ایلام - ایرنا - سرپرست مرکز تحقیقات آسیب های روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: با توجه به انتشار ویروس کرونا برای جلوگیری از استرس در این مقطع زمانی سعی کنید سبک زندگی سالمی از نظر تغذیه، خواب، ورزش، اعمال مذهبی و ارتباطات سالم اجتماعی با اعضای خانواده و از طریق تلفن، ایمیل و شبکه های اجتماعی با اقوام و دوستان داشته باشید.

دکتر فتح الله محمدیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: داشتن احساس غم و ترس، عصبی بودن و بیقراری هنگام یک بحران موضوعی تقریبا طبیعی است و صحبت کردن با افرادی که به آنها اعتماد دارید یا افراد صاحبنظر مانند پزشکان، کادر بهداشتی، درمانی، دوستان و اعضای خانواده می تواند مفید باشد.

وی افزود: چند راهکار دیگر می تواند به کاهش استرس ناشی از کرونا در این دوره زمانی به ما کمک کند تا بتوانیم در کنار رعایت اصول پیشگیری فشارهای عصبی خود و خانواده را مدیریت کنیم.

محمدیان ادامه داد: تلاش کنید از مصرف خودسرانه هرگونه دارو برای کاهش هیجان های منفی ناشی از وضعیت فعلی پرهیز کنید اگر احساس می کنید در این زمینه نیاز به کمک دارید با کادر بهداشتی درمانی، روانپزشک، روانشناس و یا مشاور در ارتباط باشید.

وی تاکید کرد: اطلاعات واقعی و مستند در مورد شرایط بوجود آمده را کسب کنید، اخبار مرتبط را از طریق صدا و سیما و رسانه های معتبر مانند وزارت بهداشت، ستاد ملی مبارزه با کرونا و دانشگاه های علوم پزشکی پیگیری کنید.

محمدیان با بیان اینکه هنر انسان توانمند آن است که در این شرایط هم اصول پیشگیری را رعایت کند هم به سلامت روانی خود، خانواده و سایرین کمک کند، گفت: برای وقت های اضافی خود برنامه ریزی کنید و کارهای معوقه را در منزل انجام دهید از تجربه های پیشین خود برای مدیریت هیجان های منفی کمک بگیرید زیرا که این اولین و آخرین بحران نخواهد بود.

شرایط را فاجعه آمیز جلوه ندهیم

سرپرست مرکز تحقیقات آسیب های روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اسلام گفت: شرایط را فاجعه آمیز جلوه ندهیم طبق یافته های محققان با رعایت چند اصل ساده که بصورت مکرر در رسانه ها آموزش داده می شود می توانیم در این زمینه پیشگیری کنیم.

دکتر محمدیان افزود: در محیط منزل دیدن فیلم های شاد، طنز، سریال های مورد علاقه، آهنگ، فیلم های قدیمی و مطالعه را در دستور کار خود قرار دهید و از دیدن فیلم های ترسناک و تخیلی بخصوص در حضور کودکان خودداری کنید.

وی یادآور شد: بر اساس پیام ها و دستور العمل های استاندارد از طرف نهادهای رسمی از جمله وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی عمل کنید، از باز نشر پیام ها یا منابع غیرموثق خودداری کنید و وقت کمتری را به خواندن اخبار مربوط به بیماری کرونا اختصاص دهید.

توصیه هایی برای سلامت کودکان در مواجه با کرونا

محمدیان گفت: کودکان به شکل های مختلفی به استرس پاسخ می دهند معمولا خیلی به والدین خود می چسبند، عصبی می شوند، دچار بی قراری و آشفتگی و حتی ممکن است دچار مشکلات مرتبط با خواب شوند که در این مواقع واکنش والدین به کودکان باید حمایتی باشدتا نگرانی آنها را به حداقل ممکن برساند.

وی افزود: در مورد شیوه های مقابله با کرونا با زبان کودکانه باید واضح صحبت کنید، از طریق بازی کردن و ایفای نقش، روش های پیشگیری فردی را به آنها آموزش دهید، به نگرانی های کودکان گوش دهید، بیشتر آن ها را مورد محبت و توجه قرار دهید و از تمسخر و بی توجهی به این علائم پرهیز کنید.

محمدیان یادآور شد: وقت بیشتری برای کودکانتان بگذارید و با آنها حرف بزنید صحبت های شما با آن ها بیشتر جنبه اعتماد آفرینی داشته باشد، کودکان را از خود جدا نکنید و در صورتی که برایتان مقدور است ترجیحا در منزل با آنها بازی کنید ضرورتی به بیان اخبار مرتبط باکرونا در حضور کودکان نیست و از این کار اجتناب کنید.

انتشار اخبار مربوط به ورود ویروس کرونا به کشور بسیاری از خانواده های ایلامی را دچار هراس و وحشت کرده است.

با مثبت شدن نتیجه آزمایش کرونای یک بیمار ایلامی، استان ایلام نیز به جمع استان های آلوده به کرونا پیوست.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام، بیماری که تست کرونای وی مثبت شده است یک خانم است که هم اکنون سرحال بوده و احتمال درمان وی بسیار زیاد است و  وضعیت عمومی این بیمار مناسب ارزیابی می‌شود.