کرمانشاه- ایرنا- با شیوع ویروس کرونا در کشور و تاکید متخصصان بهداشتی بر خانه ماندن و شست و شوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، مصرف آب در کلانشهر کرمانشاه افزایش شدیدی پیدا کرده و شرکت آبفا را وادار به واکنش به این موضوع کرده است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا ۳۷۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد ۲۲۰ هزار مشترک مربوط به شهر کرمانشاه است.

شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه روز یکشنبه در اطلاعیه ای در مورد افزایش شدید مصرف آب از مردم خواست مصرف آب را مدیریت کنند تا همه بهره‌مند شوند.

افزایش مصرف و افت فشار در استان

افزایش مصرف آب در روزهای گذشته موجب افت فشار آب در برخی از مناطق شهر کرمانشاه و دیگر شهرهای استان شده است و این موضوع نگرانی مسوولان شرکت آب و فاضلاب شهری استان را به دنبال داشته است. 

شرکت آبفا در اطلاعیه خود آورده است که به دنبال نگرانی از شیوع ویروس کرونا در کرمانشاه و ضرورت رعایت دوچندان نکات بهداشتی از سوی شهروندان و هم‌چنین هم‌زمانی آن با سنت نوروزی خانه‌تکانی، مصرف آب به صورت چشمگیر و بی سابقه ای افزایش یافته است.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: این افزایش مصرف آب در روزهای گذشته باوجود افزایش تولید، تأمین، ذخیره و پمپاژ آب با حداکثر ظرفیت به درون شبکه توزیع، موجب افت فشار در برخی مناطق شهر کرمانشاه شده است.

آبفا از شهروندان خواسته که با رعایت دستورالعمل‌های بهداشت فردی تا حدامکان از مصارف غیرضروری مانند شست‌ و شوی فرش، پتو، درها و پنجره‌ها فعلا خودداری کنند تا برای مصارف ضروری دچار کمبود آب نشویم و این مقطع حساس را بدون کم‌آبی و قطع آب سپری کنیم.

افزایش حداقل ۲.۵ برابری مصرف آب در کرمانشاه

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمانشاه نیز روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، آماری در ارتباط با میزان مصرف آب در استان ارایه داد و گفت: هر خانوار کرمانشاهی در شبانه روز دست کم ۱۲۰ لیتر افزایش مصرف آب داشته است.

علیرضا تخت شاهی افزود: از زمان شیوع بیماری کرونا، شاهد افزایش حداقل ۲.۳ برابری مصرف آب در کرمانشاه بوده‌ایم که مشکلاتی را به صورت افت فشار برای برخی نقاط شهری به وجود آورده است.

وی با اشاره به گلایه برخی شهروندان در ارتباط با افت فشار آب تأکید کرد: که اگرچه در پیک مصرف تابستان قرار نداریم و انتظار می رود مشکلی از نظر تامین آب شرب به وجود نیاید، اما به دلیل افزایش مصرف شهروندان در پی شیوع بیماری کرونا مصرف آب به شکل بی سابقه ای افزایش یافته است به گونه ای با تمام ظرفیت ایستگاه‌های پمپاژ آب مخازن به درون شبکه توزیع پمپاژ می شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه به طور میانگین هر شهروند کرمانشاهی به منظور رعایت نکات بهداشتی پیشگیری از ویروس کرونا، در شبانه روز حداقل ۱۲۰ لیتر بیشتر از مصرف معمول خود را تنها صرف شستشوی دست و صورت  می کند، اظهار داشت: این درحالی است که سایر مصارف بابت نظافت و بهداشت نیز از زمان شیوع بیماری کرونا و توصیه‌های بهداشتی افزایش یافته است.

شهروندان منطقی مصرف کنند

مدیرعامل آبفای کرمانشاه در ادامه تصریح کرد: در صورتی که شهروندان توصیه‌های بهداشتی را در حد متعارف و منطقی انجام دهند و همزمان مدیریت مصرف را نیز مورد توجه قرار دهند، مشکلی در تامین آب شرب ایجاد نمی‌شود.

تخت شاهی با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا باعث شد تا برنامه‌های قطعی آب از پیش تعیین شده برای اصلاح شبکه را حذف کنیم بیان کرد: اکنون برنامه‌های قطعی آب برای اصلاح شبکه را به زمان دیگری موکول کرده‌ایم اما ممکن است موارد اجتناب ناپذیری مانند رخ دادن حادثه و شکستگی شبکه یا خط انتقال در برخی نقاط شهر پیش بیاید و ناچار به قطع چندساعته آب شویم.

وی تأکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده مشکل می‌توانند با شماره ۱۲۲ که شبانه روز پاسخ‌گوی سئوالات مردم است تماس بگیرند.

مدیرعامل آبفا در پایان یادآور شد: هرگونه قطع آب در سطح استان دفتر روابط عمومی شرکت جهت انعکاس به سازمان صدا و سیما و اصحاب رسانه به اطلاع شهروندان می رسد.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، آمار مبتلایان به بیماری کرونا در استان تا ساعت ۱۸ روز شنبه ۱۰ اسفند سه نفر است و پاسخ بقیه تست‌ها منفی بوده است.

دکتر محمود رضا مرادی همچنین گفت: ٤٠ نفر هم اکنون در بیمارستان گلستان کرمانشاه بستری و مشکوک به بیماری کرونا هستند که البته حال عمومی همگی آنها در سطح مناسبی است.
وی اظهار داشت: ١٠ نفر از بیماران بستری شده نیز پس از انجام مراقبت های درمانی از بیمارستان ترخیص شدند.

تعداد مبتلایان قطعی به ویروس کرونا در کشور تا عصر روز شنبه ۵۹۳ نفر هستند که ۱۲۳ نفر ترخیص شده و بهبود یافته و ۴۳ نفر فوت کرده‌اند.