هم اکنون شماری از این شناورها که متعلق به اهالی بنادر استان بوشهر از جمله گناوه است پس از ۱۰ روز سرگردانی و اجازه نیافتن برای ورود به دوبی در حال بازگشت به ایران و تعدادی نیز منتظر هستند که مسئولان کشور رایزنی و پیگیری کنند تا بتوانند از این وضعیت رهایی یابند.
بنا به گفته چندین مالک شناور از اهالی بندر گناوه که در ورودی خور دوبی سرگردان و از وضعیت بوجود آمده نگران هستند اظهارداشتند: موادغذایی ملوانان شناورها که در اصطلاح محلی دریانوردان بوشهری "ماچیله" گفته میشود به پایان رسیده و کسی جوابگوی آنان نیست و از مقامهای ایران خواستار پیگیری و حل مشکل بوجود آمده هستند.
رئیس اتحادیه لنجداران و حملونقل دریایی استان بوشهر روز شنبه در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: بیش از ۱۰ روز است که شناورهای تجاری در ورودی کانال دوبی سرگردان و بلاتکلیف هستند و اجازه ورود به آنان ندادهاند.
سیدعلی موسوی گمارانی افزود: علت اصلی ندادن مجوز ورود به شناورها به دوبی دقیق مشخص نیست اما گفته شده که ارتباط با بیماری کرونا دارد.
وی گفت: هم اینک حدود ۴۰۰ شناور ایرانی از جمله از استان بوشهر و شهرستان گناوه در پشت کانال ورودی خور دبی در بدترین وضعیت لنگر انداخته و متحمل فشار زیاد روحی و روانی شدهاند.
موسوی گمارانی اظهارداشت: این شناورها بدلیل نبود پناهگاه مناسب ایمن نیستند و در چند روز اخیر فشار زیادی بویژه در زمان مواج شدن دریا بر آنان وارد شدهاست.
مدیرعامل تعاونی لنجداران گناوه گفت: در تماسهای به عمل آمده با این شناورها آب و موادغذایی آنان تمام شده و ملوانان در وضعیت حاد و بدی بسر میبرند.
وی بیان کرد: پس از گذشت ۱۰ روز از لنگر انداختن شناورها، مسئولان مربوطه در دوبی تماسهای خود را که از طریق بی سیم انجام میشود قطع کرده و دسترسی به آنان امکان ندارد.
رئیس اتحادیه لنجداران و حمل و نقل دریایی استان بوشهر گفت: شناورهای سرگردان در ورودی دوبی هزینههای زیادی را متحمل شدهاند و به عنوان نمونه یک شناور با ظرفیت تناژ پایین، ۱۲۰ میلیون تومان برای سفر دریایی هزینه کردهاست، در صورتی که اجازه ورود به آنان داده نشود، خسارت زیادی را متحمل خواهند شد.
وی اظهار داشت: وضعیت بوجود آمده بر بازار تجاری این بندر باتوجه به درپیش بودن تعطیلات نوروز و خریدهایی که هموطنان و مردم منطقه در این ایام خواهند کرد، تاثیر نامطلوبی دارد.
گمارانی گفت: مشکلات بوجود آمده شناورها به استانداری بوشهر و فرمانداری گناوه اطلاع رسانی اما هنوز نتیجهای حاصل نشدهاست.
شهرستان ساحلی گناوه در شمال استان بوشهر دارای ۱۵۰ کیلومتر نوار مرزی دریایی دارای بیش از یک هزار شناور باری است.