حسن آذری نصرآباد روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اکنون ADSL جوابگوی نیازهای مردم نیست لذا سرویس جدید VDSl به مشترکان ارائه میشود که به طور میانگین چهار برابر ADSL سرعت دارد و امکان ارائه تا ۵۰ مگابایت سرویس اینترنت در منازل است.
وی بیان کرد: سرویس VDSL نسل جدیدی از فناوری DSL بر بسترهای کابلهای شبکه با پهنای باند گسترده است و در این سرویس سعی بر این است از نزدیکترین کافو نوری به مشترک خدماتدهی لازم را انجام دهیم.
وی ادامه داد: اکنون ضریب نفوذ تلفن ثابت در استان خراسان جنوبی ۳۵.۵۵ درصد و در کشور ۳۴ درصد است و ضریب تلفن همراه اول نیز ۱۱۵ درصد است.
سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی گفت: یک هزار و ۹۲۱ روستای استان دارای حداقل ارتباط تلفن ثابت یا زیرپوشش یکی از سرویسهای مخابراتی هستند.
وی افزود: از مجموع این روستاها، یک هزار و ۱۸۱ روستا دارای تلفن خانگی و ۱۷۴ روستا نیز از اینترنت پرسرعت ADSL برخوردار هستند.
آذری نصرآباد با بیان اینکه یک هزار و ۱۱۹ روستای استان دارای پوشش تلفن همراه هستند اظهار داشت: این استان مجری ۲ طرح ملی USO فیبرنوری و تلفن همراه شد که بسترهای بسیار خوبی در ارتباطات روستایی ایجاد خواهد شد و شاهد تحول عظیمی در حوزه روستاها خواهیم بود.
وی گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه و ترویج، تسهیل و تسریع دسترسی به خدمات مخابراتی، پستی و فناوری اطلاعات برای هر یک از آحاد کشور در نقاط روستایی و دورافتاده، پروژه USO را با هدف تامین تلفن خانگی در روستای بالای ۲۰ خانوار در دستور کار قرار داده است.
آذری نصرآباد با بیان اینکه شبکه مخابرات گستردهترین شبکه اپراتوری کشور است گفت: در صورتی که امکان ارائه سرویس در مناطق روستایی باشد یک خانوار یا بالای ۲۰ خانوار فرق ندارد و خدمات ارائه میشود.
وی افزود: در حال حاضر ۸۱ درصد سهم بازار ADSL مربوط به شرکت مخابرات استان است اما با شرکتهای فعال در زمینه ارائه سرویسهای مخابراتی نیز ارتباط تنگاتنگی داریم.
سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی گفت: فعالیتهای مخابرات استان علیرغم همه مشکلات و محدودیتها بسیار زیادی که در شرایط خاص وجود داشته براساس سیاستهای شرکت مخابرات ایران در حال انجام است، همچنین ارائه خدمات و تامین تجهیزات با تاکید بر تولیدات داخلی بوده است.
وی اظهار داشت: امسال فعالیتهای خوبی در زمینه توسعه و بهینهسازی شبکههای مخابراتی اعم از تلفن ثابت، دیتا و تلفن همراه و ایجاد زیرساختهای ارتباطی مرتبط با مخابرات انجام شده است.
آذری نصرآباد افزود: دهه فجر با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ۴۶۹ پروژه با سرمایهگذاری ۴۹ میلیارد تومان در حوزههای مختلف از جمله تلفن ثابت، دیتا و بهینهسازی شبکه مخابراتی به بهرهبرداری رسید.
وی گفت: نصب و راهاندازی ۱۵ سوئیچ، نصب و راهاندازی ۴۵ کافو نوری، ۱۶۴ پروژه توسعه شبکه انتقال، ۱۴۸ پروژه نصب، توسعه و افزایش پهنای باند دیتا، ۲۴ پروژه توسعه شبکه کابل و ارتقای ۹ سایت به نسل سوم و چهارم از جمله طرحهایی است که در این سفر به بهرهبرداری رسید.
آذری نصرآباد با اشاره به اجرای طرح FTTH (فیبرنوری) در استان بیان کرد: دهه فجر امسال ۶ طرح در شهرستانهای فردوس و قاینات به بهرهبرداری رسید همچنین واگذاری این سرویس در شهر طبس در برنامه قرار دارد.
وی نصب و راهاندازی سوئیچهای مخابراتی را از دیگر اقدامات استان ذکر کرد و گفت: بهینهسازی شبکههای قدیمی و جایگزینی با شبکههای جدید در این زمینه مدنظر است.
سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی افزود: خرداد امسال طرح مطالعاتی و اجرایی شبکه پایدار مخابراتی در نقاطی از استان که شبکه مخابراتی دچار مشکل بود و نیاز به بهینهسازی داشت، اجرایی شد.
وی گفت: در قالب این طرح نقاط مشکل دار شناسایی شد همچنین مباحث مربوط به توسعه آتی در این طرح ایجاد شده است.
آذری نصرآباد با اشاره به جمعآوری سوئیچهای قدیمی در برخی نقاط استان گفت: سوئیچ قدیمی شهرهای خوسف، مود، شوسف، دیهوک و اسدیه امسال جمعآوری و به به روزترین تجهیزات سوئیچ مجهز شد.
وی افزود: در سالی که مزین به رونق تولید شده است یکی از تجهیزات سوئیچ (مغزی) نخستین بار امسال توسط یک شرکت دانش بنیان تولید شد و نیاز کشور را در این زمینه برآورده کرد.
سرپرست مخابرات منطقه خراسان جنوبی بیان کرد: اکنون در شهرهای استان مشکل خاصی در زمینه سوئیچ مخابراتی وجود ندارد همچنین جمع آوری سوئیچ قدیمی روستاهای استان نیز در برنامه قرار دارد.
وی با بیان اینکه ۴۵ کافو نوری در سطح استان به مرحله بهرهبرداری رسیده است عنوان کرد: نصب و راهاندازی کافو نوری در کیفیت سرویسهایی که به مشترکان ارائه میشود بسیار تاثیرگذار است.
وی گفت: با حمایت شرکت مخابرات ایران در حال حاضر مشکلی در تامین تجهیزات استان وجود ندارد و به زودی سرویسهای جدید در نقاط قابل توسعه به بهرهبرداری میرسد و مردم از فواید آن بهرهمند میشوند.