هر بار که کتابی را باز میکنید، شعله امیدی را در قلب خود روشن کردهاید، کتابها کمک میکنند که حالتان بهتر باشد، البته اگر این فرصت را به آنها بدهید. میتوانید این کتابهای امیدبخش را امتحان کنید.
یک روز دیگر، داستانی از فرصت دوباره
اگر کتاب سهشنبهها با موری را دیده باشید، میچ آلبوم را میشناسید، میچ آلبوم، نویسنده، روزنامهنگار، فیلمنامهنویس، نمایشنامهنویس، مجری رادیو و تلویزیون و نوازنده آمریکایی است. کتاب سهشنبهها با موری او، بیش از ۳۵ میلیون نسخه در سراسر جهان به فروش رسیده و دلیل شهرت بسیار بوده است.
آثار آلبوم با درون مایه روانشناسی، نوشته شدهاند و به قول خودش از احساساتی سخن میگویند که درون همه ما وجود دارد.
کتاب یک روز بیشتر هم یکی از همین کتابهاست.
داستان این کتاب درباره مردی به نام چارلی بنهتو است که پس از جدایی پدر و مادرش در کودکی، زندگی با پدر را برمیگزیند، اما پدر هم او را ترک میکند.
حالا چارلی که بزرگ شده، مردی شکست خورده و دائم الخمر است که نه در زندگی اجتماعی و نه در زندگی شخصیاش موفقیتی به دست نیاورده، همسرش او را ترک کرده و دخترش او را به عروسیاش دعوت نکرده است، چارلی تصمیم میگیرد خودش را بکشد، اما در حال بیهوشی فرصت پیدا میکند یک روز دیگر در کنار مادر درگذشتهاش باشد.
مادری که چارلی مهربانیاش نادیده گرفت و او را رها کرد...
چارلی در جایی بین این زندگی و دنیای دیگر، در مورد مادرش و فداکاری های او چیزهای شگفتانگیزی میفهمد و سعی میکند با راهنمایی او تکههای خرد شده زندگیاش را بار دیگر کنار هم قرار دهد.
میچ آلبوم در این کتاب میخواهد بگوید اگر یک روز بیشتر وقت داشتید، با آن چه میکردید؟ این محاسبهای است که شاید هر روز بتوان آن را در نظر گرفت.
یک روز بیشتر، زمانی است که همه ما به آن نیاز داریم و هر روز، یک روز بیشتر است.
کتاب یک روز بیشتر، نوشته میچ آلبوم، با ترجمه گیتا گرکانی، در ۲۲۴ صفحه توسط نشر قطره منتشر شده است.
شعر دعای دانایی آدمیست
سیدعلی صالحی، شاعر است و سپید میسراید، او مبدع سبک شعر گفتار است که شاعرانگی و رویاگونگی در کلماتش توامان میکند.
اشعار صالحی روحبخش و امیدوار کنندهاند و یکی از مهمترین آثار او برای امید دادن به دنیای تلخ و هولآور امروز، ما نباید بمیریم رویاها بیمادر میشوند نام دارد.
این کتاب از مجموعه سه دفتر به نامهای فرستاده شفانویس اردیبهشت، گفتگو در محراب و خوشباشان عهد کیمیافروش تشکیل شده است و در مجموعه ۱۱۲ شعر را درون خود جای داده است.
صالحی در مقدمه این کتاب آورده است: تکلیف ما رعایت رویاست. زندگی در شفا ادامه دارد، عشق ادامه دارد، امید ادامه دارد. من هم یکی از میان شما، یکی از شما، از همین بسیاران بیدریغم. بسیارانی در من زیسته و من در بسیارانی زندگی کردهام. ما زنده میمانیم، ما باید زنده بمانیم...
شعر دعای دانایی آدمی ست . امتحان کنید، در شعر زیستن، تخیل انسان را معطر میکند. انسان پیروز است، انسان صلح، انسان امید، انسان عشق. به یاد آر: انسان پیروز است، انسان فرستاده است، فرستاده شفانویس اردیبهشت. پس ما نمیمیریم. ما نباید بمیریم. راه، راه، راه روشن رؤیاها ...!
ما نباید بمیریم رویاها بیمادر میشوند، اشعار سیدعلی صالحی است، که در ۳۱۲ صفحه توسط نشر نگاه منتشر شده است.
و درخت خوشحال بود...
شلدون آلن سیلوراستاین که به نام شل سیلور استاین یا عمو شلبی شناخته شده است، او در سال ۱۹۵۰ در ارتش آمریکا به خدمت فراخوانده شد و از همان زمان، کار داستاننویسی مصور را آغاز کرد.
معروفترین آثار سیلور استاین، برای کودکان نوشته شده است، هر چند بیشتر آثار او در گروه سنی خاصی نمیگنجد و به نظر میرسد که همه آدمها در هر سنی میتوانند مخاطب او قرار گیرند.
درخت بخشنده، کتاب مصور ویژه کودکان است که خود سیلور استاین هم آن را تصویرسازی کرده است. این کتاب اولین بار در سال ۱۹۶۴ توسط انتشارات هارپر اند راو، منتشر شد.
درخت بخشنده روایت درختی است که با پسر کوچکی دوست است و او را دوست دارد. پسرک تا خردسال بود با شاخههایش بازی میکرد، سیبهایش را میخورد و در سایهاش میخوابید. کمکم پسرک بزرگ شد و درخت را ترک کرد اما گاهی بازمیگشت و از درخت تقاضایی داشت و درخت هر بار با مهر او را بیپاسخ نمیگذاشت. وقتی برای آخرین بار بازگشت دیگر چنان پیر بود که هیچ یک از خوشیهای گذشته در او لذتی حاصل نمیکرد. درخت اعتراف کرد که چیزی برای بخشیدن ندارد و پسر اعتراف کرد که دیگر چیزی نمیخواهد، تنها میخواهد کنار او باشد.
کتاب درخت بخشنده کنایهای است از فداکاری، گذشت، بخشش و آرمانگرایی که با درونمایه اخلاقی، روابط انسانی و مهر و محبت متقابل بین آنان را بیان میکند.
درخت بخشنده، نوشته شل سیلور استاین، با ترجمه رضی هیرمندی توسط نشر شولا در ۴۷ صفحه منتشر شده است.