انور قرقاش طی سخنانی در سمپوزیوم "امنیت خلیج فارس" که توسط مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک امارات برگزار شد با بیان اینکه این بحران باید در مقطعی به پایان برسد، اظهار داشت که تنها راه حل بحران میان قطر و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس از بین بردن دلایل ریشه ای بحرانی است که به سومین سال خود نزدیک می شود.
او ادعا کرد؛ بحران میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس نتیجه طبیعی سیاست های مداخله جویانه قطر و تلاش این کشور برای کسب نقش های جنجالی است .
قرقاش ادامه داد: این بحران باید در مقطعی به پایان برسد ، اما لازم است حل بحران بر اساس علل آن صورت گیرد.
اظهارات مقام اماراتی در حالی است که "محمد بن عبدالرحمن آل ثانی" معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر ماه دسامبر از گشایش کانال هایی برای مذاکره با عربستان سعودی به منظور حل اختلافات خبر داده بود با این وجود وی اخیرا خبر داد که این مذاکرات متوقف شده است .
عربستان، بحرین، امارات و مصر در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۱۷ ( ۱۵ خرداد ۹۶ ) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط خود را با این کشور قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی را هم به روی این کشور بستند. این کشورها ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط با قطر تعیین کردند اما دوحه این شروط را ناقض حق حاکمیت خود می داند و تاکنون به هیچ یک از این شروط تن نداده است.
ناظرین امور منطقه از این تنش به عنوان بدترین و سیاه ترین اختلاف میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس از زمان تشکیل در سال 1981 نام می برند .
در جدیدترین تحول خبرگزاری رویترز، دیروز (دوشنبه )خبر داد ؛ عربستان سعودی، مصر و بحرین موافقت کردند که خدمات پستی به قطر را پس از سه سال توقف به دلیل اختلافات سیاسی از سر بگیرند.
بر اساس این گزارش، این تصمیم پس از دیدار ماه گذشته نمایندگان این کشورها با اتحادیه جهانی پست وابسته به سازمان ملل متحد اتخاذ شده است.