تنها راه مقابله با ویروس کرونا طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رعایت بهداشت فردی(شست و شوی دستها) و دوری از اجتماعات و رفت و آمدهای غیر ضروری است. همچنین بی توجهی به اخبار دروغ و غیر موثق که این روزها در فضای مجازی با نام دکتر و یا پرستاران بیمارستان نیز دست به دست می شود، بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا بسیاری با غرض ورزی دست به اشاعه شایعات و ایجاد تنش در جامعه میکنند و به اصطلاح از آب گل آلود ماهی می گیرند.در حالی که حفظ آرامش و توجه به اطلاعیه های وزارت بهداشت مهمترین راه «مقابله با شیوع ویروس کرونا» است.
ارتباط مستقیم سیستم ایمنی و توسعه بیماری
عضو هیات علمی گروه ایمنی شناسی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص ارتباط سیستم ایمنی و توسعه بیماری کرونا به ایرنا میگوید: سیستم ایمنی ارتباط مستقیم با بیماری ها و از جمله بیماری کرونا و پاتوژن های مختلف دارد و استرس و اضطراب باعث تضعیف سیستم ایمنی می شود و بیماری را توسعه می دهد.
علی اکبر پورفتح الله ادامه میدهد: کرونا و بیماری های نوظهور و نوپدید، مشکل امروز ما نیستند و بیش از چهار دهه است که بیماری های ویروسی و نوظهور را می شناسیم.
همچنین استرس، ترس و اضطراب باعث حساسیت افراد به علائم بدنی میشود؛ به طوری که خیلی از افراد علائم بدنی خود را به صورت نادرست تفسیر میکنند و احساس میکنند دچار بیماری شده اند و به بیمارستانها و مراکز درمانی هجوم میآورند که این امر به نوبه خود باعث افزایش فشار بر سیستم درمانی نیز میشود.
به اتمام این مرحله دشوار امیدوار باشیم
در حال حاضر که یکی از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا ماندن در خانه و دوری از اجتماعات است، بنابراین نیاز است شرایط مطلوبی در فضای منزل ایجاد شود همچنین باید به این مسئله ایمان داشته باشیم که از این شرایط سخت به خوبی عبور می کنیم که کلید آن «امیدواری» به بهبود شرایط است.
فواید کتابدرمانی برای مقابله با اضطراب
در مواقعی که استرس داریم باید در نظر بگیریم که چه کارهایی مثل گوش دادن به موسیقی انجام دهیم. محققان دانشگاه ساسکس در انگلیس اطمینان داده اند که در مواقع استرس باید مطالعه کرد. تحقیقات آنها نشان داده است که مطالعه در مقایسه با موسیقی، پیاده روی و حتی قهوه بهترین روش برای غلبه به استرس است. افرادی که مورد آزمایش قرار گرفته بودند با مطالعه به مدت ۶ دقیقه توانسته بودند استرس خود را کاهش دهند. زیرا کتاب بیش از ۶۸ درصد استرس انسان را کاهش می دهد.
دانشگاه شهید بهشتی نیز با انتشار مطبی در خصوص کتاب درمانی در فضای تنش زای حال حاضر نوشت: مسئلهای که هم اکنون اهمیت ویژهای دارد، کنترل هیجانهای منفی در این بحبوحه است. کتاب، این یار همیشه مهربان، از نظر کتابداران برای هر درد بیدرمان دوا است. کتاب درمانی از روشهای درمانی خودیاری در چنین مواقعی به کمک ما میآید. اثربخشی کتاب درمانی بر کاهش اضطراب و ترس در پژوهشها ثابت شده است.
در این شرایط خواندن کتابهایی که به کنترل احساسات منفی و مسلط شدن بر خود برای فائق آمدن بر این بحران کمک کند توصیه میشود. کتاب و کتاب خوانی بر کاهش بار روانی ناشی از شیوع ویروس کرونا کمک قابل توجهی میکند.
لازم به ذکر است، نکتهای که اهمیت دارد حفظ آرامش و کنترل اضطراب است، چرا که استرس و اضطراب سیستم دفاعی بدن را تضعیف می کند و شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. پس در کنار شستن دستها و رعایت بهداشت، کتاب و کتاب خوانی را فراموش نکنید.
ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تا کنون به بیش از ۵۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
به گزارش ایرنا، آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در ایران تا ظهر یکشنبه ( یازدهم اسفند) به ۹۸۷ نفر و فوت ناشی از آن در مجموع به ۵۴ نفر رسیده است همچنین ۱۷۵ نفر از مبتلایان بهبود یافته و از بیمارستان ترخیص شدهاند.