استان لرستان برای دومین بار در سال ۱۳۹۸ سیلی ویرانگر را در اسفند ماه نیز تجربه کرد و تنها در کمتر از ۴۸ ساعت پس از شروع بارش در روز ۵ اسفند متوسط بارندگی استان به ۹.۷ میلیمتر رسید.
در ادامه میانگین این بارشها به ۱۰۴ میلیمتر رسید که در این مدت نورآباد با میانگین بارندگی ۱۴۴.۹ میلیمتر بیشترین بارش را داشت.
لرستان که نخستین روزهای سال ۹۸ را با تجربهای از سیلاب آغاز کرد، پس از بارش های نسبتا سنگین در روزهای پنجم و ششم اسفند ماه موج دوم بارندگی ها در این استان از بعداز ظهر سه شنبه ۶ اسفد ۹۸ آغاز شد.
اگرچه ورود سامانه بارشی از روزهای پیشین ازطریق ستاد بحران و اخطاریه های هواشناسی به مردم استان اطلاع رسانی شده بود، اما از آنجا که مردم سیلزده لرستان رمقی برای سپری نمودن روزهای سیلابی دیگر و تکرار خاطرات سیلاب فرودین ماه را نداشتند شب را در هراس و دلواپسی سپری می کردند.
بنا بر اعلام «عباس شرفی» مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان سیل اسفند ۱۲هزار میلیارد ریال به زیرساختهای شبکه راههای لرستان و بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان به شهر و روستاهای مختلف لرستان خسارت وارد کرد.
به راه افتادن سیلاب سبب تخلیه شبانه شهر نورآباد دلفان شد و بار دیگر غرب پلدختر را در خطر طغیان رودخانه کشکان قرار داد. تخریب پل های موقت، ورود آب به خانه های مردم، اعلام آماده باش در شهرستان درود، سیلابی شدن شهرستان نورآباد و بسته شدن راه های ارتباطی از جمله خسارت های ناشی از سیل بودند.
«نامدار صیادی» معاون برنامه ریزی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: سیل اخیر ۱۵۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی، ۳۳ میلیارد تومان به زیربخش دام و ۳۰ میلیارد تومان به زراعت و باغبانی لرستان خسارت وارد کرده است. وی اظهار داشت: از ۱۵۰ میلیارد تومان خسارت، ۸۶ میلیاردتومان مربوط به زیرساخت بخش کشاورزی بوده که در صورت تامین و تخصیص اعتبار مورد نیاز، اقدامات لازم برای جبران خسارتهای ناشی از سیل انجام خواهد شد. سیل فروردین ماه امسال بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به کشاورزی لرستان خسارت زد و در اثر سیل ششم اسفند نیز در مجموع ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به استان وارد شد.
«گودرز امیری» معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان اطلاع رسانی مطلوب رسانه ها را در کاهش خسارت سیل لرستان موثر دانست و از امدادرسانی ۴۰۰ تیم خدماتی و امدادرسان با حضور در بخش ها و روستاها و دایر بودن اردوگاههای اسکان موقت خبر داد. وی همچنین گفت: اقلام مورد نیاز و مواد غذایی در انبارهای هلال احمر مناطق مختلف و حساس استان ذخیره شده و تلاش می شود روند امدادرسانی پساسیل به خوبی و با سرعت ادامه یابد.
امیری با بیان اینکه ۳۰ روستای استان دچار رانش زمین شده اند اضافه کرد: آزادراه خرم آباد-اندیمشک در چند نقطه دچار رانش شده که اکیپها و دستگاه های راهسازی مشغول خاکبرداری و بازسازی مسیر هستند.
«صارم رضایی» مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان نیز گفت: در سیل ششم و هفتم اسفند یکهزار و ۶۴۶ نفر از روستاییان استان امدادرسانی شدند.۷۱ تیم عملیاتی به مناطق متاثر از سیل در لرستان اعزام و اهالی ۱۰۴ روستای استان امدادرسانی شدند. وی با بیان اینکه ۱۹۸ منزل مسکونی در مناطق سیلزده استان با تمداد نیروهای هلال حمر تخلیه شده است، اظهار داشت: از مجموع یکهزار ۶۴۶ نفر حادثه دیده ۵۹۲ نفر اسکان و ۳۵ نفر به مناطق امن انتقال داده شد.
پس از آن «مرتضی سلیمی» رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمرکشور اعلام کرد: ۲۷۱ نیروی امدادی در قالب ۶۷ تیم عملیاتی به ۶۹۱ نفر از هموطنان ساکن در استان لرستان امدادرسانی و ۹ نفر را به مناطق امن منتقل کردند. وی ضمن تشریح اقدامات این جمعیت در مقابله با سیلاب لرستان گفت: آماده سازی طرح عملیاتی نحوه مقابله با سیلاب، استقرار نماینده سازمان امداد و نجات در لرستان، اعزام تیم جست و جو و نجات در سیلاب از استان همدان به شهرستان پلدختر، پیش بینی ٨۵ نقطه جهت اسکان اضطراری، استقرار بالگردهای امدادی در سطح استان و استان های معین، تقویت و شارژ انبارهای امدادی شعب و فراخوان تیم های نجات در آب های خروشان فدراسیون قایقرانی و استقرار در پلدختر از جمله اقدامات جمعیت هلال احمر در استان لرستان است.