شیراز-ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر شیراز گفـت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و ضرورت تامین وسایل بهداشتی به ویژه ماسک ومواد ضد عفونی کننده برای خانوارها و شهروندان، نایاب شدن این اقلام در مراکز توزیع این شهر، قابل توجیه نیست.

عبدالرزاق موسوی، چهارشنبه در یکصد و بیست و چهارمین نشست شورای اسلامی شهر شیراز که به دلیل رعایت مسایل بهداشت عمومی و ایمنی، بدون حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد و آنها پوشش خبری این جلسه را از طریق فضای مجازی دنبال می‌کردند، افزود: اینکه یک شبه و شاید یک ساعته، مواد ضد عفونی کننده و ماسک یا ناپدید می‌شود و یا با قیمت دهها برابر نرخ واقعی به فروش می‌رسد، قابل تامل است و این پرسش مطرح می‌شود که چه کسی مسوول این وضعیت است؟

وی بیان داشت: با در نظر گرفتن اینکه در شرایط خاصی قرار داریم، باید به یکدیگر کمک کنیم و ضروری است دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ربط هم در این شرایط در ساماندهی به حوزه خدمات رسانی به مردم نیز دقت وحساسیت بیشتری داشته باشند.

موسوی ادامه داد: فرصت‌طلبی و سودجویی برخی افراد و اشخاص که شاید نتوان نام انسان بر آنها نهاد در این بین نیز حائز توجه است، باید بررسی شود که این فرهنگ ریشه در کجا دارد که از هر فرصتی و آنهم از شرایط سختی که برای مردم به وجود آمده، عده‌ای سوء استفاده کرده و به جان و مال مردم رحم نمی‌کنند.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز همچنین بیان کرد: اطلاع رسانی در مورد بیمار کرونا و مبارزه با آن باید به گونه‌ای باشد که مردم دچار مشکل و سردرگمی نشوند و ارایه آمارها در مورد شمار مبتلایان به این بیماری چندگانه و بدون تناقض باشد.   

موسوی، از ایثار و فداکاری پزشکان، پرستاران و همه کسانی که در حوزه بهداشت و درمان کشور، استان و شهرستان شیراز برای مقابله با این بیماری تلاش می‌کنند نیز قدردانی کرد.

رییس شورای شهر شیراز

۱۵۰ تخت بیمارستانی شیراز برای بیماران مبتلا به کرونا اختصاص یافت

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم در این نشست گفت: از سی‌ام بهمن ۹۸ که نتیجه آزمایش ویروس کرونا در یکی از شهروندان استان قم مثبت اعلام شد، کار به صورت جدی در شیراز آغاز و تمهدیدات لازم اندیشیده شد.

عبدالرسول همتی افزود: در حوزه آموزش تلاش شده که از ظرفیت رسانه‌های استانی برای آموزش خانواده‌ها برای پیشگیری از شیوع این بیماری استفاده شود.

وی ادامه داد: در حوزه آماده‌سازی تجهیزات درمانی بیمارستانی نیز بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز با ۱۵۰ تخت برای این کار اختصاص یافته و بیماران مشکوک به کرونا در این محل بستری می‌شوند.

او بیان کرد: یکی از مشکلات اولیه، کمبود کیت‌های تشخیصی بود که دوم اسفندماه جاری این تجهیزات از سوی سازمان بهداشت جهانی تحویل نماینده وزارت بهداشت در امارات شد و در شیراز از شامگاه دوشنبه (پنجم اسفند) آماده اخذ نمونه‌های مشکوک به این بیماری بودیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: تا کنون سه مورد از نمونه‌های اخذ شده در شیراز، مثبت اولیه تشخیص داده شدند که یک مورد از آنها مثبت قطعی اعلام شد، یک مورد بهبود یافته و یک مورد دیگر هم همچنان مثبت اولیه است.

ایجاد ۳۰ مرکز درمانی سرپایی در فارس  

همتی با بیان اینکه هم اکنون ۶۹ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) شیراز بستری هستند، گفت: برای اینکه از حجم کار این بیمارستان کاسته شود،۳۰ مرکز درمانی سرپایی از امروز (هفتم اسفند)در استان فارس راه‌اندازی شده که ۶ مرکز آن شامل، مرکز بوستان در شهرک گلستان، مرکز میرزایی در شهرک شهید بهشتی، مرکز پل ریاحی در ده پیاله، مرکز فاطمه الزهرا (س) در همت جنوبی، مرکز حضرت ابوالفضل (ع) در بولوارنصر و مرکز احمدابن موسی (ع) در شیراز واقع است.

به گفته وی، بیمارستان چمران شیراز نیز به عنوان بیمارستان پشتیبان آماده شده است لیکن هنوز وضعیت به گونه‌ای نیست که از این مرکز درمانی هم استفاده شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیان کرد: از ششم اسفندماه جاری که نتیجه آزمایش یکی از افراد مشکوک به ابتلای به کرونا در شیراز مثبت تشخیص داده شد، وارد مرحله دوم از این بیماری شدیم و مرحله سوم هنگامی است که بیماری کرونا در فارس اپیدمی و شیوع آن افزایش یابد و مواجهه با مرگ و میر شویم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر فارس از موقعیت خوبی نسبت به سایر نقاط کشور برخوردار است، گفت: براساس آخرین اطلاعات، تاکنون در کشور ۱۹ نفر در اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده اند و ۱۳۹ مورد نیز به این بیماری مبتلا شده‌اند که استان فارس نه تنها مرگ و میر بر اثر این بیماری نداشته بلکه مبتلایان به آن بهبودی هم داشته‌اند زیرا یکی از موارد مثبت در فارس بهبودی یافته و احتمالا تا پایان امروز (چهارشنبه) نیز از بیمارستان مرخص می‌شود.

انتقال محموله ماسک از عمان به فارس

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش دیگری از سخنان خود یکی از مشکلات کنونی در حوزه مبارزه با ویروس کرونا در فارس را کمبود مواد ضدعفونی کننده دانست و اظهار داشت: از روز گذشته (ششم اسفند) محلول‌هایی توسط این دانشگاه ساخته شده که اگر سایر دستگاه‌های اجرایی متقاضی دریافت آن باشند این آمادگی وجود دارد که روزانه ۶۰ لیتر تحویل هر مرکز متقاضی شود.

همتی ادامه داد: کارخانه‌هایی نیز در فارس وجود دارد که مالکان آنها اعلام آمادگی کردند با تغییر کاربری، آماده تولید مواد ضدعفونی کننده و شوینده هستند.

وی، همچنین در مورد تامین ماسک مورد نیاز مردم گفت: در حال حاضر کارخانه‌ای در شهرک صنعتی شیراز، روزانه ۲۰ تا ۳۰ هزار ماسک تولید می‌کند که هر روز وارد بازار و در بین داروخانه‌های شبانه‌ روزی توزیع می شود تا در اختیار مردم قرار گیرد و همچنین محموله‌ای ماسک نیز از کشور عمان با ارسال دریایی در حال انتقال به این استان است.

اعلام آمادگی ارتش و سپاه برای برپایی بیمارستان‌های صحرایی

همتی، با بیان اینکه شورای اسلامی شهر و شهرداری شیراز در حوزه پیشگیری از گسترش کرونا ورود پیدا کرده‌اند، اظهار داشت: اگر در فارس به مرحله سوم این بیماری که همانا اپیدمی است، وارد شویم، ارتش و سپاه اعلام آمادگی کردند که بیمارستان‌های صحرایی در این استان ایجاد کنند.

وی در مورد فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها هم بیان کرد: در حال حاضر تا پایان هفته جاری (هشتم اسفند) این مراکز آموزشی تعطیل هستند اما ادامه تعطیلی این واحدهای آموزشی با تشخیص دانشگاه علوم پزشکی و تایید کمیته بحران استانداری فارس است و در آینده نیز احتمال اینکه تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها ادامه پیدا کند، وجود دارد.

به گفته همتی، احتمال اینکه مدارس تا بیستم اسفندماه ۹۸ تعطیل شود، وجود دارد اما کلاس‌های درس به صورت مجازی تشکیل خواهد شد.

وی همچنین اعلام کرد: این احتمال نیز وجود دارد که اماکن و بقاع متبرکه استان فارس نیز تعطیل شود، ضمن اینکه برگزاری همه همایش‌ها و سمینارها از سوی دستگاه‌های اجرایی این استان ممنوع اعلام شده است.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این نشست با اشاره به ضرورت ارتقای امنیت روانی مردم در مساله شیوع ویروس کرونا، گفت: مقرر شده تیمی از متخصصان حوزه روانشناسی با هماهنگی دستگاه‌های ذی‌ربط تشکیل شود تا در شرایط موجود، اقدامات تخصصی روان‌شناختی به شهروندان ارایه کنند.

علی ناصری با ارایه گزارشی از اقدامات پیشگیرانه کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری این شورا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، به تشکیل جلسه فوق‌العاده این کمیسیون اشاره کرد و افزود: برآیند جلسه یاد شده نشان داد، اهمیت موضوع شیوع کرونا به طور ملموس، جدی گرفته نشده است.

وی، همچنین در مورد سردرگمی برخی از مسوولان اداره‌ها و نهادها در مواجهه با شرایط موجود، بیان داشت: در نشست مورد اشاره مقرر شد، دستگاه‌های ذی‌ربط سریعا وارد مرحله عملیاتی شده و هماهنگ با دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی امر پیش روند.

او تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی به عنوان نهاد مرجع باید بر انتشار اخبار صحیح نظارت داشته باشد تا تمام اخبار از طریق این دانشگاه در اختیار مردم قرار گیرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز همچنین به مساله کمبود مواد ضدعفونی کننده، دستکش و ماسک در بازار نیز اشاره و بیان کرد: مقرر شد این امکانات از سوی دستگاه‌ها و نهادهای مسوول تامین شود.