سنندج - ایرنا - کتاب رشد سریع شهرنشینی و کلانشهرها که حاوی تحقیقات انجام شده توسط کمیسیون سه فدراسیون بین‌المللی نقشه‌برداران است به همت دکتر سیروان بهرامی به زبان فارسی ترجمه شد.

دکتر سیروان بهرامی، مترجم کتاب رشد سریع شهرنشینی و کلانشهرها روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اثر را با توجه به نقش و اهمیت جمع‌آوری، یک­پاچه‌سازی و مدیریت اطلاعات مکانی متقن در رشد سریع شهرنشینی و توسعه کلان­شهرها ترجمه کردم.

وی اضافه کرد: از مهمترین مباحث مطروح شده در این کتاب می­‌توان به رشد سریع شهرنشینی، ظهور کلان­شهر­ها، کاربرد اطلاعات مکانی در مدیریت کلان­شهرها و شبکه زیرساخت داده‌­های مکانی در بزرگ­ترین شهرهای جهان اشاره کرد.

بهرامی افزود: امیدوارم این اثر بتواند به­ عنوان الگویی در زمینه مدیریت شهری مورد استفاده محافل علمی و اجرایی کشور و نیز علاقه­ مندان به مسائل برنامه­ ریزی شهری قرار گرفته و راهگشای سلسله مطالعات آینده پیرامون موضوع مدیریت واحد و یک­پارچه شهری و اجرای آن در شهرهای ایران شود.     

شهرنشینی، مشکلات نیازمند مدیریت در کلان‌ شهرها، استفاده خلاقانه از ابزارهای مدیریت اطلاعات مکانی به منظور مدیریت کلان‌شهرها، اداره شهر، تکنیک‌های جمع‌آوری تکنولوژی‌ها، ادغام داده‌ها و مشارکت مستقیم شهروندان از جمله عناوین مطالب ذکر شده در این کتاب است.

رشد سریع شهرنشینی، ظهور کلان شهرها، مشکلاتی که در کلان‌شهرها شناسایی شده‌اند، نیازبه توسعه ابزارهای جدید مکانی، فتوگرامتری، نقشه‌برداری منطقه، شبکه زیرساخت‌ داده‌های مکانی در بزرگ‌ترین شهرهای جهان از دیگر عناوین مطالب ذکر شده در این اثر است.

در مقدمه این کتاب آمده است:  «شهر پایدار» و «جامعه شهری پایدار»، دو پدیده تفکیک­ناپذیر و لازم و ملزوم یکدیگرند. این موضوع تمامی ساختار کالبدی- فضایی شهر، از مقیاس آن گرفته تا سازماندهی الگوی کاربری ارضی، روابط میان سکونت و اشتغال و غیره را در بر می­‌گیرد؛ به‌­گونه‌­ای که شهر پایدار، سکونتگاهی انسان محور است نه خود محور. به همین سبب در این نوع شهر، همواره و در همه جا، حق تقدم با انسان و ارزش‌­های انسانی است.

 تحولات ناشی از گذار سنت به مدرنیته توأم با سوء مدیریت­‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، جمعیتی و فرهنگی باعث افزایش پدیده مهاجرت از روستاها به اطراف و حاشیه شهرها شده است.  این نواحی که گاهی بزرگترین خطر برای امنیت جوامع تلقی می‌­شوند، در بسیاری موارد، جایگاه قانونی معلوم و مشخصی نداشته و باعث بوجود آمدن مشکلات عدیده‌­ای در ساختار مدیریت شهرها و جوامع شده‌­اند.

مدیریت شهری، یکی از پیچیده­‌ترین و سخت­‌ترین نوع مدیریت‌­ها به­‌ویژه برای مناطق کلان­شهرها است که این موضوع در جهان امروزی، بدون داشتن تفکر فلسفی عقلایی، امکان­پذیر نمی­‌باشد. یک مدیر شهری می­‌بایست در دنیای رقابتی نقاط قوت و ضعف شهر خود را شناخته و درصدد تقویت مزایای رقابتی و از بین بردن ضعف‌­های آن باشد.

بدین ترتیب است که «مدیر شهری»  با «مدیر شهرداری» تفاوت‌­های بسیاری دارد؛ مدیر شهری مسوول ارتقای پتانسیل­‌ها، قابلیت­‌ها و توانمندی­‌های شهر و ساکنان آن است، در حالی که مدیر شهرداری مجری است و نحوه پاسخ­گویی وی، معطوف به نحوه عملکرد او است، نه نتایج و پیامدها.

دکتر سیروان بهرامی،  دانش آموخته رشته شهرسازی و برنامه­‌ریزی شهری، دبیر علمی اولین همایش منطقه‌­ای اقتصاد پنهان، دارای ۱۲ عنوان جلد کتاب، بیش از ۶۵ مقاله علمی در مجلات معتبر داخلی و خارجی و ۱۵سال سابقه تدریس در مقاطع مختلف دانشگاهی، همچنین دارای پروانه اشتغال نظام مهندسی، طراحی و نظارت در رشته شهرسازی و نیز فعالیت در مناصب دولتی و اجرایی از جمله مشاور فنی شهردار سنندج، معاون مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری، سرپرست دفتر پدافند غیرعامل استانداری و مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری کردستان است.