عبدالله یوسفی روز شنبه اظهار داشت: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی موجب افزایش درآمد روستاییان، اشتعالزایی، افزایش بهرهوری، ایجاد ارزش افزوده محصولات کشاورزی، جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی و مهاجرت روستاییان به شهرها میکند.
وی افزود: سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در سال جاری ۱۲۰ درصد رشد داشته است.
وی گفت: در این مدت ۱۱ فقره پروانه بهره برداری صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان در زمینه های بسته بندی بذر گندم، جو و حبوبات، بسته بندی زعفران، بسته بندی عسل، تولید خوراک آماده دام و طیور، سردخانه دو مداره، تولید انواع عرقیات، عصاره و اسانس گیاهی، تولید و بسته بندی انواع میوه، صیفی جات و سبزیجات خشک و پنبه پاک کنی صادر شده است که با بهره برداری از آنها برای ۹۹ نفر شغل ایجاد خواهد شد.
یوسفی اظهار داشت: هم اکنون خراسان شمالی دارای ۸۰ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی است.
وی به مشکلات موجود در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی استان اشاره کرد و بدهی معوقه بانکی واحدهای تولیدی، نوسانات قیمت مواد اولیه و عدم ثبات بازار، کمبود نقدینگی واحد های تولیدی برای فعالیتهای جاری و طولانی شدن فرآیند پرداخت تسهیلات را از مهم ترین مشکلات صنایع تبدیلی و تکمیلی عنوان کرد.
هماکنون ۵۰ درصد صنایع تبدیلی و تکمیلی خراسان شمالی فعال، ۲۵ درصد نیمهفعال و ۲۵ درصد راکد هستند.
ظرفیت واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی این استان ۸۲۱ هزار تن است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.