مهدی غیبالهی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون میزان افزایش تولید شیر در این شهرستان از ۱۰ هزار راس گاوشیری به ۷۰ تن در روز رسیده است .
وی پرداخت ۲۰ میلیارد ریال وام اشتغال پایدار روستایی و عشایری به هشت دامدار و توجه مردم به بهداشت و سلامت خود را از جمله دلیل افزایش شیر برشمرد.
غیب الهی ادامه داد: ۴۰ تن شیر تولیدی شهرستان در سه کارخانه فراوری و مابقی در بازار شهرهای مجاور و سایر استان ها عرضه و مصرف می شود.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه بیان کرد: اقدام لازم برای بهره برداری از خط تولید ۲ واحد پرورش گاو شیری به ظرفیت ۵۰۰ راس هم اکنون در حال انجام است که با تکمیل و راه اندازی این واحدها ، تولید روزانه شیر در ابرکوه در سال ۱۳۹۹ به بیش از ۱۰۰ تن در روز می رسد.
این مسوول بخش کشاورزی ابرکوه ادامه داد: این شهرستان با وجود کمآبی و تبعات ناشی از تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی در حوزه دامداری و کشاورزی ظرفیتهای بالایی برای ایجاد اشتغال و
تولید فراوردههای لبنی و دامی به روش نوین دارد.
وی بیان کرد: ابرکوه ، رتبه دوم تولید محصول دامی استان یزد را در اختیار دارد و دامداران سالانه ۱۶۰ هزار تن فراوردههای مختلف دامی و لبنی تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه همچنین از ایجاد یک واحد فراوری لبنی با ظرفیت ۲۰۰ تن شیر در روز توسط بخش خصوصی خبر داد و تصریح کرد : با بهره برداری از این واحد در سال آینده، ابرکوه به قطب تولید فرآورده های لبنی استان یزد تبدیل خواهد شد.
غیب الهی با اشاره به شیوه ویروس کرونا در برخی شهرهای کشور و با توجه با رعایت مسایل بهداشتی تاکید کرد: تاکنون ایستگاه های خرید شیر در این شهرستان ، با هیچ گونه مشکلی در دریافت خرید شیر از دامداران روبرو نشدند و شیر تولیدی توسط دامداران طبق روال عادی از هفت ایستگاه خریداری می شود.
این مسوول ارشد دامداری ابرکوه خاطرنشان کرد: هماکنون ۶۰۰ واحد دامداری صنعتی و نیمهصنعتی در ابرکوه فعال است که نه تنها بستر مناسبی برای سرمایهگذاری، بلکه برای ایجاد اشتغال افراد جویای کار را فراهم کرده است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی یزد دیروز( دوشنبه) با اشاره به تولید روزانه ۷۷۲ تن شیرخام از ۱۴۰ هزار راس گاو شیری گفت: ۴۲۰ تن آن به عنوان مازاد بر نیاز این فراورده به بازار مصرف سایر استانها عرضه میشود.
سیدجمال سجادی پور در حاشیه بازدید از یک واحد گاو شیری ۲۵۰ راسی بخش خصوصی در بخش مرکزی ابرکوه به خبرنگار ایرنا افزود: استان ۵۲ مجتمع دامپروری دارد .
وی اظهار کرد: باتوجه به ظرفیت هایی که در زمینه پرورش گاوشیری در یزد فراهم است، ادامه داد: یک مجتمع دامپروری پنج هزار هزار راسی در شهر یزد نیز در دست ساخت است .
سجادی پور اضافه کرد: پرداخت تسهیلات هفت درصد برای شهرهای کمتر برخوردار و ۹ درصد برای شهرهای برخوردار به متقاضیان تولید و پرورش گاو شیری و پرورش گوسفند با ۲ بار زایمان در سال و آن هم چند قلوزایی فراهم است و محدودیتی در پرداخت وام از سوی بانک های عامل وجود ندارد.