تهران- ایرنا- رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با توجه به تحریم‌های اعمال شده علیه کشور گفت: تحریم‌ها تا حدودی روی فعالیت دانشگاه‌ها نیز اثر گذاشته اما خوشبختانه ارتباطات علمی ما خیلی دستخوش این قضیه نشده و این همکاری‌ها ادامه دارد.

دکتر سید احمد معتمدی در زمینه فعالیت این دانشگاه در شرایط تحریم روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: تحریم ها تا حدودی روی فعالیت دانشگاه‌ها نیز اثر گذاشته، اما اثر آن نسبت به بقیه فعالیت‌های کشور خیلی کمتر است.

وی بیان کرد: این امر به این دلیل است که ارتباطات بین المللی قواعد خاص خود را دارد و افرادی که در این حوزه چه در داخل کشور و چه در خارج کشور اعم از اساتید، مدیران دانشگاه‌ها و مراکز علمی فعالیت دارند کمتر به مسایل سیاسی توجه می‌کنند.

معتمدی ادامه داد: ممکن است در شرایط تحریم دانشگاه در خرید تجهیزات و مواد اولیه بعضا مشکل داشته باشد اما طبیعتا می‌توانیم از همین مسیری که تا حدود زیادی باز است در زمینه های مختلف کمک کنیم به خصوص در بحث آموزش عالی و تحقیقات، فناوری وتبادل دانش فنی و تکنولوژی فعال باشیم و درحال حاضر این اتفاق دارد می‌افتد.

وی گفت: ارتباطات بین‌المللی دانشگاه امیرکبیر خوب است، بخشی از این ارتباطات از طریق دانشجویان خارجی ما در دانشگاه صورت می‌گیرد که هر سال رشد بیشتری داشته و خودش زمینه ای برای برقراری ارتباطات است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: این دانشگاه تفاهم نامه ها و قرادادهایی با دانشگاه های منطقه دارد که بر اساس آن  در کارگاه های آموزشی هم دانشجو و اساتید حضور پیدا می کنند، مدرسه تابستانه و زمستانه دانشگاه صنعتی امیر کبیر نیز از دیگر برنامه ها برای برقراری ارتباطات بین المللی است که از کشورهای مختلف حتی از کشورهای اروپایی در آن شرکت می کنند. دو سال پیش در مدرسه تابستانی دانشگاه، هشت نفر از بهترین دانشگاه های اروپا حضور داشتند.

معتمدی اظهار کرد: دانشجویان و اساتید کشورهای مختلف نیز علاقه دارند با مسایل ما آشنا شوند، دانشگاه امیرکبیر در سطح بین الملل شناخته شده است و این تبادل یک طرفه نیست و دو طرفه است. هم دانشجویان و هم اساتید شرکت می‌کنند و چند سالی است که فرصت مطالعه تابستانه برای اساتید نیز برگزار می‌شود که یک تا دوماه  در تعطیلات تابستان در دانشگاه های معتبر حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به اینکه این ارتباطات دو طرفه است، یادآور شد: یکی از محورهای توسعه که در برنامه‌های راهبردی دانشگاه دیده شده، این است که تا ۱۴۰۴جز ۱۰۰ دانشگاه برتر باشیم و در بین دانشگاه های نسل سوم قرار بگیریم. دانشگاهی که در چرخه اقتصاد کشور نقش موثرتری دارد، این ارتباطات بین المللی می تواند بسیار راهگشا باشد و اساتید دانشگاه امیرکبیر و دیگر دانشگاه های معتبر خارجی می‌توانند بهترین زمینه این تبادل باشند.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: در منطقه نیز ارتباط ما با دانشگاه‌ها بالعکس است، بیشتر سعی می‌کنیم به دانشگاه‌هایی که در منطقه قرار دارند کمک کنیم، چون دانشگاه‌های ایران در مجموعه منطقه جزو بهترین ها هستند و از این جهت می‌توانیم با دانشگاه‌های منطقه و اساتید و محققان منطقه ارتباط برقرار کنیم و سعی کردیم هم با کشورهای پیشرفته و معتبر و هم در منطقه یک ارتباط دو طرفه باشد، حتی در منطقه نیز دانشگاه های برجسته ای وجود دارد و می توانیم از ظرفیت آن استفاده کنیم.