محمد مظفری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: ورودی سد کلان هم اکنون حدود ۹ مترمکعب در ثانیه است که با توجه به کاهش میزان بارندگی، حجم ورودی آب به سد کلان در حال کاهش است.
وی خروجی آب از سد کلان ملایر را ۳۰ متر مکعب در ثانیه عنوان کرد و افزود: از این میزان ۲۰ متر مکعب آب از طریق سر ریز سد و ۱۰ متر مکعب از طریق دریچه تحتانی سد خارج میشود.
مدیر امور منابع آب ملایر با بیان اینکه ورودی و خروجی آب از سد کلان متغیر و در حال کاهش است ادامه داد: با خالی کردن سه میلیون متر مکعب آب از ظرفیت سد کلان، پیک سیلاب مهار شد.
مظفری بیان کرد: خالی کردن این حجم از ظرفیت سد کلان با توجه به اخطار سازمان هواشناسی و رهاسازی آب، کمک بزرگی برای مدیریت سیلاب و مهار پیک سیلاب به ما کرد.
وی گفت: پیک سیلاب در سد کلان در شب و روز گذشته بود و با توجه به خالی کردن ظرفیت سد، موجب شد اراضی پایین دست سد تخریب نشود.
مدیر امور منابع آب ملایر تاکید کرد: سد کلان هم اکنون در پایداری کامل است و مشکل خاصی وجود ندارد.
مظفری گفت: طبق ارزیابی و کارشناسی سرریز سد بر اساس سیلابها، سد کلان ملایر می تواند تا ۸۴۰ متر مکعب آب را خود عبور دهد و سر ریز کند.
وی با اشاره به تغذیه رودخانه حرم آباد از سد کلان اظهار داشت: این رودخانه شاخههای فرعی از کمازان و دره جوزان نیز دارد و به شاخهای که از سد کلان میآید، اضافه میشود.
مظفری ادامه داد: در حال حاضر بر اثر بارشها، رودخانه حرم آباد حالت سیلابی و دبی قابل توجهی دارد.
وی تاکید کرد: مردم از تردد، توقف و اسکان در حاشیه سد کلان، رودخانهها و مسیلها پرهیز کنند.
سد کلان ملایر در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر ملایر احداث شده و ۴۵ میلیون متر مکعب حجم آب این سد است.
طی ۲ روز گذشته حدود ۱۰۷ میلیمتر بارندگی در شهرستان ملایر ثبت شد.