تهران- ایرنا- عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با اشاره به شعارهای چالش‌برانگیز منتخبان اصولگرای مجلس یازدهم گفت: دولت وظایفی در حوزه سیاست خارجی و داخلی دارد که تحقق آنها نیازمند همدلی و همکاری مجلس است.

«علی صوفی» روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: دولت وظایفی در بعد داخلی و خارجی دارد که بخش عمده آن با همکاری و همدلی مجلس امکان‌پذیر است.

دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات با اشاره به اقدامات دولت در حوزه سیاست خارجی برای بهبود روابط با همسایگان و دنیا تصریح کرد: یک بعد از وظایف دولت در حوزه سیاست خارجی است که دولت از ابتدای سال ۹۲ خط مشی تنش‌زدایی را در پیش گرفت.

صوفی با اشاره به موفقیت‌ مذاکرات هسته ای و امضای برجام توسط ایران و گروه ۱+۵ گفت: دولت این توانایی را از خود نشان داد که بتواند خط مشی تنش‌زدایی از روابط ایران با دنیا را پیگیری کند و بالاخره در قالب مذاکرات هسته‌ای بتواند گام‌های بلندی را بردارد و به برجام برسد.

وی، کارشکنی‌های مجلس اصولگرای وقت برای تحقق نیافتن برجام را یادآور شد و افزود: باوجود حمایت‌هایی که از مذاکره‌کنندگان می‌شد، نمایندگان اصولگرا، دولت را متهم به سازش‌ کردند.

صوفی با اشاره به پیروزی اصولگرایان در انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی گفت: اصولگرایانی که اکنون به مجلس راه یافته‌اند به مراتب زورشان بیشتر است و در این رابطه، دولت را به چالش خواهند کشید و امیدی به بهبود اوضاع دیده نمی‌شود.

وزیر تعاون دولت اصلاحات، ابعاد داخلی وظایف دولت را نیز یادآور شد و خاطرنشان کرد: رفع مشکلات اقتصادی یکی از وظایف اصلی دولت است که البته با سیاست خارجی ارتباط دارد و اگر سیاست خارجی در جهت حل تنش‌ها پیش نرود، آن وقت تحریم‌ها به قوت خود باقی خواهد بود و تنگناهای دولت برای تامین منابع مالی و فروش نفت ادامه پیدا خواهد کرد.

صوفی، سال آینده را سالی همراه با مشکلات بزرگ و ابرچالش‌هایی جدی دانست و گفت: اگر منتخبان مجلس یازدهم، شعارهای انتخاباتی خود برای استیضاح یا برخورد با برخی از وزیران فعال کابینه مثل وزیر امور خارجه یا وزیر نفت را پیگیری کنند، مشکلات دولت و در نتیجه مشکلات کشور بیشتر خواهد شد.

وی با اشاره به تهدید برخی منتخبان اصولگرای مجلس در شعارهای انتخاباتی مبنی بر برگزاری انتخابات زودرس و استیضاح رییس دولت، خاطرنشان کرد: ارزیابی من این است اکثریت اصولگرای مجلس یازدهم با دولت تعاملی نخواهد داشت.

استاندار پیشین گیلان درباره دلایل کاهش مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی، حل نشدن مشکلات مردم بعد از مشارکت بالا در انتخابات سال ۹۴ و سال ۹۶ را از دلایل نارضایتی مردم و کاهش حضور آنها عنوان کرد و افزود: مردم از مشارکت بالا در انتخابات ناامید شده‌اند.

صوفی، ابراز نارضایتی در کنار موضوع احراز صلاحیت‌ها را از دیگر عوامل کاهش مشارکت عنوان کرد و افزود: تایید صلاحیت تعداد معدودی از اصلاح‌طلبان در تهران بعد از تصمیم شورای عالی سیاست گذاری برای لیست ندادن اتفاق افتاد و زمانی اینکار را انجام دادند که مطمئن شدند اصلاح‌طلبان شانسی برای حضور در مجلس نخواهند داشت.