ایرنا- آنکارا- ابراهیم وارلی روزنامه نگار ترکیه و مقاله نویس روزنامه بیرگون روز شنبه در مقاله ای انتقادی از حضور نیروهای نظامی ترکیه در ادلب این سوال که «ترکیه در ادلب به دنبال چیست» را مطرح کرده است.

وارلی با عنوان اینکه دولت آنکارا حضور نیروهای نظامی این کشور در ادلب را با عنوان محافظت از غیرنظامیان و ممانعت از سیل پناهجویان به ترکیه ذکر کرده، نوشت: اینها هر دو بهانه هایی دولت آنکارا برای مداخله در سوریه از طریق ادلب است.

وی نوشت: از ۹ سال قبل و در پی شروع بحران در سوریه حزب عدالت و توسعه در کنار آمریکا در آن کشور مداخله کرده و به موازات شکست این سیاستها ، ادعاهای مرتبط با مداخله در سوریه نیز تغییر یافت و در اصل دلایل اصلی حضور حزب عدالت و توسعه در سوریه و ادلب بجز مسایلی است که اعلام می شود .

مقاله نویس روزنامه بیرگون افزود: اولین شعار دولت وقت ترکیه با دیدگاه های طرفداری از نئوعثمانیزم، بردن دمکراسی به سوریه بود و تحت عنوان مخالفین میانه رو از گروههای رادیکال اسلامی حمایت به عمل آمد.

به دنبال این فراخوان، وهابیون و سلفیون و تندروها از چهار گوشه دنیا از طریق ترکیه و با حمایتها دولت آنکارا وارد جنگ با دولت سوریه شدند، ولی در یک مدت زمان کوتاه طرح خارج کردن حکومت از سوریه با شکست مواجه شد.

وارلی افزود: در پی شکست طرح خارج کردن قدرت از حکومت و قدرت گیری نیروی پ.ی.د/ ی.پ.گ در شمال سوریه گفتمان دولت آنکارا نیز بالاجبار تغییر کرد و حکومت حزب عدالت و توسعه مرکز اعلامی از سوی کردهای سوریه را خط قرمز خوانده و این بار با ادعای مبارزه با تروریسم و ممانعت از ایجاد دالان ترک در سوریه سه عملیات نظامی متفاوت انجام داد، ولی این عملیاتها نیز مانع از دست خالی شدن حاکمیت در ترکیه نشد.

وی با عنوان اینکه حاکمیت ترکیه دلیل حضور خود در ادلب را ممانعت از یک فاجعه انسانی و مسایل امنیتی ذکر می کند، افزود: گروههای تروریست تحریر الشام، النصره، حراث الدین و گروههایی مشابه و جهادیون را در اصل آمریکا و آنکارا تغذیه و روانه سوریه کرده و موجب آوارگی میلیونها نفر شده اند.

وارلی با عنوان اینکه سیاست های ماجراجویانه حاکمیت فعلی ترکیه را در آستانه جنگ با یک کشور همسایه قرار داده است، افزود: تاوان سیاستهایی ورشکسته حاکمیت فعلی در ترکیه را که از جنگ تغذیه می کند را مردم ترکیه پرداخت می کنند و هر گفتمان حاکمیت ترکه به فاجعه هایی بزرگتر منجر می شود.