این روزها که انتشار اخبار گوناگون در خصوص شیوع بیماری کرونا در جهان و ایران افکار عمومی را به خود مشغول کرده و بسیاری ناخودآگاه و به رغم میل باطنی از دور و نزدیکان فاصله می گیرند، این فرشتگان سلامت هستند که آستین های همت را بالا زده و به نبرد با این بیماری جهانی می پردازند.
امروز بسیاری از پزشکان ، پرستاران و بهیاران در این شرایط حساس ، خانه و زندگی را رها کرده و برای سلامتی مردم و بهبودی بیماران کرونایی و غیر کرونایی تمام قد ایستاده اند.
شب تا صبح و تمام روز در مکان های بسته و بالباس ویژه بدون هیچ ادعایی با تمام وجود پای کار هستند و تنها بهبودی بیماران،خستگی از وجودشان می زداید.
آری باید با تمام وجود به احترام این عزیزان ایستاد و بر دستان پرمهر ومحبشان بوسه زد، شیرزنان و رادمردانی که به لحاظ علم و تحصیل از مفاخر ایران بزرگ و ایران کوچک (البرز) هستند و با وجود اینکه سال ها عمر خود را صرف علم وتحصیل یا تمرین انسانیت کرده اند، این طور در مقابل مردم متواضعانه سرتسلیم فرو می آورند تا نشانه های درد و رنج از سیمای بیماران برطرف شود.
گاهی نیز این فداکاری ها به بهای فدا شدن سلامتی آنان تمام می شود و خود به آسمان ها پر می کشند . نمونه آنان پرستار جوان گیلانی بود که روزهای اخیر در راه خدمت به مردم جان به جان آفرین تسلیم کرد و مردم را در سوگ خود نشاند.
آری این عزیزان را باید فرشته های امید و سلامت نامید، چرا که در گذر زمان هر درد و بلای مردم را سپر می شوند و خود بی نام ونشان، در شلوغی اجتماع محو می شوند.امروز همه به خود مراقبتی روی آورده اند اما فرشتگان سلامت، انسانیت را در دیگر مراقبتی معنا کرده اند و به آن عشق می روزند.
کرونا ویروس که بسیاری از جهانیان را به وحشت وا داشته ، امروز با دستان توان سربازان جبهه سلامت در حال زمینگیر شدن است.
باید تکریم و تحسین کنیم حرکت انسانی پزشکاران ، پرستاران ، بهیاران و تمام کادر مراکز درمانی و بیمارستانی که این روزها با تمام سختی ها ، امید و نشاط دوباره به جامعه می دمند.
خبرنگار ایرنا البرز نظرات و ناگفته های این عزیزان در مجتمع آموزشی درمانی امام علی (ع) کرج محل درمان بیماران کرونایی را جویا شد که به شرح ذیل آمده است.
کرونا را از پای درآوریم
باب سخن با دکتر محمدرضا مقصودی رییس مجتمع آموزشی درمانی امام علی (ع ) با این جمله باز شد که کرونا را ازپای درمی آوریم، سربازان عرصه سلامت را در روزهای سلامتی و خوشی فراموش نکنید.
دکتر مقصودی گفت : زمانی جنگ بود(جنگ تحمیلی هشت ساله )، الان هم نوعی جنگ است، در زمان جنگ خط مقدم وجود داشت ، اکنون این خط وجود ندارد و تمام آحاد جامعه را درگیر کرده که کنترل چنین وضعیبتی در ابتدای کار سخت است.
آرامش دادن و ارائه خدمات در این شرایط رسالتی خطیر است،اینکه التهابی در جامعه وجود دارد و یک سری افراد و کانال های خبری به دنبال حاشیه سازی هستند، این التهاب ارائه خدمت را سخت کرده است.
پرستاران و پزشکان خودجوش پای کارآمدند
دکتر مقصودی می گوید که به محض و اطلاع از شیوع کرونا ویروس، پرستاران و پزشکاران بیمارستان امام علی (ع) کرج خودجوش و داوطلبانه پای کار آمدند. ۲ تن همکاران به کرونا ویروس مبتلا شدندکه یکی از آنان در وضعیت وخیم قرار گرفت اما با تلاش همکاران بهبود یافت و یکی از آنان از بیمارستان ترخیص شده و دیگری به زودی مرخص می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه هر دوره ای بیماری های خاص خود دارد، گفت: نظام سلامت تمام اهتمام خود را برای پایان دادن به این بیماری ها به کار می برد، به طور قطع کرونا حذف و جمع آوری خواهد شد. برآورد ما این است که طی ۲ تا سه هفته بتوانیم از این قله عبور کنیم.
در البرز تا این لحظه سیستم بهداشتی درمانی مسلط به کار است و پتانسیل بهداشتی کشور در حدی است که این موضوع را مدیریت کند، امکانات، توان علمی و مدیریتی وجود دارد و قضیه حل می شود ، باید درک درست از بیماری کرونا در بین جامعه به وجود بیاید، نگرانی در این حد برای مردم نیاز نیست و مردم به سیستم بهداشتی اعتماد کنند و تولید کنندگان و فروشندگان ماسک و مواد ضد عفونی کننده با مردم همدلی و همدردی کنند.امکانات بهداشتی به خوبی توزیع شود چرا که اگر تمام امکانات دنیا را داشته باشیم اما مدیریت نکنیم کارها به خوبی پیش نمی رود.
برخی منفعت طلب ها موضوع ساده را بحران می کنند
دکترمقصودی گفت : برخی افراد به هر دلیلی اپیدمی ساده را به خاطر منفعت خود به بحران غیر قابل کنترل تبدیل می کنند.تنها چیزی که این بیماری نیاز دارد، سیستم ایمنی سالم است و هر چه التهاب و استرس افراد بالا برود آسیب پذیری آنان بیشتر است، هر قدر مردم آرامش داشته باشند، سیستم ایمنی توانمند تر خواهد بود.
قطعه شعری که دکتر مقصودی برای مخاطبان سرود : گفت آسان گیر برخود کارها که از روی تب سخت می گیرد جهان بر مردمان سختگیر
استرس اجتماعی کادر درمانی را می آزارد
رییس مجتمع آموزشی درمانی امام علی (ع) کرج ادامه داد : همکاران ما هم انسان هستند اما زیر بمباران خبری قرار دارند ، مدام جلسات را با همکاران داریم هر چند التهاب در مجتمع آموزشی ودرمانی و دانشگاه علوم پزشکی آنقدر بالا نیست اما استرس اجتماعی آنها را اذیت می کند.مردم باید به نیروهای درمانی به عنوان پتانسیل نگاه کنند، چرا که این نیروها اگر اذیت و خسته نشوند، خدمات بهتر و مناسب تری به مردم ارائه می دهند.
همکاران ما در تمام بخش های درمانی طی چند سال گذشته بی مهری زیاد دیده اند و همیشه در مواقع سخت پشت مردم بوده اند انسان هایی که در روزهای سخت پشتمان هستند در روزهای خوب فراموش نکنیم .
ظرفیت پزشکی ایران بالا است
دکتر مقصودی درخصوص انجام تحقیقات علمی برای درمان قطعی کرونا گفت: هر ظرفیت پزشکی و بهداشتی که در دنیا باشد، نیروی تخصصی ایران این ظرفیت را دارد که اجرا کند اما اجازه بدهند کار کنیم.
نحوه برخورد دانشگاه البرز با کرونا
دکتر مقصودی در تشریح عملکرد مسوولان بهداشتی درمانی به پدیده کرونا ویروس گفت : ما بلافاصله پس ازآنکه بحث شیوع بیماری کرونا در قم پیش آمد، کمیته کرونا را تشکیل دادیم و رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز دستور داد، این کمیته در تمام بیمارستان ها تشکیل شود.
حجم بالایی از لوازم حفاظت شخصی برای پرسنل سفارش دادیم و براساس پروتکل بین المللی و طبق میزان ریسک بیماری این لوازم شخصی را بین پرسنل توزیع کردیم، این لوازم در هر نوبت کاری بین کارکنان توزیع می شود ، هر یک از پرسنل علامت و نشان خاص خود را دارد و طبق پروتکل خود و خانواده اش را مورد تست قرار می دهیم.
علائم کرونا مشابه سرماخوردگی است
دکتر مقصودی گفت : ما اکنون خدمات سرپایی را کم کرده ایم ، هرقدر اجتماعات را کم کنیم بهتر است، علائم کرونا ۸۵ درصد مشابه سرماخوردگی ساده است و خود به خود بهبود می یابد و به کسانی که مبتلا به این ویروس می شود آموزش می دهیم که خود را ایزوله کنند و دور از خانواده و در خانه بیماری را طی نمایند تا بهبودی کامل یابند، بهتر است سیر درمان را بادیگران در تماس نباشد این را طی کند.با توجه به اینکه رفتار این ویروس کرونا خشن تر شده و ظرفیت انتقال آن بالا است.
بهبودی بیماران خوشحالی ما است
رییس مجتمع آموزشی درمانی امام علی (ع) کرج گفت: اگر چه برخی رفتارهای افراد سبب آزردگی خاطر سربازان عرصه سلامت می شود اما همین که بیماران بهبود می یابند ما خوشحال می شویم و حس خوبی داریم.
دکتر مقصودی بیان داشت: یک هزار و ۴۰۰ نفر پرسنل در این مجتمع آموزشی درمانی داریم، تقسیم کار انجام داده ایم ، تمام پرسنل پای کارآمده اند، یکی از مبتلایان به کرونا ویروس از پرسنل اداری بیمارستان است که پس از ترخیص اکنون دوران بهبودی کامل را در منزل می گذراند.
این مجتمع آموزشی درمانی ۵۰۰ تخت دارد که ۹۰ تخت به بخش ویژه درمان بیماران کرونایی اختصاص یافته است، همچنین ۱۸ تخت ویژه بیماران تنفسی و «آی. سی. یو» تعیین شده است.
در واقع یک بخش کامل به درمان بیماران کرونایی در مجتمع آموزشی درمانی امام علی (ع) کرج اختصاص یافته است.
مردم خونسردی خود را حفظ کنند
سرور امیدی کارشناس پرستاری مجتمع آموزشی و درمانی امام علی (ع) در این مصاحبه خبری ابتدا مردم را به خونسردی در شرایط کنونی دعوت کرد و گفت: حدود ۳۰ سال سابقه کار دارم و اکنون که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده باید در فضای بدون استرس به بیماران خدمات بدهیم. استرس نه تنها روی ایمنی پرسنل درمانی تاثیر می گذارد بلکه باعث اضطراب مردم و انتقال آن به کادر درمان منتقل می شود.
در شرایط استرس و سردرگمی خدمات دهی به بیماران با مشکل مواجه می شود، پس باید با صبر و حوصله به مردم خدمات بدهیم، این است که مردم اضطراب نداشته باشند و به پیام های بهداشتی که از طریق رسانه های معتبر در اختیار مردم قرار می گیرد، توجه کنند .
امیدی افزود: در وهله اول مردم در خانه بمانند، اگر لازم نیست مردم در خانه بمانند ، شست و شوی دست مهم است و در عین حال خونسردی خود را حفظ کنند، ما باید بتوانیم در آرامش بیشتری به بیمارانبستری خدمات مناسب ارایه دهیم .
بسیاری برای تست کرونا هجوم آورده اند
کارشناس پرستاری مجتمع آموزشی و درمانی امام علی (ع) کرج بیان داشت: در این شرایط بسیاری از مردم بدون علائم خاص برای تست کرونا به مراکز درمانی از جمله مجتمع امام علی (ع ) هجوم می آورند ، در حالی که لازم نیست و می بایست پزشک تشخیص دهد ، با توجه به علائمی که بیماران دارند برای آنها این تست انجام شود. اضطرابی که برخی افراد به وجود می آورند باعث می شود برای کسانی که نیازمند خدمات ما هستند خدمات ندهیم و تمام توان ما صرف پاسخگویی به سایر مراجعه کنندگان صرف شود.
خانواده قدردان زحمت هایم هستند
از خانم سرور در خصوص زندگی شخصی در این روزهای کرونایی سووال کردم که گفت: خانواده من با توجه به سابقه طولانی کاری که دارم با معضلات ، مشکلات و کار پرستاری آشنا هستند و اکنون هم خوب با این قضیه برخورد می کنند، به محض ورود به منزل نکات بهداشت فردی را رعایت می کنم تا موجب انتقال بیماری به سایر افراد خانواده ام نباشم.۲ فرزند دارم که به محض ورود به منزل مورد استقبال آنان قرا می گیرم، یکی برای من قرص ویتامین c می آورد و دیگری چای سنتی و غیره، به من خدمات رسانی می کنند. خلاصه خانواده قدر زحمت های من را می دانند.
کرونا را رصد کرده بودیم
محبوبه حاجتی سوپروایزر آموزشی مجتمع آموزشی درمانی امام علی (ع) کرج ، توان و ظرفیت علمی کشور در مواجهه با بیماری کرونا بالا توصیف کرد و گفت : وقتی که شیوع بیماری کرونا در ایران ثابت شد از نظر علمی به آن آگاهی بیشتری داشتیم و چگونگی طی شدن مراحل بیماری را رصد کرده بودیم.
وی بیان داشت : البته شیوع این بیماری در ابتدا ترس در وجودمان ایجاد کرد اما وقتی دیدیم که همه مسوولان پابه پای ما هستند و تنها نیستیم، دلگرم شدیم.
با رعایت بهداشت فردی و عمومی کرونا را شکست می دهیم
حاجتی گفت : وقتی مسوولان را در کنار بخش سلامت دیدیم ، مطمئن شدیم که تنها نیستیم و درست است که کرونا ترس علمی در دل ما ایجاد کرد اما نکته خوبی وجود دارد و آن این است که در صورتی که نکات پیشگیری را رعایت کنیم می توانیم این ویروس را شکست بدهیم.
واقعیت امر این است که این ویروس معلق در هوا نیست، بلکه سنگین وزن است و بر روی سطوح جامد می نشیند و اگر دست ها را خوب شست و شو دهیم و نکات بهداشت فردی را رعایت کنیم هیچ آسیبی به خودمان و اطرافیانمان نخواهد رسید.
حاجتی گفت : یکی از کارهای پرستاران در این روزها این است که با دل و جان به بیماران دلداری می دهند و آنها را از برخی وضعیت ها آگاه می کنند، از نظر عاطفی تلاش می شود تا به مراجعه کنندگان روحیه داده شود و ما با تمام وجود سعی و تلاش خودمان بر روحیه دادن به مردم وکاهش اضطراب و استرس آنان معطوف داشته ایم.
مردم در شرایط غیر ضرور در بیمارستان هاحضور نیابند
یکی از دغدغه های این کادر درمانی حضور غیر ضرور مردم در مراکز درمانی بود که به اپیدمی شدن بیماری کمک می کند. وی از مردم خواست تا زمانی که کار ضروری نداشته باشند به هیچ مرکز درمانی و بیمارستان مراجعه نکنند مگر اینکه اتفاق خاصی رخ داده باشد در غیر این صورت هیچ لزومی ندارد ، به خاطر سنجش قند و غیره مراجعه به جاهای شلوغ اتفاقات ناخوشایندی را برای آنها رقم می زند.
داوطلبانه پای کارآمده ایم
این کارشناس درمانی درخصوص چگونگی حضورش در بخش درمان بیماران کرونایی گفت : تاکنون هیچ اجباری برای خدمات رسانی به بیماران کرونا به ما نشده است بلکه ما به صورت دلی در پست های که خود قرار می گیریم به بیماران خدمت رسانی می کنیم.ناخودآگاه و قلبی دوست داریم که خدمات به مردم ارائه بدهیم .
من یک پسر بچه ۱۱ ساله دارم که طی هشت روز تنها سه ساعت فرزندم را دیده ام.
خبرهای خوش در راه است
دکتر مجتبی هدایت یعقوبی فوق تخصص بیماری های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز و مدیر کلینیک های ویژه استان البرز اظهارداشت: هرچند بیماری کرونا مشکلات روحی و جسمی برای مردم ایجاد کرده اما در آینده نزدیک خبرهای خوبی داریم.
وی بیان داشت : من و همکاران به غیرت ، شجاعت و حفظ وظیفه شناسی و انسان دوستی کسانی که در مسیر کنترل و مدیریت کرونا تلاش می کنند، درود می فرستیم، تلاش می کنیم که این بیماری را کنترل کنیم و در آینده نزدیک خبرهای خوبی داشته باشیم.
دکتر هدایت یعقوبی از مردم خواست برای پیشگیری و کنترل کرونا به توصیه های پزشکان توجه جدی کنند.
رسانه های بیگانه وحشت ایجاد می کنند
این فوق تخصص بیماری های عفونی با اشاره به اخبار و شایعات فضای مجازی و رسانه های بیگانه گفت : کرونا یک ترس و وحشت عمومی در بین مردم ایجاد کرده است، وظیفه کادر درمان این است که علاوه بر اینکه به لحاظ جسمی بیماران را درمان می کند به لحاظ روحی و روانی از مردم پشتیبانی نماید، درست است که این بیماری هنوز درمان قطعی ندارد و تعدادی از مردم گرفتار آن شده اند اما ما تلاش می کنیم که برای کنترل بیماری به مردم و بیماران روحیه بدهیم.
وی بیان داشت: برخی شبکه های اجتماعی و رسانه های بیگانه می خواهند کرونا را در ایران بیش از آنچه که هست بزرگ جلوه بدهند و ترس ووحشت در دل مردم ایجاد می کنند، مردم به شایعات توجه نکنند، برخی مطالب فضای مجازی دروغ محض است.
گفت وگو با کارمند بهبودیافته کرونایی بیمارستان امام علی (ع)
علی صفری از کارکنان مجتمع آموزشی و درمانی امام علی (ع) که در روزهای اخیر حین انجام وظیفه به کرونا مبتلا شده است در گفت وگوی تلفنی با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: کادر درمانی بدون هیچ ادعایی بر بالین بیماران کرونایی حاضر شده و به آنان خدمات ارائه می دهند.
وی گفت: مدت ۱۰ روز است که به کرونا مبتلا شده ا م که البته پیش از آن به بیماری دیگری مبتلا شده بودم که کرونا پیوست این بیماری شد.
صفری افزود: با اینکه ۲ بیماری با هم مبتلا شدم اما به لطف خداوند و زحمات کادر درمانی مجتمع آموزشی درمانی امام علی (ع) بهبود یافتم. ۹ روز کادر پرستاری سنگ تمام گذاشتند.
چگونگی ابتلا به کرونا
صفری درخصوص چگونگی ابتلا به کرونا و روند پیمایش بیماری خود بیان داشت: در محل کار به این بیماری مبتلا شدم ، کرونا، ابتدا به صورت سرفه و تب شروع شد، طی سه روز اول حالت وخیم داشتم اما روز چهارم رو به بهبودی رفتم و در واقع کرونا را شکست دادم هرچند که بیماری دیگری داشتم.
کادردرمانی البرز کرونا را خسته کرد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با اشاره به خدمات متنوع پزشکان ، پرستاران و سایر پرسنل بیمارستان های دولتی و خصوصی استان ، گفت : در این شرایط خاص کادر پزشکی البرز، کرونا را خسته کرده است
دکتر حسن اینانلو اظهار داشت : تلاش شبانه روزی و ایثارگرانه پزشکاران ، پرستاران و بهیاران بیمارستان ها و مراکز درمانی استان برای پیشگیری و کنترل کروناویروس و خدمات دهی به تمام بیماران ستودنی است.
وی افزود: تمام کادر پزشکی استان البرز خالصانه و ایثارگرانه پای کارآمده اند و به بیماران خدمات دهی می کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت : در تمام مراکز بیمارستانی البرز مکان های ویژه برای درمان مبتلایان به کرونا پیش بینی شده است.
اینانلو خطاب به کادر درمانی استان البرز گفت : بدانید که در شرایط کنونی انجام صادقانه، توأم با خلوص نیت و خدمت خدا پسندانه به مردم در کمک به سلامت جامعه هیچ گاه از ذهن ها پاک نخواهد شد و تا همیشه شما قهرمانان واقعی این نبرد خواهید بود.
شناسایی ۱۲۰مشکوک و ۱۲ مورد مثبت کرونا در البرز
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه تاکنون ۱۲ مورد مثبت کرونا و ۱۲۰ مورد مشکوک در البرز شناسایی شده به مردم توصیه کرد که برای پیشگیری و کنترل بیماری کرونا، ترددهای غیر ضروری در سطح شهرها و اماکن عمومی را کم کنند.
دکتر حسین کریم در نشست با خبرنگاران در بیمارستان کمالی کرج اظهار داشت: آمادگی لازم برای مقابله با ویروس کرونا را داریم، در کنار آن آموزش های لازم را به پرسنل داده ایم تا بتوان کامل این بیماری را بشناسند و اقداماتی در محیط خود انجام دهند.
۲ مورد مرگ قطعی براثر کرونا و ۶ مورد مرگ مشکوک در البرز
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز گفت : تاکنون ۱۲ مورد مثبت ابتلا به بیماری کرونا در استان شناسایی شده که تحت درمان قرار گرفته اند، تعدادی بهبودی یافته اند و ۲ نفر جان باختند.
کریم اظهار داشت : علاوه بر این ها ، ۶ مورد مرگ مشکوک در استان البرز رخ داده که در حال بررسی علت این تعداد مرگ و میر انسانی هستیم .
۱۲۰ مورد مشکوک در البرز داریم
دکتر کریم گفت : اکنون ۱۲۰ مورد مشکوک ابتلا به کرونا در البرز داریم که در حال بررسی تشخیص بیماری آنان هستیم.
البرز در مسیر استان های پرخطر است
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان داشت : بیماری کرونا از شهر کشور آغاز شد و به دیگر مناطق رسید که اکنون استان البرز وضعیت بهتری نسبت به قم ، گیلان و تهران دارد.
کریم گفت : البرز در میانه استان های پر خطر قرار دارد و این استان ترانزیت است که همیشه نگران فرود ویروس به استان هستیم، مشکلات خاص خودمان حاشیه نشینی ، جمعیت بالا و تردد اتباع بیگانه و زندان ها است .
کرونا در البرز اپیدمی نشده است
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز در عین حال گفت که کرونا در البرز هنوز اپیدمی سنگین نیست اما باید خود مراقبتی ها را بیشتر کنیم .
وی تاکید کرد که با وجود قرار گرفتن البرز در میانه مناطق پرخطر ، وضعیت ما بحرانی نیست ، اما مهمترین استراتژی که الان دنبال می کنیم اول آماده باش تمام نیرو ها است که از روز گذشته برای تمام معاونت ها داشته ایم و بازدید های مستمر از مراکز انجام می شود.
دکتر کریم گفت : روز گذشته از چهار بیمارستان بازدید استان کردیم و در تمام بیمارستان ها سازماندهی و آمادگی کامل برای مقابله وجود دارد. اصل مهم برای ما حفاظت و ایمنی پرسنل است که اگر از دست بدهیم بقیه سنگرها فتح می شود ، اولویت نخست حفاظت از پرسنل درمانی و پزشکی است که به دقت انجام می دهند، محافظت شخصی به صورت کامل رعایت می شود و کار را انجام می دهند.
تعطیلی تجمع ها و مراکز آموزشی به پیشگیری کمک می کند
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز با قدردانی از همکاری تمام مسوولان فرهنگی و اجرایی استان گفت : جلسات مکرر داریم و از دیروز کمیته کرونا در البرز شد که منجر به ادامه تعطیلی مدارس ،دانشگاه ها و نماز جمعه شد و تمام همایش ها، سمینارها و کنگره ها تعطیل شده است .
همدلی در البرز مثال زدنی است
دکتر کریم همدلی مردم ومسوولان در زمینه پیشگیری و مهار کرونا را مثال زدنی توصیف کرد و افزود: همدلی در استان برقرار است که توانسته آرامش کامل در البرز ایجاد کند و در سطح ییمارستان ها هم همین طوربرخلاف اینکه فکرمی شد بیمارستان ها با ازدحام مواجه شود، بیمارستان ها خلوت است که به صورت سطح بندی مراجعه می کنند، چرا که بیمارستان ها آلوده ترین مکان برای ویروس است همه باید در منزل بمانند و بیرون آمدن از منزل یعنی رفتن به وسط دشمن سلامت مردم .
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز خطاب به مردم گفت : اگر جان خود و عزیزان را دوست دارند از منزل خارج نشوند و بیرون را آلوده بدانند، هجوم بردن به مکان های عمومی مشکل را چند برابر می کند تا زمانی که علائم خفیف است و مشکل حادی ندارند استراحت در منزل داشته باشند، با استفاده از مایعات گرم از خودشان و خانواده شان مراقبت کنند، مگر مواردی پیش بیاید که بیمار بدحال شود که درآن صورت ارجاع به بیمارستان ضروری است.
آموزش عمومی را به حداکثر می رسانیم
رییس دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد که آموزش عمومی در زمینه پیشگیری و مهار ویروس کرونا را باید به حداکثر میسانیم، کمپین را فعال می کنیم تا کمک شود مردم آنگونه که باید از خود مراقبت کنند.
وی تاکید کرد که تعطیلی مدارس و دانشگاه ها کمک شایانی به پیشگیری و کنترل کرونا ویروس می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت که برخی کارکنان دستگاه های اداری که می توانند دور کاری کنند،مجوز دورکار به آنان داده شود.
علائم کرونا ویروس
رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز به علائم کرونا ویروس اشاره کرد و بیان داشت : مهمترین نشانه کرونا تب است که بعد با سرفه و تنگی نفس همراه می شود، کسانی که این علائم را دارند بستری نمی شوند بلکه آموزش می دهیم در منزل ایزوله شوند و اگر مواردی نیاز به بستری بوددر بیمارستان بستری می کنیم.
امکانات درمانی به اندازه کافی در البرز وجود دارد
کریم بیان داشت که امکانات و وسیایل بهداشتی و درمانی به اندازه کافی در استان وجود دارد و جای نگرانی نیست اما رعایت بهداشت فردی و عمومی توصیه اکید به مردم است ، ضمن آنکه خودداری از حضور در مکان های تجمعی و عمومی با مخاطراتی همراه است.
استان البرز با سه میلیون نفر جمعیت دارای ۱۷ بیمارستان دولتی و خصوصی است.
حدود پنج هزار پرستار و بیش از ۲ هزار پزشک در بیمارستان های دولتی و خصوصی البرز مشغول به کار هستند.
بیماری کرونا ویروس که از حدود ۲ ماه پیش در کشور چین شیوع پیدا کرد، اکنون به بیش از ۴۴ کشور جهان رسیده و جمعیت زیادی از مردم جهان را درگیر کرده است.
طبق اظهارات پزشکان ، این بیماری از جهش فوق العاده ای برخوردار است و به سرعت اپیدمی می شود که تنها راه مقابله با آن رعایت مستمر نکات بهداشتی و فاصله گرفتن از بیماران است.
علائم این بیماری با تب و سرفه شروع می شود که به طور معمول بیماران تا ۱۵ روز درگیر آن خواهند بود ضمن آنکه بیماران تنفسی و قلبی در مقابل هجوم این ویروس آسیب پذیرتر هستند.