تهران- ایرنا- کشدار شدن روند انتخابات پارلمانی در فلسطین اشغالی که با گذشت بیش از یک سال به دور سوم کشیده شد، پرده از اختلافات عمیق و اساسی میان احزاب صهیونیست برداشت.

تهران- ایرنا- کشدار شدن روند انتخابات پارلمانی در فلسطین اشغالی که با گذشت بیش از یک سال به دور سوم کشیده شد، پرده از اختلافات عمیق و اساسی میان احزاب صهیونیست برداشت.

انتخابات جدید پارلمانی رژیم صهیونیستی در سرزمین‌­های اشغالی در حالی روز دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ برگزار شد که برگزاری آن در فروردین و شهریورماه همین سال با شکست مواجه شده بود.

اوضاع سیاسی در سرزمین‌های اشغالی تا زمان برگزاری این انتخابات، طی بیش از یک سال همواره آشفته بود. در این مدت، انتخابات پارلمانی در سرزمین‌های اشغالی به دلیل اختلافات داخلی میان احزاب صهیونیست، ۲ دور برگزاری ناموفق داشت و بالاخره با جدل‌ها و اما و اگرهای فراوان در ماه مارس ۲۰۲۰ (دوازدهم اسفند ۱۳۹۸) برگزار شد؛ انتخاباتی که به تشکیل کابینه‌ای با پایه‌های لرزان منجر شد.

بنا بر عقیده کارشناسان، اختلافات ریشه‌ای و اساسی میان حزب لیکود (حزب نخست‌وزیر نتانیاهو) و حزب ائتلافی آبی-سفید (مهمترین جریان رقیب) وجود دارد؛ اختلافات عمیقی که در جریان انتخابات پارلمانی در سرزمین‌های اشغالی بیش از هر زمان دیگر مشخص شد.

در همین زمینه اواسط اسفندماه «آویگدور لیبرمن» رییس حزب «اسراییل خانه ما» و وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی در سخنانی گفت که قصد دارد کابینه آینده این رژیم را بدون حضور «بنیامین نتانیاهو» تشکیل دهد.

تنها دو روز مانده به انتخابات آتش اختلافات بین مقامات اسراییلی به صورت بی‌سابقه در دور سوم انتخابات برافروخته شد. اگرچه تنش میان مقام‌های صهیونیستی از همان زمان ایجاد ائتلاف آبی- سفید و قرار گرفتن مقابل حزب لیکود شدت پیدا کرد اما در ماه های اخیر برای دستیابی به اکثریت آرا به اوج خود رسید.

احزاب چپ، میانه و رسانه های همسو با آنها از پرونده های فساد بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در همان ابتدا استفاده کردند تا وجهه وی را در میان ساکنان اراضی اشغالی خراب کنند اما حزب لیکود و شخص نتانیاهو نیز برای پاسخ به اقدامات آنها سعی کردند «بنی گانتس» رییس ائتلاف آبی- سفید را از لحاظ امنیتی ضعیف نشان دهند.

انتخابات پارلمانی در فلسطین اشغالی با وجود اختلافات عمیق میان احزاب شرکت کننده در آن ۱۲ اسفندماه ۹۸ آغاز شد. این انتخابات درحالی آغاز شد که پیش‌بینی منابع صهیونیستی نشان می‌داد بن‌بست سیاسی و تشکیل نشدن کابینه در این رژیم ادامه خواهد یافت. 

به دنبال این انتخابات در ۱۳ اسفند نتانیاهو مدعی پیروزی در انتخابات پارلمانی شد. ادعای نتانیاهو مبنی بر پیروزی وی در انتخابات درحالی مطرح شد که همچنان شانس حزب لیکود برای ائتلاف با احزاب دیگر برای رسیدن به حد نصاب اکثریت در پارلمان این رژیم بسیار پایین بود.

در پی برگزاری این انتخابات، بحران سیاسی برای تشکیل کابینه ‌در رژیم صهیونیستی عمیق‌تر شد. سرانجام در پی ائتلاف احزاب صهیونیستی لیکود و کاحول‌لاوان (آبی-سفید) پس از ۱۶ ماه بحران حاکمیتی، کابینه اضطراری تشکیل شد اما سهم‌خواهی احزاب گوناگون ممکن است هر لحظه همچون یک دمل چرکین سر باز کند.