تهران – ایرنا – مطالعات محققان دانشگاه تورنتو کانادا نشان می‌دهد دو داروی سرطان خون که به تازگی تایید شده‌اند، می‌توانند در درمان سرطان ریه مقاوم به دارو موثر باشند.

به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس، مقاومت به دارو بزرگترین مانع در درمان سرطان ریه است. به این منظور محققان روش جدیدی را ابداع کردند که مولکول‌های کوچکی که جهش‌های سلولی را هدف قرار می‌دهند، شناسایی می‌کند. با استفاده از این روش می‌توان به درمان‌های موثر برای بیماری‌های مقاوم به دارو دست یافت.
در ادامه دو داروی جدید که به تازگی برای درمان سرطان خون تایید شده، مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج نشان می‌دهد این دو دارو می‌توانند تومورهای مقاوم به دارو در سرطان ریه را درمان کنند.

این دو دارو gilteritinib و midostaurin نام دارند و آزمایش‌های بالینی آن تا کمتر از یک سال آینده انجام می‌شوند.
سرطان ریه، کشنده‌ترین نوع سرطان است و تعداد قربانیان آن از مجموع سرطان‌های سینه و پروستات بیشتر است. سالانه حدود ۱.۸ میلیون مورد سرطان ریه در سراسر جهان تشخیص داده می‌شود که از این میان ۱.۵ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند. از هر چهار مرگ ناشی از سرطان، یک مورد به دلیل سرطان ریه است. مطالعات نشان می‌دهد تشخیص و درمان سریع بیماری موثرترین روش در افزایش طول عمر بیمار است.
سرطان ریه معمولا در افراد سالمند دیده می‌شود. از هر سه بیمار مبتلا به سرطان ریه، دو مورد بالای ۶۵ سال سن دارند و کمتر از دو درصد مبتلایان کمتر از ۴۵ سال سن دارند. میانگین سن مبتلایان ۷۰ سال است. از هر ۱۴ مرد، یک نفر به سرطان ریه مبتلا می‌شود و این آمار در میان زنان، یک از ۱۷ زن است.
نتایج این مطالع در نشریه Nature Chemical Biology منتشر شده است.