تهران - ایرنا- استرس ناشی از ابتلا به ویروس کرونا باعث کاهش سطح ایمنی بدن می‌شود زیرا ویروس‌ها در شرایط استرس، فعال تر هستند و توصیه می‌شود افراد با آرامش بیشتری زندگی کنند.

شیرین افهمی، دبیر علمی کمیته کنترل عفونت بیمارستان شریعتی روز شنبه در نشست کادر پزشکی بیمارستان شریعتی افزود: ویروس کرونا از سالهای قبل وجود داشته و اکنون به دلیل تغییر مدام، میزان واگیری از آن افزایش یافته است. ویروس کرونا همچون هر ویروس تنفسی دیگر، مشی خوش خیمی دارد و همچون بیماری های دیگر تنفسی در اکثر موارد خود محدود شونده هستند. تنها در مواردی که افراد دارای بیماری های زمینه ای هستند، فرم شدت یافته در آنها بروز می یابد.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران، وی به انواع مختلف ویروس های تنفسی با تظاهرات مختلف اشاره کرد و افزود: هر فردی با علایم سرماخوردگی، به کرونا مبتلا نشده و دسته ای از این ویروس ها با آب ریزش بینی و عسطه و سرفه همراه هستند که خیلی زود از بین می روند.

افهمی ادامه داد: برخی علایم نیز با گرفتگی صدا و گلو درد همراه هستند و برخی دیگر همچون آنفلوآنزا با تب، درد بدن و علایم گوارشی بروز می یابند، ویروس کرونا نیز در ۸۰ درصد موارد خود محدود شونده است و تنها در برخی موارد که علائم تنفسی آنها تشدید می شود نیاز به بستری در مراکز درمانی وجود دارد لذا از مردم می خواهم ترس غیر عقلانی از ویروس را کنار بگذارند و تنها با رعایت اصول بهداشتی و شستن دست ها از ابتلا به آن پیش گیری کنند.

وی  از تعیین تکلیف بیماران هنگام مراجعه خبر داد و گفت: اگر بیمار علایم کرونا را نداشته باشد با ارائه جزوات آموزشی ترخیص می شود و درصورتی  که بیماری های زمینه ای و یا علائم تنفسی شدید داشته باشد، بر اساس شدت بیماری در بخش هایی که برای این کار آماده شده است تحت مراقبت قرار می گیرد.
دبیر علمی کمیته کنترل عفونت بیمارستان شریعتی، همکاری بین بخشی در بیمارستان شریعتی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: بار بیماران بر دوش همه گروه ها است. متخصصین عفونی، پرستاری، تریاژ، طب اورژانس، داخلی و همچنین متخصصین ریه بسیار در کنترل و مدیریت این بیماری همکاری داشته اند. خوشبختانه همکاران با ین ویروس به صورت عقلانی برخورد کرده اند و حتی متخصصین ریه به عنوان پیش قراولان بیمارستان، اعلام آمادگی برای امداد رسانی در سطح وسیع را مطرح کرده اند.
وی انتشار برخی اخبار در شبکه های اجتماعی را موجب رعب و وحشت در مردم دانست و تصریح کرد: وحشت ناشی از این اخبار موجب استفاده ناصحیح از ماسک شده و از سوی دیگر بازاری برای سودجویان ایجاد کرده است؛ انتشار این اخبار منابع الکل و ماسک را کم کرد و تولید غیر استاندارد ماسک را افزایش داد، در حالی که اگر همچون کشورهای دیگر به توصیه های سازمان بهداشت جهانی توجه می کردیم، با چند کار ساده همچون دست شستن و عدم تماس فیزیکی می توان بر انتشار کرونا غلبه کرد.
افهمی، با بیان اینکه  استفاده از یک ماسک در طول روز و تماس مداوم دست برای جابجایی آن در صورت عاملی برای انتشار بیشتر ویروس است، خاطرنشان کرد: استفاده از ماسک و الکل برای همکاران بخش بهداشت و درمان به منظور تسریع در خدمت رسانی توصیه می شود و مردم می توانند تنها با شستن دست ها، رعایت فاصله، عدم تماس فیزیکی و کاهش سفرهای غیر ضرور از انتقال بیشتر ویروس پیش گیری کنند.

وی، انجام آزمایش های اختصاصی کرونا را غیر ضرور دانست و گفت: در ابتدای انتشار این ویروس، با تست افراد مشخص می کنیم که آیا این ویروس وارد کشور شده است یا خیر، پس از آن نیازی به انجام این تست نیست. مابقی تست ها همچون CBC و CRP نیز به شناسایی آن کمکی نمی کند.   
به گزارش ایرنا،  آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور تا روز گذشته (جمعه) ۳۸۸ نفر است که ۷۳ نفر ظرف روزهای گذشته بهبود یافته و ۳۴ نفر فوت کرده‌اند.