تهران - ایرنا - مددکار اجتماعی و عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان از تعطیلی موقت فعالیت‌های میدانی برخی تشکل‌های مردم نهاد برای افراد بی‌خانمان، کارتن خواب‌ها، معتادان متجاهر و کودکان کار و خیابان به علت نبود وسایل پیشیگری از کرونا خبر داد.

لیلا ارشد روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این مساله موجب شده که امکان بروز آسیب های دیگر مانند ابتلا به اچ آی وی، سل و زگیل تناسلی به دلیل در اختیار قرار نگرفتن وسایل پیشگیری از آن از سوی نهادهای مردمی به معتادان افزایش یابد.

وی گفت: تمام فعالان حوزه کودکان و زنان به شدت نگران افراد بی خانمان و کودکان کار و خیابان هستند؛ طی دو روز گذشته شبکه های مردم نهاد مانند شبکه کودکان و شبکه ملی موسسات نیکوکاری و نهادهای مدنی، نامه ای خطاب به رئیس جمهور و وزیر بهداشت نوشته اند تا به به صورت روشن و شفاف به این مساله بپردازند.

ارشد خاطرنشان کرد: اقشار بی خانمان و آسیب پذیر از دسترسی وسایل پیشگیری از ابتلا به کرونا و حتی آموزش های تخصصی محروم هستند و ما نهادهای مردمی تلاش کردیم که این آموزش ها را ارائه دهیم اما  فضای مجازی مملو از اطلاعات متناقض و نادرست است و زمان زیادی تلف شد تا به اطلاعات درست دست یابیم.

این فعال اجتماعی با بیان اینکه کودکان کار و خیابان و خانواده آنان مشکلات زیادی در حوزه مسائل بهداشتی و اقتصادی دارند، تصریح کرد: بسیاری از نهادهای اجتماعی فعال در این حوزه تعطیل شده اند چون امکان دسترسی به وسایل پیشگیری از ابتلا به کرونا مانند ماسک، ژل و مواد ضدعفونی کننده ندارند.

 مدیر موسسه مردم نهاد خانه خورشید گفت: این تشکل مردمی، ۱۷ سال است که گشت امداد رسان محلی به افراد آسیب پذیر مانند بی خانمان ها و معتادان دارد اما طی هفته های اخیر مجبور شدیم برای حفظ سلامت چهار نفر نیروی گشت و به علت نبود وسایل پیشگیری کننده از کرونا، آن را تعطیل کنیم و حال چه اتفاقی سر کارتن خواب و کودکان کار و خیابان می آید.

ارشد ادامه داد: بسیاری از کودکان کار و خیابان در کارگاه های زیرزمینی و نمور و زیرپله ای فعالیت می کنند و به فقط بخشی از آنها در خیابان ها هستند و بسیار آسیب پذیر بوده و می توانند بقیه را آلوده کنند؛ این قشر نه آموزش می بینند، نه امکانات دارند و حمایت و رصد روی آنها نیست درحالیکه جزو گروه های پرخطر و در معرض خطر هستند.

وی اضافه کرد: به طور مثال تشکل های مردم نهاد وسایل پیشگیری و وسایل روابط جنسی محافظت شده در اختیار افراد بی خانمان و معتادان قرار می دهند که با توقف این کار احتمال شیوع اچ آی وی نیز افزایش می یابد. تشکل های مردمی محله ای فعالیت های میدانی خود را به صورت موقت تعطیل کردند چون قادر به مراقبت از سلامت خود و گروه هدفشان نیستند.

ویروس کرونا که تحت عنوان رسمی «کووید-۱۹» از ۱۲ دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هووی چین شیوع یافت، تاکنون ۸۰ هزار و ۹۹۷ نفر را مبتلا و جان ۲ هزار و ۷۶۴ نفر را گرفته است.