شهر "طبرق" در شرق لیبی به نخست وزیری "عبدالله الثنی" و "عقیله صالح" رییس مجلس نمایندگان اعلام موجودیت کرد که ژنرال حفتر مورد حمایت آنان است.