لندن – ایرنا – در پی جهش ناگهانی شمار مبتلایان به ویروس کرونا در انگلیس ظرف ۲۴ ساعت گذشته، بوریس جانسون روز شنبه با مقامات وزارت بهداشت انگلیس به منظور بررسی راهکارهای مهار و جلوگیری از شیوع بیشتر این ویروس رایزنی کرد.

یک سخنگوی دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرد که جانسون با مت هنکوک وزیر بهداشت و پروفسور کریس ویتی عالی‌ترین مقام پزشکی این کشور، درباره آمادگی‌ دستگاه‌های عمومی رایزنی کرده است.

وزارت بهداشت انگلیس شامگاه شنبه تائید کرد که ۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا را شناسایی کرده و به این ترتیب آمار کل مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۲۳ نفر رسید.

پروفسور ویتی گفت؛ دو نفر از بیماران مسافر ایتالیا و نفر سوم آسیایی بوده است. او اشاره مستقیمی به کشور نفر سوم نکرد.

این مقام انگلیسی عنوان کرد که تحقیقات برای ردیابی منشاء آلودگی آغاز شده است.

بر اساس این گزارش، دیروز (جمعه) اولین انگلیسی مبتلا به ویروس کرونا در ژاپن جان باخت. ساعاتی بعد وزارت بهداشت از شناسایی ۴ بیمار مبتلا به کرونا خبر داد.

گزارش‌ها حاکی است که اعضای دولت انگلیس قرار روز دوشنبه در چارچوب جلسات اضطراری موسوم به کبری درباره واگذاری اختیارات بیشتر برای مهار کرونا تشکیل جلسه دهند.

هم زمان کارشناسان وزارت بهداشت در حال تحقیق درباره نحوه ابتلای اولین فردی هستند که گفته می‌شود در انگلیس به کرونا مبتلا شده است. تاکنون تمام بیماران خارج از این کشور به کرونا مبتلا شده اند.

استفن گریفین کارشناس امور پزشکی از دانشگاه لیدز در این باره گفت؛ انتقال ویروس بین افراد امری اجتناب ناپذیر است و بحث بر سر زمان است. وی افزود: اینک مهم است که افراد مبتلا را شناسایی، قرنطینه و درمان کنیم.

بوریس جانسون که به کم کاری برای بسیج کردن دولت در جهت مقابله با ویروس کرونا متهم است می‌گوید  که این مساله برای دولت از اولویت بالایی برخوردار است. وی افزود که افراد به درستی حق دارند تا درباره شیوع این ویروس نگران باشند اما بهترین پیشنهاد برای آن‌ها این است که دستان خود را با آب و صابون بشویند.

وزارت امور خارجه انگلیس به اتباع این کشور توصیه کرده که از سفر به چین، کره جنوبی، ایران و ایتالیا که اپیدمی کرونا در آنجا زیاد است، اجتناب کنند. 

سازمان جهانی بهداشت که تاکنون احتمال سرایت کرونا به سرتاسر دنیا را "بالا" ارزیابی کرده بود روز جمعه این احتمال را "بسیار بالا" اعلام کرد که بالاترین سطح هشدار این نهاد وابسته به سازمان ملل محسوب می‌شود.

تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در عین حال تاکید کرده که هنوز مبارزه برای جلوگیری از شیوع سراسری این بیماری تنفسی شکست نخورده و هنوز نشانه‌ای از شیوع غیرقابل کنترل آن در جوامع مختلف مشاهده نشده است.