تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۲

استان ها – ایرنا - ترس و اضطراب در مبتلا شدن به ویروس کرونا تا حدودی طبیعی است ، اما ترس و استرس بیش از اندازه و یا نادیده گرفتن موارد بهداشتی و توصیه های پزشکی آسیب زا هستند.

ترس و دلهره یک عکس العمل و یا غریزه طبیعی در مقابل مخاطرات برای انسان است ولی زمانی که ترس و اضطراب بیش از اندازه باشد می تواند زندگی روزانه  شخص را مختل و از لحاظ جسمی و روحی به فرد آسیب برساند .

اگر این غریزه طبیعی، به شکلی افراطی و غیر واقعی، موضوعات مختلف را با بزرگنمایی رصد کند ، توجه و تمرکز فرد نسبت به مسئله نیز، به شکلی افراطی افزایش خواهد یافت. در نتیجه، فرد به جای استفاده مفید از غریزه هشدار دهنده خود، سلامتی و بهزیستی خودش را در ورطه تهدید و آسیب خواهد انداخت.

بیماری کرونا هم مانند برخی بیماری های ناشناخته یک موقعیت ترس را در بدن ایجاد می کند . ترس و نگرانی شدید از بیمار شدن و استرس در خصوص سلامتی خود و اطرافیان که اگر این اضطراب ها کنترل و یا با آنها مقابله نشود به بدن آسیب وارد می کند و علاوه بر آسیب های جسمانی ، مشکلات روحی و روانی هم برای شخص ایجاد می شود که شخص احساس در خطر بودن می کند .

کرونا، بر اساس اسناد منتشر شده رسمی، بیماری‌ای با نرخِ مرگ‌ومیر دو درصد و چیزی در حد یک آنفولانزای شدید است. اما آنچه که کرونا را خطرناک جلوه می‌دهد، قدرت انتشار آن است که اندکی از آنفولانزا بیشتر است. و نتیجه‌ی ساده و قابل فهمی که از این دو سطر می‌توان گرفت این است که با رعایت اصول بهداشت فردی، می‌توان به راحتی از این بیماری در امان ماند و یکی از ابعادِ بهداشت فردی، بهداشت روانی است.

 در این صورت لازم است با تمهیدات مطلوب، این حجم شدید از نگرانی ها و تشویش ها  را کنترل و مدیریت کرد و سعی شود از گمانه ‌زنی نسبت به این بیماری خودداری کرده  چرا که این موضوع یکی از عوامل افزایش استرس و اضطراب محسوب می شود ..

آموزش راه‌های پیش‌گیری از سوی مراکز رسمی به ویژه وزارت بهداشت ، آگاهی رسانی درست و مرتب از سوی رسانه های رسمی کشور، خودداری جدّی از انکار و دروغ در خبرهای حوزه سلامت ، مدیریت شایعه به خصوص فضای مجازی ، خودداری از انتشار و اظهارنظرهای اشتباه و غیرکارشناسی در مورد ابتلا به بیماری کرونا و آموختن مهارت های مربوط به کنترل ترس از شیوه های درست مبارزه و درمان مقابله با ترس و اضطراب از این بیماری است.

 اضطراب، نگرانی و ترس می‌تواند به شدت سیستم ایمنی بدن را تضعیف و در مقابل حتی ویروس‌های نه چندان قوی آسیب‌پذیر کند. بنابرین مهم‌ترین گام برای مقابله با کرونا حفظ آرامش و نشاط درونی است.

از این رو توصیه می‌شود در این ایامی که ترس و وحشت از کرونا در جامعه موج می‌زند، افراد از پرداختن به امور مفرح و نشاط آور به هیچ عنوان غافل نشوند و به‌جای القای افکار منفی سعی در ایجاد فضایی شاد توأم با آرامش و بدون استرس برای خود و خانواده کنند. در این خصوص ورزش‌های سبک و تغذیه مناسب می‌تواند در ایجاد نشاط بسیار مؤثر باشد.