وزیر خارجه قطر در مصاحبه با شبکه خبری الجزیره گفت: توافق بین واشنگتن و طالبان چالش بزرگی برای ما بود و قطر توانست با این توافق دستاورد بزرگی را به ثبت برساند. ما اراده واقعی را نزد دو طرف برای ازسرگیری مذاکرات جهت دستیابی به راه حل دیده بودیم. این توافق نخستین گام برای تحقق صلح در افغانستان است و توافق نهایی به شمار نمی رود.
وی افزود: توافق امضا شده شامل خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و مبارزه با تروریسم می شود. طبق این توافق طالبان دیگر نباید از خاک افغانستان برای هدف قرار دادن دیگران استفاده کند.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی با تاکید بر ضرورت اعتمادسازی میاد دولت افغانستان و طالبان گفت: ما در شرایط حساسی قرار داریم و باید اقدامات برای اعتماد سازی میان طالبان و دولت افغاستان آغاز شود. این توافق شامل اجرای آتش بس فراگیر میان دولت افغانستان و طالبان است تا زمینه برای گفت وگوها میان افغان ها فراهم شود.
وی افزود: طرف هایی بودند که می خواستند با سنگ اندازی در مسیر امضای توافق باعث ایجاد درگیری سیاسی شوند.
وزیر خارجه قطر تصریح کرد: مکان گفت وگو میان طرف های افغان مشخص نشده اما ما آماده هستیم با همکاری با طرف های بین المللی میزبان این گفت وگوها باشیم.
وی افزود: امیدواریم که کشورهای همسایه نیز در این حادثه تاریخی ما را همراهی کنند. همچنین امیدواریم که بحران ایجاد شده میان برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس با قطر حل شود اما تاکنون هیچ تلاشی در این باره موفقیت آمیز نبوده است.
محمد بن عبدالرحمن آل ثانی تاکید کرد: ما همچنان از راه حل های مثبت برای حل و فصل این بحران که همراه با احترام گذاشتن به حاکمیت کشورها باشد، استقبال می کنیم.
توافق نامه آمریکا و طالبان پس از ۱۱ دور مذاکرات رسمی امروز شنبه ۱۰ اسفند ماه توسط «زلمی خلیل زاد» و «عبدالغنی برادر» بصورت رسمی امضا شد.
این توافق با حضور نمایندگان و وزیران خارجه ۳۰ کشور منطقه و جهان و همچنین نماینده های ویژه برخی از کشورها برای افغانستان بصورت رسمی امضا شد.
ملا عبدالغنی برادر رییس هیات طالبان در قطر در مراسم امضای توافق نامه گفت: مذاکرات توافق امارت اسلامی و آمریکا دستاوردی بزرگ برای ملت مجاهد افغانستان بود و آن را تبریک می گویم.