دکتر ابراهیم قادری شامگاه سهشنبه در جلسه مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا اظهار داشت: تاکنون ۵۲ نفر که مشکوک به این بیماری بودند در مراکز درمانی بستری شدهاند که ۲۱ نفر از آنان مورد آزمایش قرار گرفته و از این تعداد جواب آزمایشات چهار نفر منفی بوده است.
وی با بیان اینکه ویژگی ویروس کرونا بالا بودن سرایت آن است، اضافه کرد: در بحث تهیه ماسک مشکل وجود دارد چرا که خود وزارت بهداشت خریدار است اما بزودی با توزیع آن این مشکل نیز رفع خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به اقدامات انجام شده برای پیشگیری و مقابله با این ویروس اشاره کرد و یادآور شد: هر کسی مشکوک به این بیماری باشد تمام اقدامات لازم روی آن فرد انجام و افرادی که پزشک تشخیص دهد بستری و ایزوله خواهند شد.
دکتر قادری با بیان اینکه در صورت مثبت بودن آزمایش، مراقبتهای لازم بیشتر و توصیهها جدیتر میشود، افزود: در هر شهرستان بیمارستانی در نظر گرفتیم که افراد مشکوک به کرونا به آن مراجعه و بستری شوند.
وی با اشاره به اینکه دستگاه گیت تشخیصی در حال توزیع در کشور است و به کردستان نیز ارسال خواهد شد، گفت: ۸۰ درصد بیماران مبتلا به کرونا علایم ندارند و به راحتی درمان میشوند و خطری آنان را تهدید نمیکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به عدم لزوم استفاده از ماسک برای مردم عادی اشاره کرد و یادآور شد: راه انتقال ویروس از طریق تنفس و تماس است که نیاز است اقدامات لازم پیشگیری توسط مردم انجام شود، ضمن اینکه توصیه میشود از دست دادن اجتناب کنند و با مواد ضدعفونی کننده و آب و صابون دستهای خود را مرتب بشویند.
دکتر قادری با بیان اینکه در صورت رعایت موارد لازم جای نگرانی وجود ندارد، تاکید کرد: کرونا یک سوم آنفلونزا کشنده نیست همچنانکه ۲ درصد مبتلایان این بیماری دچار مرگ میشوند ولی میزان سرایت آن بالا است.
وی اظهار داشت: دانشگاه علومپزشکی با شفافیت در مورد کرونا اطلاع رسانی کرده است بنابراین مردم مطمئن باشند در صورت مثبت بودن افراد مشکوک، این موضوع اعلام خواهد شد.
یک فوق تخصص ریه نیز در این جلسه گفت: تاکنون افرادی که زمینه بیماریهای تنفسی داشتهاند، جان خود را از دست دادهاند اما نمیتوان مرگ این افراد را به کرونا مربوط دانست چرا که هنوز جواب آزمایشات آنان دریافت نشده است.
دکتر صباح حسنی بر لزوم فرهنگسازی در جامعه برای پیشگیری از بیماری کرونا تاکید کرد و اظهار داشت: ۹۸ درصد بیماران مبتلا به این ویروس تب دارند و گرمای بدن آنان از ۳۷ درجه بیشتر است، بنابراین در صورت مشاهده این وضع باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
کروناویروسها نخستینبار در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه روی آنها بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
این ویروس به طور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکند. با این حال تاکنون هفت کروناویروس انسانی کشف شده که آخرین نوع آن در دسامبر (آذر- دی) ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد.
تاکنون ۱۵ نفر در ایران بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست دادهاند و تعداد مبتلایان به ۹۵ نفر رسیده است.
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۳
سنندج - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه تاکنون مورد مثبت ویروس کرونا در استان نداشتهایم، گفت: احتمال اینکه دیر یا زود کسانی به این بیماری مبتلا شوند وجود دارد ضمن اینکه تا ۲ هفته آینده بیشتر درگیر این ویروس میشویم.