زنجان - ایرنا - رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا، یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به این ویروس مصرف مایعات فراوان است چراکه هیدراته بودن بدن برای دفع سموم و حفظ ایمنی آن کمک می‌کند.

عصمت عباسی روز یکشنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: مصرف دوزهای بالای ویتامین ها و مواد معدنی اثر محاظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارد و مکمل در حد توصیه های استاندارد و افرادی که دریافت کافی از منابع غنی مواد مغذی مذکور را ندارند، توصیه می شود.

وی اظهارداشت: تا کنون انتقال ویروس کرونا، از طریق مواد غذایی گزارش نشده است، اما بهتر است برخی موارد احتیاطی در زمینه بهداشت مواد غذایی رعایت شود.

عباسی تصریح کرد: بر این  اساس مواد غذایی حیوانی، باید بصورت کاملا پخته مصرف شود در این میان باید از مصرف غذاهای خام که امکان شستشوی کامل آنها وجود ندارد، اجتناب شود.

این کارشناس ادامه داد: از وسایل آشپزخانه مجزا برای آماده سازی غذاهای خام و پخته استفاده شود و مابین آماده سازی مواد غذایی خام و پخته دستها به طور کامل شستشو داده شوند.

وی اظهار داشت: بنابراین از به اشتراک گذاشتن وسایل مورد استفاده در صرف مواد غذایی مانند قاشق، چنگال، کارد، لیوان باید اجتناب و همچنین از مصرف غذاهایی که مستقیم با دست تماس پیدا می کند، پرهیز شود.

رییس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: در زمینه تغذیه با شیر مادر و طبق رهنمودهای CDC که در فوریه ۲۰۲۰ منتشر شده هنوز مستنداتی مبنی بر انتقال ویروس به کودک شیرخوار از طریق شیر مادر مبتلا به ویروس کرونا وجود ندارد، اگر چه بهتر است در این زمینه نیز باید با احتیاط عمل شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر چه برخی مواد غذایی مانند سیر حاوی ترکیبات و فیتوکیمکال های هستند که می توانند در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشند، ولی بزرگنمایی اثرات مفید آنها و مصرف بی رویه این نوع مواد غذایی می تواند اثرات سوء بر متابولیسم بدن داشته و نیز با اثرات سایر مواد غذایی، مکمل ها و داروهای تجویز شده احتمالی نیز تداخل ایجاد کند.

شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر گذشته از چین آغاز شد و تاکنون هزاران نفر در این کشور به این ویروس مبتلا شده‌اند و صدها نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

این بیماری قابل پیشگیری است و به‌راحتی و با راهکارهای ساده می‌توان از شیوع و ابتلا به آن جلوگیری کرد.

این ویروس دوره نهفته به نسبت طولانی از چند روز تا ۲ هفته دارد و همین امر موجب شده‌ تا زمانی که علایمی‌چون تب و تنگی نفس در مبتلایان بروز نکند، از آن آگاهی پیدا نکنند و ضرورتی برای رفتن به بیمارستان احساس نکنند.