سرهنگ بروز تجاری روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: همزمان با اجرایی شدن طرح رمز یک بار مصرف توسط بانک مرکزی و همیاری شهروندان در اجرای این طرح از برداشت غیرمجاز و کلاهبرداری اینترنتی به میزان قابل توجهی کاسته شده و اثرات آن هماکنون در پروندههای قضایی مشهود است.
وی ادامه داد: قبل از اعمال رمزهای پویا به طور میانگین هر ماه بیش از ۴۵ پرونده مربوط به برداشت غیرمجاز و کلاهبرداری در سامانه پلیس فتا ثبت میشد که این آمار در ماههای اخیر به کمتر از ۱۵ پرونده رسیده است.
سرهنگ تجاری با اشاره به نزدیک شدن ایام عید به شهروندان توصیه کرد در هنگام خریدهای اینترنتی در سایتها و کانالهای مجازی مراقب کلاهبرداری توسط برخی افراد سودجو باشند و از فروشگاههای قابل اعتماد و دارای نشان برای خرید استفاده کنند.
فرمانده انتظامی مهاباد هدف از فعالسازی رمز پویا را افزایش امنیت حسابهای بانکی شهروندان عنوان کرد و ادامه داد: کاهش جرایم اینترنتی و برداشتهای غیرمجاز در این مدت کوتاه هم که استفاده از رمزهای یکبار مصرف از سوی بانکها اجرا شده، قابل مشاهده است.
وی اظهار داشت: در دنیای امروز سودجویان به راحتی میتوانند با استفاده از شگردهای اطلاعاتی رمزهای ایستای کارتهای بانکی را استخراج کنند و با استفاده از دستگاههای خودپرداز، پایانههای فروشگاهی و حتی صفحات اینترنتی، برداشت غیرمجاز انجام دهند اما با اجرایی شدن این دستورالعمل اکنون شاهد کاهش چشمگیر این پدیده هستیم.
سرهنگ تجاری از شهروندان خواست به هیچ وجه به ترفندهای دیگران برای در اختیار گرفتن رمز کارت خود توجه نکنند.
رمز دوم ایستا (رمز دوم فعلی کارت بانکی) از هشتم بهمنماه گذشته در بانکها و موسسات اعتباری به طور تدریجی قطع شد و اکنون تمام برداشتهای اینترنتی توسط رمز پویا انجام میشود.