به گزارش تارنمای خبری نشریه هیل، توافق نامه آمریکا و طالبان روز شنبه (۱۰ اسفند ۹۸) در دوحه قطر به امضای «زلمی خلیل زاد» نماینده ویژه آمریکا و «عبدالغنی برادر» رئیس هیات طالبان رسید.
گراهام که یکی از نزدیکترین افراد به «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و عضو کمیته روابط خارجی سنا است، گفت: شک دارم که طالبان، قانون اساسی افغانستان را بپذیرد و به حقوق اقلیتهای مذهبی و زنان احترام بگذارد.
وی افزود: زمان نشان خواهد داد که آیا آشتی در افغانستان با احترام و امنیت انجام خواهد شد، اما پس از بیش از ۱۸ سال جنگ، وقت آن است که در این زمینه تلاش شود.
به موجب توافق انجام شده، تعداد نظامیان آمریکا در افغانستان از ۱۲ هزار نظامی در حال حاضر، به ۸ هزار و ۶۰۰ نفر ظرف ۱۳۵ روز کاهش مییابد. تعداد باقی مانده به بهانه مبارزه با گروههای تروریستی داعش و القاعده در افغانستان میمانند.
گراهام گفت: کاهش شمار نیروهای آمریکا در افغانستان به حدود ۸ هزار و ۶۰۰ نفر با توجه به شرایط فعلی در این کشور، تضمین شده است.
وی افزود: کاهش بیشتر نیروهای آمریکایی، مبتنی بر شرایط است و با این فرض انجام میشود که توان نیروهای امنیتی افغانستان برای محافظت از مردم این کشور، سرزمین آمریکا و متحدان ما، کافی است.
توافقنامه آمریکا و طالبان با حضور نمایندگان و وزیران خارجه ۳۰ کشور منطقه و جهان و همچنین نمایندههای ویژه برخی کشورها در امور افغانستان به صورت رسمی امضا شد.
وزیر امورخارجه آمریکا در مراسم امضای این توافق نامه گفت، گروه طالبان تعهد کردهاست که رابطه خود را با القاعده و تروریستها قطع میکنند و ما نیز نظامیان خود را از افغانستان خارج میکنیم.
مایک پمیئو اعلام کرد که یک هفته کاهش خشونت در افغانستان طی دو دهه بی سابقه بوده است و اگر طالبان مایل به صلح باشد باید این روند را ادامه دهند.
وزیر امورخارجه آمریکا افزود: اکنون به طالبان ارتباط دارد که قدم بردارند و رابطه خود را با القاعده قطع و با داعش مبارزه کنند و به زنان و مردان افغانستان که طی هفته گذشته از صلح استقبال کردند، نشانه مثبت نشان داده و به کاهش خشونت ادامه دهند.
برادر رییس هیأت طالبان در قطر نیز در مراسم امضای توافق نامه گفت: مذاکرات توافق امارت اسلامی و آمریکا دستاورد بزرگی برای ملت مجاهد افغانستان بود و آن را تبریک میگویم. وی افزود: به توافقنامه پایبند هستیم.
آمریکا و طالبان نزدیک به ۲ سال و ۱۱ دور گفتوگو به توافق نهایی رسیدند، هرچند گفتوگوها چند بار به دلیل حملات طالبان بر نظامیان و پایگاه طالبان متوقف شد اما باردیگر از سرگرفته شد.
قرار است در طول ۱۰ روز پس از امضای توافق میان آمریکا و طالبان، گفتوگوهای میان گروههای افغانستانی آغاز شود.
آمریکا با ادعای تامین صلح و رفع خشونت، پس از حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ وارد افغانستان شد.