قم - ایرنا – رییس سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم گفت: کارشناسان و مهندسان عضو این سازمان بر فرآیندهای کشاورزی و دامداری استان نظارت مستمری دارند تا مردم با آسودگی خاطر از تولیدات این بخش استفاده کنند.

عباس خرمی روز پنجشنبه در گفت‌وگو  با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: ۲هزار و ۴۶۲ مهندس از سطح کارشناسی تا دکتری عضو سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی قم هستند و در زمینه‌های مختلف به‌منظور تقویت کمی و کیفی بخش کشاورزی استان، فعالیت می‌کنند.

وی افزود: صدور گواهی تعیین صلاحیت و رتبه‌بندی و پروانه اشتغال برای اعضا،‌ صدور پروانه واحدهای تولیدی در بخش‌های دام،‌ طیور،‌ شیلات،‌ گلخانه و پرورش قارچ، صدور پروانه واحدهای خدمات گیاه‌پزشکی و نظارت بر کارخانه‌های خوراک دام ازجمله فعالیت‌های این سازمان برای ارتقای وضعیت کشاورزی قم است.

وی ادامه داد: همچنین نقشه‌برداری اراضی و امور اجرایی صدور مجوز حفظ کاربری اراضی و استعلامات منابع طبیعی، طراحی و اجرای پروژه‌های آبیاری و آموزش کارشناسان و بهره‌برداران بخش کشاورزی از دیگر مواردی است که سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان قم در آن ورود جدی دارد.

خرمی گفت: این سازمان همچنین در اجرای برنامه‌های راهبردی تعیین‌شده  برای تقویت جایگاه کشاورزی در قم مانند اصلاح الگوی کشت، مهندسی کردن فرآیند تولید محصولات کشاورزی اعم از دامی و گلخانه‌ای، تسریع و تسهیل در صدور مجوزها و پروانه‌ها به‌عنوان دروازه ورود سرمایه، تلاش در جهت اجرای قانون هوای پاک، راه‌اندازی مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی و مراکز مهارت‌آموزی در سطح استان نیز فعال است.

وی ادامه داد: به‌طورکلی رسالت سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی گسترش سهم بری دانش از تولید و مهندسی سازی فرآیند تولید محصولات کشاورزی و در حقیقت حلقه اتصال فارغ‌التحصیلان و کارشناسان با کشاورزان و تولیدکنندگان است که دراین‌ارتباط دوسویه علاوه برافزایش بهره‌وری محصولات کشاورزی و تأمین امنیت غذایی کشور، دغدغه اصلی اعضای این سازمان که همان ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با کشاورزی است نیز مرتفع می‌شود .

در بخش کشاورزی کل زمین‌های قابل‌کشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابل‌کشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.