سعیدرضا عاملی بعد از ظهر چهارشنبه در مراسم امضای تفاهم نامه با معاون فرهنگی قوه قضاییه که در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یک نهاد فرا قوه ای، همکاری روسای سه قوه را در نظام سیاست گذاری کشور هماهنگ می کند و این همکاری از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از مصوبات ۳۶ ساله شورای عالی انقلاب فرهنگی به قوه مجریه اختصاص دارد، گفت: همکاری با قوه قضاییه می تواند به اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کند و این همکاری، جنبه نظارتی و صیانتی نسبت به مصوبات شورا دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: با حضور حجت الاسلام رییسی در قوه قضاییه، زمینه این همکاری بیشتر فراهم شد و در هر موضوعی که پیشنهاداتی به قوه قضاییه مطرح کردیم، رییس قوه آن را پذیرفت و استقبال کرد.
عاملی از تشکیل کمیته مشترک میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و قوه قضاییه خبر داد و خاطرنشان کرد: برای تعدادی از موارد، کمیته مشترکی عبارت از بکارگیری ظرفیت های قوه قضاییه و سازمان های تابعه در اجرایی سازی راهبردها و اقدامات ملی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل دادیم.
وی در این باره یادآور شد: اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی گستره زیادی دارد، اما برخی اسناد مانند نقشه جامع علمی کشور، مهندسی فرهنگی، تحول آموزش و پرورش و امور نخبگان مربوط به ستادهای علم و فناوری کشور است که از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و مطالبه مقام معظم رهبری است.
استاد تمام دانشگاه تهران، اجرایی شدن را طبیعت مصوباتی دانست که جنبه قانونی دارد یا در حکم قانون است و در این باره گفت: اگر در اجرا مشکلی ایجاد شود بعد نظارتی قوه قضاییه می تواند به اجرایی شدن آن کمک کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره دیگر بندهای توافق نامه این شورا با معاونت فرهنگی قوه قضاییه اظهار داشت: ارتقاء، کارآمدسازی و بهره گیری اقتصادی از علم و فناوری از طریق بازپروری و ساماندهی مجدد نظام حقوقی مرتبط و زیرنظام های آن می تواند صورت گیرد، یکی از این زیرنظام ها، مالکیت فکری و تدوین متن پیشنهادی منشور حقوق فرهنگی و حقوقی در تعامل دو جانبه است.
به گفته عاملی، سیاستگذاری علمی، فرهنگی و اجتماعی همچنین تقویت ساز و کارهای تعالی فرهنگ حقوقی و قضایی، افزایش آگاهی های عمومی به قانون حقوق و تکالیف فردی و اجتماعی اهمیت ویژه ای دارد.
وی افزود: یکی از جنبه های نیازمند تقویت، ایجاد فرهنگ توجه به حقوق فردی، اجتماعی، سیاسی، ارتقاء سوابق حقوقی و ایجاد حساسیت نسبت به موضوعات حقوقی در جامعه است؛ چرا که اهمیت کلیدی دارد.
استاد تمام دانشگاه تهران، تاکید کرد: تعامل و تبادل آمار و اطلاعات در حوزه های فرهنگی، علمی، فناوری، اقتصاد دانش بنیان و هرگونه موضوع جدید در راستای پیشبرد اهداف مشترک در این توافق نامه دیده شده است.
وی درباره ضمانت همکاری در این توافق نامه گفت: توافق نامه میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت فرهنگی قوه قضاییه در ۶ ماده تنظیم شده است و زیرماده های آن زمینه اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی را فراهم می کند.
عاملی اظهار داشت: البته قصد افزایش موارد کیفری را نداریم؛ چرا که جنبه معطوف به حقوق مدنی اهمیت دارد و می توان از آن، الزاماتی که برای اجرا می شود، فراهم کرد.
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۵
تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: رویکرد قوه قضاییه ظلم زدایی است و التزام عملی پیدا کردن مصوبات، امری است که باید تدابیر حقوقی و قضایی آن دیده شود.