مشهد- ایرنا- مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران گفت: ۱۸۵ تصفیه خانه فاضلاب در ۸۴۰ شهرک و ناحیه صنعتی کشور فعال است.

محسن صالحی نیا روز چهارشنبه در مراسم بهره ‌برداری از مرحله نخست طرح توسعه تصفیه‌خانه فاضلاب چرمشهر مشهد افزود: ساخت تصفیه‌خانه جزو معدود فعالیت‌های این سازمان است که از سوی سازمان برنامه و بودجه ردیف مشخص اعتباری دارد.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد منابع مالی ساخت تصفیه‌خانه از منابع عمومی کشور و ۵۰ درصد از منابع داخلی سازمان صنایع کوچک تامین می‌شود.

وی گفت: طی یکی دو سال اخیر میزان بهره‌گیری از توان مهندسی و دانش داخلی برای ساخت و توسعه تصفیه‌خانه‌ها افزایش قابل توجهی داشته و در همین راستا در اکثر استان‌ها یک سری طرح‌های تیپ مشترک و بهره‌گیری از تجهیزات به منظور آسان سازی اجرای پروژه‌ها و کاهش هزینه‌های اجرا، استفاده از ظرفیت طراحان داخلی از سوی شرکت‌های شهرک‌های صنعتی به اجرا درآمده است.

صالحی نیا افزود: خراسان رضوی جزو پنج یا ۶ استان اول کشور در حوزه برخورداری از شاخص‌های توسعه سرمایه‌گذاری در بخش تولید است و برای رسیدن به توسعه پایدار توسعه تصفیه‌خانه‌های فاضلاب ضرورت مضاعف دارد.

وی ادامه داد: سهم خراسان رضوی از مجموع شهرک‌ها و نواحی صنعتی کشور پنج درصد است که از منظر وسعت عملیاتی طرح‌های زیرساختی و واحدهای تولیدی و اشتغال این سهم به ۶ درصد افزایش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به طرح توسعه تصفیه‌خانه فاضلاب چرمشهر گفت: با توجه به پیشرفت مناسب این طرح، مرحله دوم طرح توسعه آن طی چهار ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: یکی از علل موفقیت این استان در امور مختلف اقتصادی همدلی و همراهی بین مسوولان است که این مساله در پیشگیری از جرم اهمیت مضاعف پیدا می‌کند.

امیر مرتضوی افزود: دستگاه قضا به عنوان حامی سرمایه‌گذاران حمایت همه جانبه خود از تولیدکنندگان را اعلام کرده اما مهمترین وظیفه این دستگاه حفظ جان انسانهاست و از بخش تولید تا زمانی که برای جان افراد مخاطره آمیز نباشد، حمایت می‌کند.

وی ادامه داد: دادگستری خراسان رضوی در نشست‌های کارگروه‌های مختلف بارها بر توسعه و ایجاد تصفیه خانه در شهرک‌ها و نواحی صنعتی تاکید کرده اما در کنار آن حفظ تولید و اشتغال برای مردم اهمیت بسیار دارد.

اراضی تحت اختیار شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی هشت هزار و ۶۰۰ هکتار است که عملیات اجرایی در پنج هزار و ۴۰۰ هکتار آن انجام گرفته و از این میزان ۶۰۰ هکتار به واحدهای صنعتی تعلق دارد.

 ۲ هزار و ۵۶۹ واحد صنعتی در شهرک ها و نواحی صنعتی خراسان رضوی مستقر است که در مجموع ۴۳ درصد از واحدهای صنعتی ، ۲۳ درصد از سرمایه گذاری صنعتی و ۳۹ درصد از اشتغال صنعتی استان را در اختیار دارد.