«محمداشرف غنی» روز یکشنبه در کنفرانس مطبوعاتی در کابل افزود، هیچ پیش شرطی را برای آغاز مذاکرات بین گروههای افغانستانی با طالبان را نمی پذیریم و روند آزادی زندانیان طالبان باید درجریان گفت وگو مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
این در حالی است که «سهیل شاهین» سخنگوی طالبان در دوحه روز گذشته مدعی شد که براساس توافق نامه طالبان و آمریکا پنج هزار زندانی طالبان آزاد و پس از آن گفت وگوی بین گروههای افغانستانی آغاز خواهد شد.
رئیس جمهوری افغانستان در این نشست مطبوعاتی با بیان اینکه همه موضوعات در جریان گفت وگوها باید مطرح و در باره آن توافق حاصل شود افزود دولت هیچ پیش شرطی را از سوی طالبان نمی پذیرد.
وی افزود،آمریکا حق مداخله در امور دولت این کشور را ندارد و آنها فقط تسهیل کننده مذاکرات هستند.
اشرف غنی در باره تعداد هیأت گفت وگو کننده اظهار داشت براساس تجارب که در جهان صورت گرفته تعداد اعضای هیأت باید ازهشت نفر بیشتر نباشد چرا که حضور افراد زیاد ۸ نفر اضافه نباشد زیرا اگر بیشتر شد، اختلافات در بین اعضای هیأت بوجود خواهد آمد.
وی تصریح کرد که هیأت باید از جمهوریت دفاع کند و اگر جمهوریت نبود هیچ چیز نخواهد بود.
رئیس جمهوری افغانستان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در باره اینکه اگر هیأت گفت وگو کننده با طالبان در باره تشکیل دولت موقت به توافق برسند حاضر از قدرت کنار برود، گفت: این کار از صلاحیت هیأت مذاکره کننده نیست و هیأت صلاحیت های محدودی دارد که دولت برای آنها تعیین می کند.
وی افزود،اگر لویه جرگه یا مجلس بزرگان افغانستان از وی بخواهد که کنار برود در آن وقت فکر خواهد کرد.
اشرف غنی همچنین در باره ادامه کاهش خشونت هم گفت که این روند باید ادامه یابد و به آتش بس منتج شود زیرا هدف از این روند قطع جنگ و خشونت در افغانستان است.
توافق نامه آمریکا و طالبان پس از دو سال تلاش و یازده دور گفت وگو روز گذشته با حضور شمار از مقامات کشورهای منطقه و جهان در دوحه به امضا رسید و براساس آآ« قرار است تا ۲۰ اسفند ماه گفت وگوی بین گروههای افغانی آغاز شود.
معاون وزیر خارجه نروژ روز گذشته در سفری که به کابل آمده بود اعلام آمادگی کرد که از روند گفت وگوهای بین گروههای افغان میزبانی خواهد کرد.